X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[nexia] zalewa na zimnym silniku i nie pali

Autor Wiadomość
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2009-03-19, 11:30   [nexia] zalewa na zimnym silniku i nie pali

Witam mam dziwny problem, otóż na zimnym silniku od kilku dni nie mogę odpalić silnika, dopiero jak wyjmę bezpiecznik od pompki paliwa to zapali na chwile na tym co jest w cylindrze no i naturalnie gaśnie, wkładam bezpiecznik i pali na dotyk. Jak jest ciepły to pali bez problemu. Jak odpali to silnik pracuje normalnie. Czy ktoś miał taki problem?

Dodam, że problem pojawił się w poniedziałek rano, w sobotę zmieniłem mu olej i filtr paliwa a w niedziel jak jechałem w nocy to padał duży deszcz i woda z kolein strasznie chlapała na silnik i zaświecił mi się check na LPG pokazało błąd 45 za bogata mieszanka. w Poniedziałek skasowałem błędy i nic się nie pojawiło do dziś. A ten check zaświecał się po przekroczeniu 3 tyś obrotów kilka krotnie w ciągu 60 km




 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2009-03-26, 14:45   

Czy nikt nie ma żadnych pomysłów co to możne być? Pomóżcie bo strasznie jestem :zły: na to palenie. Dodam, że czasem pomaga wciśnięcie pedału gazu do podłogi.




 
 
 
marekbb
mareczek

Auto: NUBIRA 1,6
Wiek: 44
Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 27
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2009-03-27, 07:44   

sprawdź przewody wysokiego napięcia brak styków na cewce , wyczyść styki, (wciśnięty pedał to masz zalane autko benzyną)



Była NEXIA, jest NUBIRA
 
 
 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2009-03-27, 14:02   

Przewody i świece nowe, nowy filtr powietrza i olej w silniku, nowy regulator ciśnienia paliwa. Kopułka i pale mają z 7-8 miesięcy, wiec nie wymieniałem, wyczyściłem tylko. Iskra na oko wygląda dobrze. Jak odpali to ładnie pracuje i na ciepłym pali bez problemu.

EDIT
Ps. Wczoraj znów zaświecił mi się na LPG Check (błąd 45 za bogata mieszanka) jak jechałem kilka kilometrów ze stałą prędkością około 110km/h W tygodniu byłem na sprawdzeniu instalacji gazowej i jest szczelna zawór od LPG zamyka się jak jest na Pb




 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt