X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


stacyjka

Autor Wiadomość
darian
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-10, 12:09   stacyjka

popsuła mi się stacyjka,pękła sprężynka i nie odbija mi po załączeniu rozrusznika,efekt jest taki ze nie zawsze uda mi się odpowiednio cofnąć kuczyka i wtedy zapala mi się na jakieś 3 sekundy check,potem gaśnie i silnik pracuje normalnie. orientuje się ktoś z szanownych kolegów i koleżanek ile wyniesie naprawa(wymiana stacyjki i zaprogramowanie immobiliazera)
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
VuDoo
Innovator Not Imitator


Auto: Matiz
Imie: Arek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 396
Skąd: Chorzów/Wieluń
Wysłany: 2007-06-10, 12:27   

ale wiesz na pewno, że to pękła sprężyna??
bo jak nie, to sprawdź czy to czasem nie jest wina kostki stacyjki
ktoś kiedyś też miał taki problem że po odpaleniu kluczyk nie wracał z pozycji III na II i jak się pźniej okazało była to wina kostki stacyjki



Prawdziwe Truskawy dojrzewają latami...
 
 
Pepiś

Auto: Rower :)
Imie: Piotrek
Pomógł: 37 razy
Wiek: 36
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 3194
Skąd: SK / TJE / TOP / NO
Wysłany: 2007-06-10, 12:46   

mto na 99 % kostka od rozrusznika... nie idzie tej kostki kupic osobno ...
ja mam nowa stacyjke od tygodnia i kosztuje ona ponad 100 zl w sklepie. w zestawie masz nowe kluczyki do odpalania , zamki na lewe i prawe dzrwi oraz na klape bagaznika :)



Jeśli cuś wam pomogłem to zatwierdź : POMÓGŁ :piwo:
 
 
 
darian
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-10, 13:20   

takie mam odczucie pewny nie jestem to myslicie ze lepiej kupić calą stacyjkę? widziałem za 85 zł sam wkład bez immobilaizera i 115 komplet z immo. tylko czy ta kostka bedzie ze stacyjką?
 
 
VuDoo
Innovator Not Imitator


Auto: Matiz
Imie: Arek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 396
Skąd: Chorzów/Wieluń
Wysłany: 2007-06-10, 13:28   

pozwolę sobie tutaj zacytować kolegę krzychook'a z IKM'u:
"Może to być kostka. Umnie ostatnio nie chciała odbijać z pozycji III na II i tzrebabyło ręcznie cofać kluczyk.
Wymieniłem kostkę stacyjki - koszt ok 11-15zł i teraz jest super

A jeden szpec w sklepie mówił że to nie kostka tylko cała stacyjka I proponował mi za ok 100zł "



Prawdziwe Truskawy dojrzewają latami...
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
darian
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-10, 13:39   

tą kostke wymieniłeś sam? skomplikowane wymiana?czy immo zostaje bez ponownego programowania? sorry ze zawracam głowe ale chciałbym zeby matrix był cały zdrowy ;)
np.taka kostka by pasowała http://hdmot.pl/index.php...iz-polonez-plus
 
 
darian
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-12, 11:10   

mieliście racje!!!(znowu ;) ) kostkeczkę kupiłem i wymieniłem sam.wymiana nie jest skomplikowana jak się wie co wykręcić, wykręca się się tylko 1 od strony kierowcy,druga to nit i się go nie rusza. po wymianie odbija mi kluczyk po zakręceniu rozrusznika,ale nie wskakuje blokada kierownicy,psikne tam jakimś wd moze pomoże :hahaha:
ps 60 zł za kostke to złodziejstwo!!!!!!!!!!! w necie np na hd.mot 24 zł u tego samego dilera przewody WN 45zł (silikonowe polskie)
dzięki za zainteresowanie i pomoc :piwo:
 
 
VuDoo
Innovator Not Imitator


Auto: Matiz
Imie: Arek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 396
Skąd: Chorzów/Wieluń
Wysłany: 2007-06-12, 11:22   

najważniejsze, że wszystko znowu działa :brawo:
czieszę się, że mogłem w jakimś stopniu Ci pomóc :D



Prawdziwe Truskawy dojrzewają latami...
 
 
Pepiś

Auto: Rower :)
Imie: Piotrek
Pomógł: 37 razy
Wiek: 36
Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 3194
Skąd: SK / TJE / TOP / NO
Wysłany: 2007-06-12, 12:00   

to super ze Ci dziala juz wsyztsko :D :piwo:



Jeśli cuś wam pomogłem to zatwierdź : POMÓGŁ :piwo:
 
 
 
Iw4n3q
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-27, 01:50   

darian napisał/a:
mieliście racje!!!(znowu ;) ) kostkeczkę kupiłem i wymieniłem sam.wymiana nie jest skomplikowana jak się wie co wykręcić, wykręca się się tylko 1 od strony kierowcy,druga to nit i się go nie rusza. po wymianie odbija mi kluczyk po zakręceniu rozrusznika,ale nie wskakuje blokada kierownicy,psikne tam jakimś wd moze pomoże :hahaha:
ps 60 zł za kostke to złodziejstwo!!!!!!!!!!! w necie np na hd.mot 24 zł u tego samego dilera przewody WN 45zł (silikonowe polskie)
dzięki za zainteresowanie i pomoc :piwo:


Ja właśnie z tym nitem w aucie firmowym mam problemy, ale założyłem przykręciłem drugi, sama stacyjka też nie jest skomplikowana, gdyby Wam kiedyś radio przestało działac, wystarczy rozebrać i środkową blaszkę odgiąć (:.
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-06-27, 10:09   

darian napisał/a:
ps 60 zł za kostke to złodziejstwo!!!!!!!!!!! w necie np na hd.mot 24 zł u tego samego dilera przewody WN 45zł (silikonowe polskie)
dzięki za zainteresowanie i pomoc


Po to na Technicznych jest przyklejony post z hurtowniami daewoo mającymi sklepy internetowe
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt