X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

immobilizer - znaleziono 433 tematów/ty.


[Nexia] Daewoo Nexia 1.5 GL LPG
Daewoo Nexia GL 1.5 8V benzyna + LPG przebieg: 149000 km. Wyposażenie: - centralny zamek z pilotem - immobilizer - radio z CD, MP3, USB, pilotem - lakier metalik - blokada skrzyni biegów DAN-LOCK Zadbany egzemplarz, karoseria i podwozie zakonserwowane antykorozyjnie. Samochód posiada instalację gazową firmy LANDI RENZO. Butla ważna do listopada 2021r. OC ...
[Lanos] Sprzedam swojego Lanosa 2002r 1,5 16V 100KM 94000km
Witam nadszedł czas na zmianę auta i mam zamiar sprzedać swojego Lanosika. Auto tak jak stoi z radiem CB radiem cenie na 5550 do delikatnej negocjacji. Minusy auta: Naprawiane były ścieżki grzejące na tylnej szybie jednak po miesiącu znowu się przerwały - urok lanos wina wewnętrznej uszczelki szyby tylnej (uszczelka maskująca podobno można ją zdemontować) koszt naprawy 50zł Na wiosnę kwiecień-ma ...
[Lanos] niedzialajaca pompa paliwa
witam wczoraj podła mi pompa paliwa znaczy chyba bo po przelreceniu kluczyka nie słychac jej a przekaznik cyka i bezpiecznik nie spalony więc chciałbym zobaczyc czy działa na krótko ale nie wiem jak podłączyc? a jesli była by spalona pasuje też od innych modeli czy lanos to do lanosa? ...
[Matiz] Dziwne napięcie na pompie paliwa.
Witam Mam taki problem, matiz przestał mi odpalać, po przekręceniu kluczyka normalnie słyszalna była przez ok. 2 sek. pompa paliwa a teraz jej nie słychać. Bezpieczniki są ok, nie były przepalone, przekaźnik, który odpowiada za podanie prądu przez ok. 2 sek. do pompy paliwa też jest ok, nawet zdjąłem z niego obudowę i widać jak się załącza na 2 sek. Co do samej pompy paliwa, to zdjąłem z niej wtyc ...
[tico] brak reakcji na zapłon
Witam Wczoraj rano miałem problem z odpaleniem - rozrusznik kręcił i kręcił ale ticuś albo nie załapywał, albo na chwilę jakby na jeden gar. - Po lekturze wiem teraz aby wymienić świece, przewody, kopułkę i palec - bo to może być problem. Ale... Rano byłem uparty i próbowałem i próbowałem odpalić aż rozrusznik przestał kręcić. Pomyślałem, że akumulator padł, więc na cały dzień ładowałem akumulat ...
[Leganza] Nie odpala - swiecą kontrolki przy wyjęciu kluczyk
Cześć, problem jest takiego rodzaju: Wsiadłem do auta, odpaliłem, przejechałem trzy metry i zgasł. I tak: - przy wyjętych kluczykach wciąż się delikatnie żarzą kontrolki: hamulca (mimo nie zaciągniętego), silniku, oleju i aku. - po włożeniu i przekręceniu kluczyków lampki świeca normalnie, rozrusznik pracuje ale nie odpala - czyli raczej nie aku, - po odpięciu klem i ponownym zapięciu w skrzync ...
[Espero] Espero - problem z benzyną raz chodzi a raz nie
Witam, mam espero 2.0 silnik. Samochód jeździł przez ostatnie 2 lata tylko na gazie. Teraz chce zrobić żeby chodził na benzynie. Po wymianie pompy paliwa i filtra i przewodów espero raz pali a raz nie. Jak załapie to działa bardzo dobrze i idzie jak "burza" Czasem jest tak jak by paliwo mu nie dochodziło i na wolnych obrotach chodzi ale jak doda się gazu to gaśnie. Teraz nie chce zał ...
[Lanos] 15.16v 2001r cały na częśći Bydgoszcz wysylka
Witajcie Mam do sprzedania wszystkie części z lanosa 1.5 16v po wypadku dokladnie tym http://www.itvszubin.home.pl/?p=127445 kolor lakieru 42u Samochód dziadek miał od nowości autentyczny przebieg 132 000 silnik na lpg przejechał jakies niepelne 20tys (mam ksiazke gwarancyjna od lpg). Rozrzad na zdjęciu jest rozpiety poniewaz potrzebowałem napinacz do nexi silnik ma zalane tłoki olejem aby sie n ...
[Matiz] matiz -problem
Witam, mam problem z samochodem matiz.Gdy go odpalę to chodzi z 5 min a później gaśnie i nie można już go odpalić. Sprawdzane były kody błędów pokazało tylko 1500 czyli klimatyzacja której nie mam . Temperatura rośnie do połowy , dalej już nie. Pompka paliwowa była sprawdzana i działa prawidłowo. ...
[Lanos] Mam problem z radiem
Mam w samochodzie radio z odtwarzaczem płyt. Do niedawna jak wyłączałem silnik radio grało dalej, do momentu aż wcisnąłem klawisz OFF. Teraz zrobiło się tak ze jak wyłączę silnik i wyjmę kluczyki radio gaśnie, ale po kilku sekundach ( może z 5-8 sekund ) włącza się ponownie i gra. Tak się zdarzyło że się wyłączyło, wysiadłem a radio ponownie się włączyło i grało całą noc . Może ktoś mi powie dl ...
[Lanos] Nie pali na benzynie i LPG
Witam Wymieniałem dzisiaj z kolegą reduktor od gazu i po wymianie auto nie odpala na benzynie oraz LPG. Kolega naprawia różne auta,może na elektryce do końca się nie zna ale mechanikę w miarę ogarnia, więc nie wiem co pomotał, że auto nie odpala. Podmienialiśmy reduktor z I gen (z dwiema cewkami) na II generację (z jedną cewką). Kabelki od przekaźnika i cewki już były przepinane na wszystkie komb ...
[Lanos] Kręci rozrusznik, auto nie odpala
Witam serdecznie forumowiczów, Jest to mój pierwszy post na tym forum, lecz czytam je już od pewnego czasu. Od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Lanosa 1.6 SX, nic się z nim nie działo złego. Aż do niedawna. Zaczynając od początku, w środę 12.11 autko poszło do elektryka jako że nie było ładowania akumulatora, naprawione bez problemów (wymienione pierścienie jakieś). Przy odbiorze pierwszy ...
[Lanos] Jakto jest z tym ładowaniem akumulatora.
Czytałem w internecie że jeśli spadnie napięcie na akumulatorze do 12,3 V to trzeba go doładować. Mam akumulator 12 V 480 A więc podłączyłem go do prostownika. Po ładowaniu około 1 godziny spadło ładowanie namierniku prostownika do 1 A, lecz już po półtorej godziny podniosło się do 2 A czy to jest prawidłowe czy coś jest nie tak z akumulatorem, dodam że akumulator zakupiłem około 4 miesiące tem ...
[Matiz] problem z immo
mam problem z immo w matizie, nie widzi kluczyka kupiłem nową cewkę ale nadal nic w odpaleniu pomaga wyciągnięcie cewki trochę do góry , jakby kluczyk wysyłał za słaby sygnał może ktoś wie czy to wina kluczyka czy może sam immobilizer pada niestety mam tylko jeden kluczyk drugi jest niezaprogramowany ...
[Lanos] Odcina paliwo i gaśnie w czasie jazdy
Niedawno był wymieniany emulator.Od tego czasu lanos dziwnie chodzi,podczas odpalania trzeba go dogazować żeby trzymał obroty,zdarzyło się,że gasnął na benzynie,ale najgorszy problem jest gdy odcina mi dopływa paliwa,dzieje się to średnio co 40km ,po prostu samochód się wyłącza bez żadnego szarpnięcia,zapalają się kontrolki i blokuje kierownica co jest bardzo niebezpieczne przy szybkiej jeździe z ...
[Lanos] - swap silnik nubira/leganza
Witam, w niedługim czasie szykuje mi się remont silnika 1.6 i tak się zgadałem ze znajomym i mi powiedział, że może do lanosa by wsadzić silnik 2.0 od nubiry/leganzy. Moje pytanie brzmi. Czy jest to dobry pomysł? Zważając na to, że chce mieć w miarę bezawaryjny silnik. Jakie mniej więcej fundusze musiałbym szykować na taki zabieg? Co musiałoby "wylecieć" z seryjnego lanosa? (tzn chodzi ...
[Lanos] Nie odpala na benzynie, błąd 53.
Witam. Mam problem z lanosem. Pojawił się tydzień temu. Auto stało nie ruszane przez 2-3 dni, po czym w kolejnym dniu wstałem rano i chciałem jechać, nie mogłem go odpalić na benzynie, przełączyłem na gaz i próbowałem odpalić, odpalił dopiero jak wcisnąłem wcześniej pedał gazu przed kręceniem, ale to dopiero po 10 sekundach gdzieś. W czasie jazdy świeciła się kontrolka check. Przejechałem się, wró ...
[Espero] Immobilazer jak go wyłączyć
Witam,mam taki problem.Dzisiaj w nocy w espero włączył się alarm który był nieaktywny przez ładne 6 lat.Problem jest taki,że przestał mi kręcić na benzynie... Na gazie musze go odpalać.Jak wyłączyć ten immobilizer? ...
[Lanos] Brak zasilania pompy paliwa
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Wczoraj nie mogłem odpalić auta, objawy - uszkodzona pompa paliwa gdyż nie było jej słychać a ostatnio od czasu do czasu po włączeniu zapłonu zamiast "bzyczeć" rzęziła. Dziś kupiłem nową zamontowałem i lipa, pompy nie słychać auto nie pali. Podłączyłem pompę na krótko prosto z akumulatora i pompa działa, auto pali. Nie wiem co się stało, 3 tygodnie temu ...
[OPEL] VECTRA GTS by LesteR89 alu str.2
Witam. Przedstawiam moje nowe wozidło a mianowicie: Opel Vectra C 2004r, silnik 2.2 tdi (125km) przebieg 212 tyś Wyposażenie: - wspomaganie kierownicy - elektryczne lusterka - elektryczne 4 szyby - ABS. ESP, ASR - klimatronic 2 strefowy - domykanie szyb z pilota - 6 poduszek powietrznych - immobilizer - podgrzewane lusterka - multimedialna kierownica - ...
[Nubira]lanos nubira instalacja silnika
Witam. Jestem posiadaczem Lanosa 1.5 8v niestety silnik się skończył. Miałem pod ręką x20sed z nubiry więc go wsadziłem do Lanosa cała mechanika zrobiona wszystkie rurki i wężyki połączone, skrzynia sprzęgło założone immobilizer z nubiry podpięty. Teraz przyszła pora na kabelki nubira dwie wtyczki do komputera jedna na liczniki ale co z tą: Druga spra ...
[Nexia] Problem z alarmem
Serdecznie witam! Otóż stało sie najgorsze ... po 18 latach nienagannej słuzby Nexia nie chce odpalic :( Jakis rok temu, pilot przestał sie komunkowac z zamkiem centralnym. Auto otworzyłem kluczykiem, odpaliłem pojechałem ... Otwieranie z pilota nie było mi potrzebne, wiec sprawe olałem. Auto otwierałem kluczykiem i jezdziłem. Az wczoraj, otwieram auto jak zawsze kluczykiem i załączył sie ala ...
[Lanos] działanie pompy paliwa
Witam Mam problem z uruchamianiem silnika na PB w Lanosie 1.5 8V. Mianowicie po długich obserwacjach zauważyłem, że jeśli po przekręceniu stacyjki do pozycji zapłonowej pompa pracuje krótko (buczenie trawa niecałą sekundę) to samochód nie zapali, jeśli zaś pracuje długo to zapala. Mechanicy traktują to jako bajanie. Stwierdzili, że problemem jest układ immobilizera (diagnostyka kompterowa). Mam o ...
[Lanos] Kaczor1408 1.5 8v 85KM Ciemny Błękit
Witam Jestem Adam i nie dawno dołączyłem do forum. Moje autko skromne ale to Daewoo Lanos. :) Marka/Model - Daewoo Lanos Wersja - S (ss) Pojemność silnika - 1.5 SOHC 8v 63 kW/ 86 KM Przebieg (stan na 09.06.14) - 204tyś. Rocznik - 1998r Wyposażenie: - Wspomaganie kierownicy. - Immobilizer - elektryczne ustawianie wysokości lamp przednich. - Auto ala ...
[Nubira II] [Nubira II] Daewoo Nubira II gaśnie po jeździe b
Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość ;) mam problem z nubirą objawia się następująco: jadąc z dowolną prędkością na gazie lub benzynie rozpoczynam hamowanie silnikiem niezależnie czy przyhamuje go hamulcem czy nie po chwili pojawia się kontrolka "check engine" i od momentu gdy się zapali mogę jechać przyśpieszać wszystko nadal wygląda że gra ale moment wciśnięcia sprz ...
[Espero] Ominięcie immobilizer
Witam Espero zakupiłem w styczniu dowiedziałem sie dopiero po kupinie ze ma uszkodzony immobilizer odpalał normalnie -17 jak przyszło ciepło nie zawsze pytanie jak go ominąć czy pompe paliwa podłończyc normalnie ale zastosowac bezpiecznik na kablu ...
[Nubira I] Kod błędu 53?
Witam. Mam takie pytanie: Sprawdziłem kody błędów (spinacz i liczba mrugnięć), i pojawia się jeden błąd. Kod błędu to 53 a więc "Elektroniczny moduł sterujący ECM (immobilizer)" czyli "Przerwa w przewodzie danych szeregowych immobilizera". Ale jest jeden problem, ten model nie posiada immobilizera. Jak rozumieć ten błąd? Dziękuję za ...
[Lanos] Brak mocy dławi się, problem z odpalaniem, strzela
Witam a więc mam taki problem, posiadam Lanosa 1.4 8V 2002 r i ostatnio zaczął strzelać, do tego brak mocy podczas przyspieszania tak jakby łapie tylko przy delikatnym naciśnięciu pedału gazu a jak nacisnę gaz do połowy albo do końca to się dławi i bardzo wolno się zbiera, czytałem że może to być lewe powietrze itd ale żaden mechanik tego nie zauważył, a sam za bardzo się nie znam i proszę o wyro ...
[Matiz] Przekładka centralnego zamka i immobilizer
Witam - mam okazje przełożyć: B) - centralny zamek i immobilizer Z racji tego że dwa zamki mam wyłamane (prawe drzwi i klapa bagarznika) kusi mnie przełożenie wszystkich zamków i centralnego zamka z pilotem przy okazji elektrycznych szyb zainstaluje siłownik i wymienię klamki, zamek w klapie z tego co czytałem na forum do przełożenia zostanie mi wkł ...
[Leganza] Problem z zapłonem nie odpala samochód
Witam. Opowiem Wam swoją historię ;) Nie działało mi LPG, w dziwny sposób gasły kontrolki od LPG, a jak już działały przełączał się na LPG, ale po chwili zaczął szarpać i przełączał z powrotem na PB. Poruszałem kablami i o dziwo LPG wróciło. Okazało się że przysmażyła się izolacja od kabelka (ten zaznaczony w kółeczku na czerwono). Zaizolowałem i LPG wróciło. Ucieszony swoim sukcesem pojechał ...

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt