X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Leganza] odpalanie

Autor Wiadomość
DĄBEK
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-09, 13:39   [Leganza] odpalanie

witam wszystkich. od wczoraj mam problem by uruchomic swoja lage. problem jest na benzynie bo jak przelacze na lpg autko odpala. co to moze byc za przyczyna :myśli: prosze o pomoc. dzieki i pozdro
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Emka
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-09, 13:54   

DĄBEK, TAGI zastosuj !!!
 
 
memfis

Auto: Leganza 2.0 CDX
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 51
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2009-09-10, 08:37   

Możliwe że alarm odciął pompę paliwa .
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 08:44   

DĄBEK, jakie masz obroty po nocy jak już autko zapali?? na jakim poziomie się utrzymują ?



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
DĄBEK
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-10, 13:42   

tak na 1100 jak jest zimny
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 15:31   

a autko w ogóle chodzi na benzynie ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
DĄBEK
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-10, 16:43   

Tak dziala. dzis nawet jezdzilem na benzynie i nie bylo problemow
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 16:49   

jedz gdzieś sprawdzić ciśnienie paliwa które podaje pompa, sprawdź zawór ciśnienia paliwa, wygląda jak EGR tylko jest mniejszy, znajduje się na listwie wtryskowej .. napisz co i jak i będziemy myśleć ..

[ Dodano: 2009-09-10, 17:52 ]
P.S. ... widać, że nie czytałeś regulaminu, wyedytuj temat bo dostaniesz po głowie od modów, temat powinien wyglądać tak : [leganza]odpalanie :nono:



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
DĄBEK
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-10, 17:10   

z tym tematem to mi sie zapomnialo :D dzieki za rady powiem to mechanikowi by posprawdzal bo za tydzien wstwiam do niego autko. dam znac jak juz je odzyskam :jupi: pozdro :piwo:
 
 
Kowal2000
[Usunięty]

Wysłany: 2009-09-10, 21:13   

A może nie zauważyłeś że immobiliser się świeci?
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 22:08   

Kowal2000, i auto na gazie odpala a na benzynie nie ?? co do tego ma immo ?



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Pietro
Weteran


Auto: Lanos Hatchback T-150 1.6, full SX, 92U
Imie: Piotr
Pomógł: 341 razy
Wiek: 39
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 4665
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-10, 22:15   

RIPER napisał/a:
Kowal2000, i auto na gazie odpala a na benzynie nie ?? co do tego ma immo ?

To, że jak jest to druga generacja (a świadczy o tym fakt, że można tę Leganzę na samym gazie odpalić), to elektryka instalacji LPG omija immo. Niestety jest to w jakimś sensie wada samochodów z LPG II gen, że immo nie zabezpiecza przed uruchamianiem na samym LPG.
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 22:24   

Pietro, to dziwne bo mi działa i na gazie i na benzynie ... tez mam II gen ... a wiem bo mialem problemy z imo i na gazie jak migal to tez nie moglem zapalic auta ... :wink:



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Pietro
Weteran


Auto: Lanos Hatchback T-150 1.6, full SX, 92U
Imie: Piotr
Pomógł: 341 razy
Wiek: 39
Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 4665
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-09-10, 22:49   

RIPER napisał/a:
Pietro, to dziwne bo mi działa i na gazie i na benzynie ... tez mam II gen ... a wiem bo mialem problemy z imo i na gazie jak migal to tez nie moglem zapalic auta ... :wink:

To masz wyjątkową instalację :D Ja już kilka razy spotkałem się z tym, że przy II gen. można uruchomić samochód nawet z niesprawnym immobilizerem. Przy czym niesprawność immobilizera w Lanosach sprowadza się najczęściej do zaśniedziałych styków przy transponderze immobilizera ;)
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24284
Skąd: SI
Wysłany: 2009-09-10, 22:54   

Pietro, dokładnie miałem zaśniedziałe styki przy immo, co do instalacji, może poprostu mam porządnie zrobioną, bo jak pewnie dobrze wiesz instalatorzy "wrzucają" gaz jak najszybciej oby było już po sprawie i żeby auto jakotako sie wlekło ;) prościej im ominąć immo niż sie bawić w spinanie go z instalacją ...



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt