X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nubira II] jaki to alarm ? pilot od daewoo nubira II

Autor Wiadomość
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 17:01   [Nubira II] jaki to alarm ? pilot od daewoo nubira II

Witam,
Padł mi pilot od alarmu i męczyłem się aby do wyłączyć, ale problem w tym, że mam tylko jeden komplet. Od jakiego to moze być alarmu pilot ? Na pilocie nie mam nic napisane tylko w środku PILOT v1.3
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 17:14   

Zrób zdięcie płytki pilota bo do tej obudowy można wsadzić 30 innych.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1285400.html ;)
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 21:22   

prosze
 
 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 21:29   

Najprawdopodobniej AL.
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 21:49   

ok, dzięki. Narazie szukam bez rezulatatów... :(
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 21:50   

przemo napisał/a:
ok, dzięki. Narazie szukam bez rezulatatów... :(
Rozumiem, że został Ci jeden pilot zepsuty tak???
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 21:54   

miałem tylko jeden komplet więc narazie nie mam mozliwości włączenia alarmu a nic nie dostałem do alarmu od poprzedniego właściciela nubirki.
 
 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 21:57   

przemo napisał/a:
miałem tylko jeden komplet więc narazie nie mam mozliwości włączenia alarmu a nic nie dostałem do alarmu od poprzedniego właściciela nubirki.
Ja miałem to samo. Założyłem nowy alarm Potrman AM380 jest to dużo bardziej opłacalne niż kombinowanie z pilotami bo koszt pilota może być taki sam, Alarm kosztuje 150zł i możesz sobie sam założyć - poprostu przepiąć centralkę zamiast starej i po temacie a do tego masz 2 nowiutkie piloty. P.S pod deską rozdzielczą w okolicy kierowcy będziesz miał centralkę. Zobacz sobie jaka to centrala i ściągnij schemat i na tej podstawie poprzepinasz kabelki :D Jakbyś miał jakiś problem - pisz.
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 22:02   

hmm... to mi dałeś do myślenia bo ja jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę ...
A taki alarm będzie działać normalnie po samym przepięciu centralki ? A te kable pozostałe itd. ...
 
 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 22:08   

przemo napisał/a:
hmm... to mi dałeś do myślenia bo ja jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę ...
A taki alarm będzie działać normalnie po samym przepięciu centralki ? A te kable pozostałe itd. ...
Centralka to centralka każda działa na tej samej zasadzie tylko ma inaczej pokolorowane kalbe :D . Będzie działać normalnie bo alarm to centralka. A do niej tylko popodpinasz czujniki, zapłon, sterowanie zamkiem. Ale zacznij od sprawdzenia typu twojej centralki. To taka mała czarna plastikowa obudowa z dużą ilością kabli. Jeżeli Ci alarm teraz szaleje to wystarczy wypiąć kostkę z centrali.
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 22:13   

no wchodziłem dzis pod kierownicę w poszukiwaniu centralki i było tam mnóstwo kostek które nie za bardzo wiedziałem po co są ;) . Zerkne w takim razie jutro w celu zlokalizowania tejże kostki. Dzięki :)
 
 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 22:15   

przemo napisał/a:
no wchodziłem dzis pod kierownicę w poszukiwaniu centralki i było tam mnóstwo kostek które nie za bardzo wiedziałem po co są ;) . Zerkne w takim razie jutro w celu zlokalizowania tejże kostki. Dzięki :)
Możesz ją mieć również z boku przy słupku. No w każdym aucie może być umiejscowiona inaczej. Jak znajdziesz daj znać. P.S jak masz czujniki ruchu w aucie takie małe czarne przy szybach to możesz po nich dojść one idą do sterownika czujników a ten z kolei do centralki :D
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 22:18   

jakaś kostka była z boku , ale to nie to bo ją wyłączyłęm i wyło ... ;) . No zobaczymy czy się nie pogubie , ale jestem dobrej myśli ;)
 
 
edu79
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-14, 22:20   

przemo napisał/a:
jakaś kostka była z boku , ale to nie to bo ją wyłączyłęm i wyło ... ;) . No zobaczymy czy się nie pogubie , ale jestem dobrej myśli ;)
CZasem jak jest syrena z własnym zasilaniem to może wyć pomimo, że jest odpięta - zwróć na to uwagę :hahaha:
 
 
przemo
przemo

Auto: Nubira II CDX 2.0 Kombi
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-04-14, 22:23   

oj, tak ma własnie zasilanie szczególnie jak kleme zdejmę z akumulatora ...
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt