X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


problem z układem hamulcowym[lanos]

Autor Wiadomość
antek28
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 13:11   problem z układem hamulcowym[lanos]

zaczałem dziś odkręcać koła z przodu bo coś piszczy jak hamuje a klocki były wymieniane i obczyściłem tarcze z rdzy a później spsiukałem wszystko wd-40 klocki ...w ogóle wszystko.
pojechałem się przejechać i w trakcie zobaczyłem że hamulec licho łapie i zacząłem pompować hamulec i wjeżdzam do domu a tu dym i smród koło opony. no chyba zagotował się płyn hamulcowy ale czy coś teraz musze zrobić czy to się nie powtórzy już?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
staszq1
mrufka


Auto: Mitsubishi O1T 250HP
Imie: Staszq
Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 559
Skąd: RJA
Wysłany: 2009-04-23, 13:39   

Kolego WD-40 Cie załatwiło, pewnie tak spryskałeś że po tarczach i po klockach całych poleciało, mam racje??? :cfaniaczek:



Moja srebrno-ołowiana strzała http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13095... była teraz jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90922 Cichociemny
 
 
antek28
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 13:40   

raczej tak no i co teraz?
 
 
staszq1
mrufka


Auto: Mitsubishi O1T 250HP
Imie: Staszq
Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 559
Skąd: RJA
Wysłany: 2009-04-23, 13:43   

Oj no to weż chociażby domowy ocet i umyj wszystko a poźniej dobrze wodą gorącą spłucz ;) chyba że masz preparat do czyszczenia felg to on jest na to dobry i nim możesz umyć zgodnie z tym co tam pisze



Moja srebrno-ołowiana strzała http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13095... była teraz jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90922 Cichociemny
 
 
antek28
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 13:46   

no a samo to nieprzejdzie?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400, LS460
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7536
Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-04-23, 13:49   

Przejdzie ale troche potrwa :) Noi mozna w ekstremalnym przypadku na latarni wyladowac :lol2:



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Lexus LS460 USF40 '06 4.6 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Jeep WJ 4.7
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
staszq1
mrufka


Auto: Mitsubishi O1T 250HP
Imie: Staszq
Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 559
Skąd: RJA
Wysłany: 2009-04-23, 13:50   

Nie bardzo jak będzie stał nie jeżdżony to i miesiąc czasu nie pomoże, zrób tak jak piszę i po problemie



Moja srebrno-ołowiana strzała http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13095... była teraz jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90922 Cichociemny
 
 
antek28
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 13:51   

a z tyłu tez pryskałem to nieszkodzi? i znowu odkręcać te koła.....
 
 
staszq1
mrufka


Auto: Mitsubishi O1T 250HP
Imie: Staszq
Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 559
Skąd: RJA
Wysłany: 2009-04-23, 13:51   

Cytat:
Noi mozna w ekstremalnym przypadku na latarni wyladowac :lol2:

Latarnia to najmniejszy problem... Są jeszcze piesi

[ Dodano: 2009-04-23, 14:53 ]
Nie musisz odkręcać ale jeśli chcesz mieć wszystko od razu ok to przynajmniej z przodu odkręć i umyj a tył to po Lepkach ;) ;) ;) ;)



Moja srebrno-ołowiana strzała http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13095... była teraz jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90922 Cichociemny
 
 
antek28
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 15:41   

najlepsze to to że nie pomogło to mycie nadal to samo.....
czy czasem nie trzeba wymienić płynu?
 
 
staszq1
mrufka


Auto: Mitsubishi O1T 250HP
Imie: Staszq
Pomógł: 3 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 559
Skąd: RJA
Wysłany: 2009-04-23, 16:26   

Jeśli zrobiłeś 30 000 km na tym płynie albo 2 lata na nim jeździsz to na pewno trzeba wymienić... Ale spróbuj jeszcze powoli się powoźić i delikatnie zwalniać, powinno pomóc, bo tak od razu przez płyn Ci nie powinno się robić



Moja srebrno-ołowiana strzała http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=13095... była teraz jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90922 Cichociemny
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-23, 18:55   

buahaha wd-40 na okładziny cierne :hahaha:
Kolego pogieło ciebie :nono: :hahaha: :hahaha: :omg:

Zamykam bo nie ma najważniejszego
Przeczytaj regulamin i napisz mi PW z info co źle zrobiłeś a odblokuje
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt