X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


Alarm i pilot

Autor Wiadomość
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-01, 20:31   Alarm i pilot

Mój problem przedstawia się następująco :

Przed chwilą upadł mi na beton pilot od alarmu, jak sie okazało uległ uszkodzeniu . Niemal przez cały czas świeci się na nim diodka, Nie możliwym stało się zamknięcie ani otworzenie nim auta . Pilot zdechł całkowicie . :zły: Lecz to nie koniec ....
Myślę sobie będę zamykał kluczykiem, jakoś to będzie. Wkładam kluczyk żeby otworzyć, przekręcam po czym otwieram drzwi i włącza się alarm ... I tak za każdym razem przy otwieraniu drzwi . :niewiem: Zauważyłem że gdy drzwi otwieram pomalutku to alarm się włącza dopiero gdy wsiądę do auta.

Czy nie ma możliwości jazdy samochodem bez tego pier*** pilota ? Jak jest to jak to zrobić ?
Jedynym wyjściem jest odpięcie alarmu żeby jeszcze się gdzieś przetoczyć bez włączonego alarmu ?
Czy jest możliwość dokupienia takiego pilota i jakiego rzędu to jest koszt ?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 20:36   

A jakiej firmy masz alarm ??
 
 
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-01, 20:37   

Orginalny Daewoo (chyba)
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 20:40   

uu to ciężko będzie
 
 
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-01, 20:42   

tzn. co ?
Dorobić ciężko ?

To gdzie to wyłączyć ?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 20:43   

Kurcze nie wiem nie wiesz przypadkiem czy nie ma nigdzie ukrytego wyłącznika serwisowego ??

Może weź rozbierz pilota i zobacz co mogło mu się stać w środku

[ Dodano: 2007-05-01, 21:44 ]
zrób fote pilota jak możesz
 
 
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-01, 20:48   

Nie mam pojęcia czy jest tam jakiś wyłącznik ...
Rozbiorę jutro bo dzisiaj to już nie mam nerwów, bo nie mam takiego małego śrubokręta .

A i jeszcze jedno nie od razu jak zamknę to się alarm wyłącza dopiero gdzieś za piątym razem sie alarm wyłączy .

A to zapytam inaczej jak to wypiąć ? Czy nie da rady ?

edit
oto i fotka :
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2007-05-01, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 20:51   

Możesz wypiąć centralę alarmu która schowana jest gdzieś pod deską

[ Dodano: 2007-05-01, 21:56 ]
To jest Alarm firmy Prestige Pilota można kupić i zaprogramować
 
 
3h600
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 21:43   

naprawa elektroniki to ciężka sprawa - najlepiej sprawdź czy nie odlepił się jakiś element układu (możesz też spróbować docisnąć bez obudowy i tak naciskać przycisk), albo czy jakaś ścieżka się nie przerwała cała reszta powinna być ok. Nie masz drugiego pilota?
 
 
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-01, 21:48   

niestety nie mam.
Jutro wszystko się okaże jak go rozkręcę, dam znać jak coś będę więcej wiedział.
:niewiem:

Pozdrawiam .
 
 
voltom

Auto: leganza 2.0
Imie: Tomek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 01 Lut 2007
Posty: 268
Skąd: ok GLIWIC
Wysłany: 2007-05-02, 11:10   

w leganzie jest bezpiecznik odpowiedzialny za alarm, moze w tikusiu jest podobnie. Moze go poprostu tylko wyciagnij na czas naprawy pilota
 
 
 
Administrator
Administrator

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 3843
Wysłany: 2007-05-02, 16:16   

Pilot naprawiony .. Nie bardzo wiem jak to zrobiłem :omg: przypadek ...
Wydaje mi się zę przyblokował sie przycisk, bo delikatnie przy nich pomieszałem .
:piwo: Dzięki wszystkim za chęci .
 
 
^Stasio^
Przyjaciel
..::NEXIA TEAM::..


Auto: NEXIA
Imie: Przemek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 3006
Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-05-03, 16:53   

To ja sie podepnę pod temat nie wiem co jest z moim alarmem jeden pilot mi nie działa ale nieważne kiedyś można było go włączyć z dużej odległości z balkonu z 4 piętra a teraz działa max z 2m czego tak jest na pewno to nie jest wina baterii bo wymieniana kilka razy :niewiem:



[Za duży obrazek w podpisie]
SWAP - NIESTETY NIEMA GO ANI W SPRAYU, ANI NIE DA SIĘ PRZYKLEIĆ NA TAŚMĘ DWUSTRONNĄ, NIE ŚWIECI NIESTETY TEŻ NA NIEBIESKO
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt