X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


GND - gdzie podlaczyc

Autor Wiadomość
sayittatata

Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-10-11, 16:54   GND - gdzie podlaczyc

Witam kupiłem wzmacniacz, wszystko juz tak praktycznie jest podlaczone, ale nie wiem gdzie podpiac "gnd -" kilka osób pisalo ze pod karoserie, kilka osob mowi ze pod kleme minus... ale nie mam takiego dlugiego kabla a zalezy mi na podlaczeniu bez jakich kolwiek klopotow, nie chce szumow.
prosze o pomoc gdzie to mogę podlaczyc i jak dokladnie bo jestem nowy w tych sprawach...
pozdrawiam i dziękuje
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
^Stasio^
Przyjaciel
..::NEXIA TEAM::..


Auto: NEXIA
Imie: Przemek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 3006
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-11, 16:57   

podłącz pod blachę samochodu nie powinno być zakłóceń ;)



[Za duży obrazek w podpisie]
SWAP - NIESTETY NIEMA GO ANI W SPRAYU, ANI NIE DA SIĘ PRZYKLEIĆ NA TAŚMĘ DWUSTRONNĄ, NIE ŚWIECI NIESTETY TEŻ NA NIEBIESKO
 
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7763
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2009-10-11, 16:57   

pod karoserie
 
 
sayittatata

Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-10-11, 16:58   

czyli mam po prostu znalezc kawalek blachy w moim samochodzie i przykleic do tego?
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7763
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2009-10-11, 17:05   

sayittatata napisał/a:
znalezc kawalek blachy w moim samochodzie i przykleic do tego
tylko nie lakierowanej i solidnie przykrecic
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2009-10-11, 17:08   

sayittatata, powinieneś podłączyć +12V i masę bezposrednio pod klemy bo w ten sposób unikniesz ewentualnych strat i zakłóceń.

To jest moja rada a jak ty to zrobisz to już jest Twoja sprawa.
 
 
sayittatata

Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 24
Wysłany: 2009-10-11, 17:09   

a sa jeszcze jakies inne sposoby? bo ja watpie ze znajde kawalek nie lakierowanej blachy, bo autko ma leciutki tuning i bylo wlasnie pokrywane dwoma kolorami
 
 
^Stasio^
Przyjaciel
..::NEXIA TEAM::..


Auto: NEXIA
Imie: Przemek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 3006
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-11, 17:27   

ja u siebie w nexii miałem masę pod jedną ze śrubek od lampy w lagunie przy zatrzasku tylnego oparcia. żadnych strat i zakłóceń nie miałem ;) Wiadomo że do klemy najlepiej, ale jak się nie ma kabla a to nie ma być jakieś profesjonalne nagłośnienie to śmiało przykręcaj pod pierwszą lepszą śrubę w konstrukcji samochodu ;)



[Za duży obrazek w podpisie]
SWAP - NIESTETY NIEMA GO ANI W SPRAYU, ANI NIE DA SIĘ PRZYKLEIĆ NA TAŚMĘ DWUSTRONNĄ, NIE ŚWIECI NIESTETY TEŻ NA NIEBIESKO
 
 
 
profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2009-10-12, 06:13   

sayittatata, zrobisz co będziesz uważał za stosowne. Ja Ci tylko napisałem jak to powinno prawidłowo być podłączone.

Dla laika masa to masa.
 
 
Koenig
Weteran
Moher Power


Auto: Audi A6 V6, Citroen C5 X7, Rover 75 V6
Imie: Janusz
Pomógł: 115 razy
Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 6281
Skąd: Miechów
Wysłany: 2009-10-12, 08:24   

Maniek napisał/a:
Dla laika masa to masa.


Zgadza się, jak podepniesz pod karoserię to bez problemu będzie działać i nie ma się co rozczulać.. Ja jednak wolałbym podłączyć pod klemę.



 
 
profil skasowany
[Usunięty]

Wysłany: 2009-10-12, 10:44   

Koenig napisał/a:
Ja jednak wolałbym podłączyć pod klemę.


A jednak :wink:
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt