X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] Nie jedzie na gazie na chłodnym silniku

Autor Wiadomość
dobry90
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-06, 06:28   [Nexia] Nie jedzie na gazie na chłodnym silniku

Witam,
mam bardzo denerwujący problem. Samochód jeździ na gazie tylko na dobrze rozgrzanym silniku, na chłodnym lub zimnym tylko benzyna. Co z tym zrobić???Dodam że kiedyś jeździł na zimnym na gazie bez problemu i to jeszcze jak była jesień lub łagodna zima, a teraz nic tylko benzyna<gdy silnik jest chłodny> . Na ciepłym silniku śmiga na gazie i na benzynie, wszystko oki.
instalacja IIgeneracja, parownik landi, regulacja 5 tyś temu z wymianą filtra itp.instalacja ma 25tyś.
Membrany w parowniku ok.
cały zapłon: świece, przewody, aparat zapłonu cewka ok.
sonda ok
POMOCY!!!
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Prezes
mp79


Auto: posiadam
Imie: :niny
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3546
Skąd: sprzed komputera
Wysłany: 2009-08-06, 07:50   

Nie masz problemów z uruchomieniem po kilku minutach, gdy zgasisz go na gazie?
 
 
dobry90
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-07, 06:49   

Nie, zawsze odpala bez problemu. Chociaż czasami gdy zgaśnie mi z mojej winy<np go przydusze, za szybko puszcze sprzęgło> to wtedy jest mały problem z odpaleniem, ale też w miarę odpala. Taka sytuacja ma bardzo rzadko miejsce może raz na dwa miesiące <bo przecież każdy chyba umie jeździć a czasem mu coś się zesmyknie>
 
 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2009-08-07, 11:08   

dobry90 napisał/a:
Samochód jeździ na gazie tylko na dobrze rozgrzanym silniku

co się dzieje na zimnym silniku gaśnie, nie mam mocy, przerywa, szarpie?

Pare osób juz pisało, że mieli zasyfiony elektrozawór i dopiero po rozgrzaniu, brud spływał i samochodem dało się jeździć a po wyczyszczeniu jak nowy.




 
 
 
dobry90
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-07, 19:29   

na zimnym gaśnie lub po prostu gby przełącze na gaz samochód zwalnia, zatrzymuje się i gaśnie
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-07, 19:33   

dobry90 napisał/a:
Samochód jeździ na gazie tylko na dobrze rozgrzanym silniku, na chłodnym lub zimnym tylko benzyna. Co z tym zrobić???


A od kiedy to jeżdzimy na LPG przy zimnym silniku?


dobry90 napisał/a:
Dodam że kiedyś jeździł na zimnym na gazie bez problemu i to jeszcze jak była jesień lub łagodna zima, a teraz nic tylko benzyna


I załatwiłeś w ten sposób parownik.
 
 
dobry90
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-08, 17:24   

parownik jest jak nówka, membrany też.
a to że na LPG nie jeździ się na zimnym silniku to ja wiem, ale mój samochód jeździ na LPG dopiero gdy temp wynosi ok 90 stopni, a to już przesada
 
 
Prezes
mp79


Auto: posiadam
Imie: :niny
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3546
Skąd: sprzed komputera
Wysłany: 2009-08-09, 08:10   

dobry90 napisał/a:
jeździł na zimnym na gazie bez problemu

dobry90 napisał/a:
to że na LPG nie jeździ się na zimnym silniku to ja wiem

Jest tu mała sprzeczność. ;)
Swoją drogą, ja też na zimnym siniku dawałem od razu w palnik, żeby nie żarł benzyny i teraz mam z LPG taki sam problem jak kolega. Na LPG chce mi jechać dopiero gdy wskazówka temperatury zaczyna się podnosić. Jako gratis mam jeszcze problemy z uruchamianiem, gdy zatrzymam silnik na LPG na krócej niż 10 minut. Gdy jeżdżę na 95 lub 98, w ogóle nie ma problemów.
aseramati napisał/a:
załatwiłeś w ten sposób parownik

Tak z ciekawości - co tam może być załatwione? Nie podlega to już naprawie?
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt