X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[LANOS] 1.5 v16 przerywa na benzynie i lpg

Autor Wiadomość
Lukasz_P

Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-21, 16:27   [LANOS] 1.5 v16 przerywa na benzynie i lpg

Tematów o przerywaniu na necie troche jest, ale mój jest jednak inny.

więc tak : wcześniej miałem problemy z gazem i potem na benzynie tez zaczął przewać, zazwyczaj chodził na 3 cylindrach szczególnie gdy był zimny. Jednak wymieniłem kable i swiece, pomogło na jakis czas lecz okazało sie że do wymiany cekwa, więc również ją wymieniłem. pomogło

Od wczoraj jednak auto zaczeło "szaleć". Pracuje bardzo łądnie, zero szarpań , zero strzałów dopóki sie nie rozgrzeje dobrze, potem praktycznie leci na 3 garach i tylko poszarpuje bo czwarty zaczyna łapać. Problem występuje zarówno na lpg jak i na beznynie. Jak zgasze auto i odczekam to po odpaleniu znowu jakiś czas jedzie norlalnie (ok 10 minut)

co jest grane z samochodem?
Pomóżcie bo już mi ręce opadają ;/
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
antek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-21, 16:44   

Jezeli nie chodzi na jedna swiece na goracym znaczyc to moze 3 rzeczy w tym 2 prawdopodobne jedna troche z kosmosu.
Mianowicie: znow cewka do wymiany - to po pierwsze.
Po drugie, jedna swieca moze byc zdupcona i podczas gdy sie rozgrzeje gubi iskre.
Po trzecie (co malo prawdopodobne) przewod zrabany.


Aha sprawdz jeszcze czy nie leje ci sie olej do komory gdzie wkladasz swiece.
Czesto zdarza sie ze uszczelka klawiatury puszcza i olej wlewa sie w te ''dziury'' na swiece, tym samym zalewa przewody i powoduje zwarcie.
Pozdrawiam
 
 
Lukasz_P

Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-21, 16:51   

cewke wymieniłem tydzień temu na nową oryginalną (nie żaden zamiennik), Kable i swiece mam nowe - NGK kupione ze 2 miesiące temu. Świece wykręcałem i widze że suche, żadnego oleju na nich nie ma.

Dziwi mnie tylko że puki auto sie dobrze nei zagrzeje to jedzie idealnie. Problemy sie zaczynaja po ok 10 minutach jazdy - wtedy praktycznie sie nie da jechać.
 
 
antek
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-21, 16:58   

No to co mowisz wyraznie wskazuje na cewke.
Najlepiej pojedz i zapytaj jakiegos mechaniczora.
Moim zdaniem na 85% kupiles uszkodzona cewke, lub ktos podlaczyl ja tak ze sie uszkodzile.

mozesz rozgrzac silnik, wykrecic swiece i sprawdzic czy jest iskra na goracym.
Ale najlepiej jak pojedzie do mechanika.
 
 
Lukasz_P

Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-21, 17:06   

cekwe zmieniałem sam bo zwyt wielkiej filozofii tam nie ma. Ale cekwke to ja raczej wykluczam gdyż obiawy byłby by stałe a jak pisałem puki nie jest zagrzany to chodzi dobrze.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Kamiljan

Auto: Daewoo Nubira 1.6 99r.
Pomógł: 21 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 447
Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 2009-04-22, 14:32   

pomierz sondę może jak się silnik rozgrzeje to złą mieszankę dostaje.
EDIT
Temat bym raczej przeniósł do działu mechanika.



Chcesz kompleksowo zabezpieczyć swój dom, mieszkanie, firmę ? Pisz a na pewno pomogę.
Sprzedaż Hurtowa oraz montaż systemów alarmowych, telewizji przemysłowej, sterowników do bram wjazdowych, garażowych, Videodmofonów.
Dla forumowiczów rabat !
 
 
 
Lukasz_P

Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-04-22, 17:31   

Mysle ze jeśli byłaby to sonda to nei byłoby takiego problemu na gazie. Dzisiaj odkryłem że to wcale nie koniecznie na rozgrzanym silniku jest źłe ;/ Zależy to tylko i wyłącznie od "widzi mi się" samochodu. Jechałem do miasta było dobrze, dojechałem było źle, potem w mieście raptem znowu się "naprawił" a w drodze powrotnej znwou ledwo doejchałem ;/

masakra... Jeśli byłaby to cewka (w co wątpie) to co sie dzieje że spaliłaby sie już 3 raz? (obecnie jest to 3 egzemplarz)
 
 
magikk17
MagikK17


Auto: Lanos 1.5 D HB
Imie: Rafał
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 246
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-06, 00:22   

a ja sprawdziłbym czujnik Halla przy kole pasowym oraz zobaczył koło pasowe czy magnesy nie są uszkodzone albo nie ma któreś pęknięcia itd.. (to koło co idzie z wału korbowego)



niektórym mój przeszkadzał :]
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt