X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


Światła przeciwmgłowe tylne

Autor Wiadomość
kostki

Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Mietek
Wiek: 46
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 8
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2007-02-10, 11:23   Światła przeciwmgłowe tylne

Witam Wszystkich forumowiczów.
W czasie kontroli wszystkich świateł stwierdziłem, że nie świecą się tylne światła przeciwmgłowe. Nie mogę ich w żaden sposób załączyć (lampka w przycisku się nie zapala). Żarówki są jednak dobre bo sprawdzałem. Nie mam schematu elektrycznego. Za pomoc wielkie dzięki
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
FiRe86
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-10, 11:57   

kostki, Sprawdź przekaźnik lub bezpieczniki, miałem taki sam problem, jak ni epomoze to moze gdzies masz zwarcie, albo wtyczka od przyciska odczepiła sie.
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-10, 12:18   

mi sie wydaje że coś jest z przekaźnikiem lub zasilaniem obwodu
 
 
kostki

Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Mietek
Wiek: 46
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 8
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2007-02-10, 21:47   

Bezpieczniki sprawdziłem przy okazji wszystkie (na wszelki wypadek) są dobre. A przekaźnik gdzie jest zamontowany?
 
 
FiRe86
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-10, 22:45   

kostki, Pod maską masz przekaźniki patrząc w stronę silnika po prawej stronie nad zbiornikiem płynu do spryskiwaczy, albo jak otwierasz drzwi od strony kierowcy to masz tam gdzieś pod osłoną tam gdzie masz regulacje świateł drogowych i elektryczne sterowanie lusterek, za ta regulacją sa przekaźniki...
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Gwiazdoor
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-11, 13:49   

A na pewno wcześniej działały? Może zapominasz włączyć przeciwmgłowych przednich (lub mijania, jesli nie masz p/m z przodu). ;-)
 
 
DamianDlugi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 00:34   

Dokładnie, żeby zapaliły się tylne przeciwmgłowe to musisz mieć zapalone przednie przeciwmgłowe..
 
 
FiRe86
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 09:33   

DamianDlugi napisał/a:
Dokładnie, żeby zapaliły się tylne przeciwmgłowe to musisz mieć zapalone przednie przeciwmgłowe..
Że, co ?? Przeciez to nie ma znaczenia, ważne ze ma włączone swiatła drogowe i przeciwmgłowe tylne czy przednie! Nie ma znaczenia która kolejnosc ;/ :debil:
 
 
radzio73


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Radek
Pomógł: 33 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1310
Skąd: włocławek
Wysłany: 2007-02-12, 09:58   

FiRe86 napisał/a:
DamianDlugi napisał/a:
Dokładnie, żeby zapaliły się tylne przeciwmgłowe to musisz mieć zapalone przednie przeciwmgłowe..
Że, co ?? Przeciez to nie ma znaczenia, ważne ze ma włączone swiatła drogowe i przeciwmgłowe tylne czy przednie! Nie ma znaczenia która kolejnosc ;/ :debil:

Ja w nexii musze najpierw włączyc przednie halogeny, inaczej tył się nie zapali. I spotkałem się z tym już w kilku autach.
 
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 10:14   

Dokładnie takk jak radzio pisze w nexi trzeba najpierw zapalić przednie a dopiero po zapaleniu ich można zapalić tylne tylko wersja gl ma tak że zapalają się same tylne
 
 
FiRe86
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 10:56   

Bourne_Nexus, Ale on ma LANOSA a nie NEXIA :/

[ Dodano: 2007-02-12, 10:57 ]
radzio73 napisał/a:
Ja w nexii musze najpierw włączyc przednie halogeny, inaczej tył się nie zapali. I spotkałem się z tym już w kilku autach.
no to nie wiem, moze nexia tak ma ale nie lanos, bo u mnie w obojętnej kolejnosci
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 11:09   

Przeciesz wiem odpowiedziałem na pytanie radzia :obłęd: :obłęd: :obłęd:
 
 
Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-12, 18:02   

W Espero też najpierw przód a później tył, w legii bez różnicy
 
 
kostki

Auto: Lanos 1,5 SE
Imie: Mietek
Wiek: 46
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 8
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2007-02-13, 20:10   

W moim Lanosie 1,5 SE światła przeciwmgłowe działają osobno (oczywiście po złączeniu świateł mijania). Znalazłem usterkę, jest to mianowicie PRZEKAŹNIK WIELOFUNKCYJNY APE 26 A (pełna elektronika), spełniający dwie funkcje:
1. włączanie świateł przeciwmgłowych tylnych
2. przerywacz czasowy wycieraczek
Przerywacz czasowy wycieraczek był sprawny (to mnie zmyliło).
Po wymianie w/w przekaźnika wszystko działa.
Koszt przekaźnika 52 zeta
Dla wszystkich :piwo: :polej: za wszelką pomoc :jupi:
 
 
FiRe86
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-14, 10:55   

kostki napisał/a:
W moim Lanosie 1,5 SE światła przeciwmgłowe działają osobno (oczywiście po złączeniu świateł mijania). Znalazłem usterkę, jest to mianowicie PRZEKAŹNIK WIELOFUNKCYJNY APE 26 A (pełna elektronika), spełniający dwie funkcje:
1. włączanie świateł przeciwmgłowych tylnych
2. przerywacz czasowy wycieraczek
Przerywacz czasowy wycieraczek był sprawny (to mnie zmyliło).
Po wymianie w/w przekaźnika wszystko działa.
Koszt przekaźnika 52 zeta
Dla wszystkich za wszelką pomoc
No to super, cieszy mnie to :D
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt