X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Tico] Pilny problem - auto nie pali na LPG i gaśnie Pb

Autor Wiadomość
krzemiroslaw

Auto: Lanos
Imie: Andrzej
Wiek: 47
Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 198
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2009-11-30, 13:51   [Tico] Pilny problem - auto nie pali na LPG i gaśnie Pb

Witam,
założyłem podobny temat, ale teraz sytuacja się pogorszyła. Na początku wspomniałem, że auto mi gaśnie na benzynie tylko jak wrzucę luz, jednak na gazie chodzi choć bardzo drży. Generalnie na gazie było wszystko ok, do soboty. Jak jechałem do pracy przy prędkości ok. 60 km/h gdy dawałem gazu to efekt był odwrotny - auto jakby hamowało, wrzuciłem trójkę i później ten problem nie wystąpił. Muszę wspomnieć, że wcześniej auto jakby szarpało na benzynie, ale na niej nie jeździłem. Dziś kompletna klapa- jadę na gazie a auto zaczyna tak jakby przyśpieszać i zwaniać, następnie hamuje i gaśnie, ciężko było mi go odpalić na gazie (no bo na nim zgasł). Jeżdzę na benzynie(choć czasami szarpie), lecz jak przełącze na gaz to gaśnie (tak jakbym nie miał gazu). Prosiłbym o pilną pomoc, ponieważ samochód musi być ok na weekend. Świece, przewody wn, kopułka, filtry są już zamówione. Co to może być????
Jeszcze zapomniałem dodać, nie wiem czy to jest istotne. Swieci mi się kontrolka z wykrzyknikiem jak zwaniam lub naciskam hamulec. Jak przyśpieszam to znika. (wiem, że raczej to nie ma nic wspólnego, ale wolałem dodać)



 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2009-11-30, 14:11   

krzemiroslaw napisał/a:
Jeszcze zapomniałem dodać, nie wiem czy to jest istotne. Swieci mi się kontrolka z wykrzyknikiem jak zwaniam lub naciskam hamulec. Jak przyśpieszam to znika. (wiem, że raczej to nie ma nic wspólnego, ale wolałem dodać)

sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku.
odnośnie głównego problemu to może to być wina układu zapłonowego.




 
 
 
krzemiroslaw

Auto: Lanos
Imie: Andrzej
Wiek: 47
Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 198
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2009-11-30, 18:59   

ci.nek napisał/a:
odnośnie głównego problemu to może to być wina układu zapłonowego.



A co z tym gazem? Bo dla mnie jest to co najmniej dziwne.



 
 
mariusz24


Auto: lanos C20NE: vivaro 2,0
Imie: mariusz
Pomógł: 71 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1721
Skąd: lubartów
Wysłany: 2009-12-05, 08:13   

krzemiroslaw, nie zasmiecaj foru mogłeś to samo napisać we wcześniejszym temacie :)
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt