X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[lanos] wymiana deski rozdzielczej

Autor Wiadomość
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 20:54   [lanos] wymiana deski rozdzielczej

CZESC WSZYSTKIM !!!!!!



JESTEM TUTAJ NOWY nie znalazłem tematu który by mnie dotyczył.


w zasadzie mam pytanie .mam lanosa 1999 silnik 1.5 dohc .w gazie. deska rozdzielcza składa sie z prędkościomierza , poziom paliwa i temperatura cieczy. chciałbym załozyc deske od lanosa 1.6 tzn z obrotomierzem. moje pytanie w zasadzie dotyczy czy tak sie da ??chodzi mi konkretnie o obrotomierz czy bedzie on działal w silniku 1.5 dohc proszę o odpowiedz i przepraszam za kłopot z góry wszystkim dziekuje za pomoc



Regulamin - stosujemy tagi!!
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Gresos
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-15, 20:59   

Po pierwsze pamiętaj o TAGACH :) "[LANOS]dalej wpisz zagadannie"


Co do twojego pytania to bodjaże 1.5 dohc nie ma linki obrotomierza wiec może być trudno, chyba że elektroniczny... :) Kolega ma podobny troche się męczył ale jakimś cudem mu sie udało ;]
 
 
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 21:03   

dziekuje Gregros za pomoc i uwagi pozdrawiam
 
 
Gresos
[Usunięty]

Wysłany: 2009-03-15, 21:08   

"Gregros"? Stary , ta zniewaga krwi wymaga :)
 
 
tomi12316
Grupa Mazowiecka
KaRmEl kat. B--C/E


Auto: Lanos 1.5 8V B+G
Imie: Tomek
Pomógł: 82 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 1775
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2009-03-15, 21:09   

hmm a nie lepiej zmienic samych zegary na zegary z obrotomierzem te co sa seryjnie w SX... zamiana Plug&Play i masz org.. :D



<< Lani 1.5 8V 1998r >>

P o Z d R a W i A m


MoJa SrEbNa StRzAłA
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 21:17   

a powiedz mi kolego czy wogole tak sie da?? bo ja myslalem ze da rade zalozyc deske od lanosa 1.6 16v i bedzie chodzic tylko nie wiem czy tak da rade zrobic wiesz moze??
 
 
tomi12316
Grupa Mazowiecka
KaRmEl kat. B--C/E


Auto: Lanos 1.5 8V B+G
Imie: Tomek
Pomógł: 82 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 1775
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2009-03-15, 21:24   

jaak masz seryjny bez obrotka.. a zegary do 200km/h to jak zalozysz z obrotkiem i z 220km/h to wszystko bedzie ok.. poczytaj na forum gdzies bylo opisane o zegarach... da sie i jest najlatwiej..
:D



<< Lani 1.5 8V 1998r >>

P o Z d R a W i A m


MoJa SrEbNa StRzAłA
 
 
 
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 21:26   

zegary sa bez obrotomierza wyskalowane do 220 chciałbym zalozyc z obrotomierze tylko nie wiem czy do silnika 1.5 dohc da sie zalozyc ten zegar z obrotomierzem czy sie nie da ?? jesli ktos wie to prosze o odpowiedz
 
 
tomi12316
Grupa Mazowiecka
KaRmEl kat. B--C/E


Auto: Lanos 1.5 8V B+G
Imie: Tomek
Pomógł: 82 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 1775
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2009-03-15, 21:28   

http://daewooforum.pl/vie...ghlight=licznik

tu masz info co i jak :D

da sie kazde lanosy mialy instalcje pod obrotomierz



<< Lani 1.5 8V 1998r >>

P o Z d R a W i A m


MoJa SrEbNa StRzAłA
 
 
 
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 21:33   

dzieki za pomoc pozdrawiam chetnie sluze pomoca w innych sprawach zwiazanych z lanosem
 
 
tomi12316
Grupa Mazowiecka
KaRmEl kat. B--C/E


Auto: Lanos 1.5 8V B+G
Imie: Tomek
Pomógł: 82 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 1775
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2009-03-15, 21:34   

;) kupuj smialoo :D :piwo:



<< Lani 1.5 8V 1998r >>

P o Z d R a W i A m


MoJa SrEbNa StRzAłA
 
 
 
Figur
Prezes Zarządu


Auto: DU Lanos 1.5 16v
Imie: Marcin
Pomógł: 108 razy
Wiek: 24
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 9927
Skąd: Świecie (CSW)
Wysłany: 2009-03-15, 21:38   

Ja ma 1.5 DOHC SE i mam obrotek fabryczny, więc nie powinno być problemów.



Ciężko jest lekko żyć...
 
 
 
ostry1713

Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-03-15, 21:47   

dzieki chłopaki za pomoc wiec poszukam na allegro i kupie sobie.jakos moim zdaniem ladnej auto wyglada z obrotomierzem sam nie wiem dlaczego ale mi sie podoba pozdrawiam i dziekuje
 
 
wnd


Auto: leganza CDX, nexia GL , CC 0,7
Imie: vito
Pomógł: 382 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 6033
Skąd: miękoszynek
Wysłany: 2009-03-16, 07:10   

Gresos napisał/a:
Co do twojego pytania to bodjaże 1.5 dohc nie ma linki obrotomierza
chyba pomyliles z predkosciomierzem :D obrotomierz na lince ;) . Zegary beda pasowac bez problrmu




 
 
wicherek01

Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 22
Wysłany: 2009-03-16, 09:05   

każdy lanos ma podpiętą instalację pod obrotomierz , wystarczy wymontować stare zegary , na ich miejsce włożyć nowe z obrotomierzem i wszystko będzie działało
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Śruta Sojowa Olej Sojowy


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Reklama   |   Kontakt