X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Na zimnym nie pali jeden cylinder? chyba

Autor Wiadomość
Greg_1
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-06, 23:32   [Lanos] Na zimnym nie pali jeden cylinder? chyba

Pacjent to Lanos SE 1.5 8V, ostatnio pojawiły się dziwny problem, mianowicie na zimnym silniku jakby nie palił jeden cylinder- brak mocy, nie równa praca/jakby przerywał. Trwa to może z 3 minuty, po czym przechodzi i wszystko wraca do normy- nic nie przerywa, nie brakuje mocy. Paliwo jest brane w 90% z tego samego źródła, dolewałem dodatek do paliwa na przeczyszczenie wtrysków, nie pomogło.
Jakie są wasze sugestie ? Od czego zacząć sprawdzanie ?

Jeśli było to przepraszam i nie bijcie :niewiem:
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
walkalone
Grupa Wielkopolska
Lans Evo :-D

Auto: DU Lanos SX 98 1,6 16v + BRC SEQUENT 24
Imie: Piter
Pomógł: 4 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 192
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-07, 08:51   

a jakies jeszcze objawy ? slyszysz np stukanie popychaczy albo cos takiego ?
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2009-12-07, 09:44   

http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=90 sprawdź kontrolnie, bo mógł się sypnąć jakiś czujnik ;)



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Greg_1
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-07, 10:36   

walkalone, słychać stukanie ale czy to popychacze to nie wiem :niewiem:
RIPER, sprawdzę te kody, bo szczerze mówiąc to pierwsza myśl to właśnie była że to jakiś czujnik, ale nie wiedziałem jak to potwierdzić.
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400, LS460
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7536
Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-12-07, 10:41   

Sprawdz czy faktycznie nie chodzi na wszystkie gary :) Jak rano odpali i bedzie brzydko pracowal na luzie, to zdejmuj po kolei kable WN - jak po zdjeciu ktoregos nie bedzie roznicy, tzn ze na tym garze nie bangla ;d



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Lexus LS460 USF40 '06 4.6 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Jeep WJ 4.7
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Greg_1
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-08, 19:54   

Narazie sprawdziłem kody i nic nie pokazuje cały czas jest kod 12. Jutro postaram się sprawdzić czy to na którymś cylindrze nie pali- sposobem ziemniaka.
 
 
marcinkozi11
MARCINKOZI11

Auto: LEGANZA
Imie: MARCIN
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 157
Skąd: ŚWIDNICA
Wysłany: 2009-12-08, 20:33   

[b]proponuje zacząć od: świece przewody i jesli jest to kopułka i palec rozdzielacza to podstawa
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400, LS460
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7536
Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-12-09, 09:53   

A ja proponuje zaczac od tego, czy dziala na wszystkie gary :omg:



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Lexus LS460 USF40 '06 4.6 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Jeep WJ 4.7
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
zador

Auto: lanos
Imie: Andrzej
Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 6
Skąd: zielona góra
Wysłany: 2009-12-10, 15:00   

witam !
mój lano 1,5 SOHC ciężko pali na zimnym silniku tzn. trzeba go trochę pokręcić żeby załapał. Może ktoś wie co może z nim być ?
z góry dzięki za pomoc



zador
 
 
 
darek71
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-10, 16:35   

sprawdz pierw swiece i czy jest iskra na zimnym bo wtedy jest ten objaw jesli wszystko gra sprawdz kompresje natym cylindrze
 
 
mrice
Grupa Wielkopolska


Auto: różne :)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 89
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-11, 00:09   

Greg_1, przerobiłem taki sam problem tyle ze z lanosem 1,5 16v, skończyło sie na przewodach WN



SKODA FABIA COMBI 1,4 TDI '06
RENAULT KANGOO 1,5 dCi '08
POLSKI FIAT 125p 1300 '76

www.modelarzmax.pl
 
 
Greg_1
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-13, 16:11   

W moim przypadku to był brudny przepływomierz, bo po jego przeczyszczeniu problem ustąpił- jak narazie (3 dni).

edit:
mrice, przewody WN u mnie zostały wymienione jakiś czasu temu na NGK :)
 
 
mrice
Grupa Wielkopolska


Auto: różne :)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 89
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-13, 22:22   

no ja w piątek własnie ząłozyłem kolejne przewody, jak te padną to sciagam HGK bo mnie chyba trafi na tą puszke



SKODA FABIA COMBI 1,4 TDI '06
RENAULT KANGOO 1,5 dCi '08
POLSKI FIAT 125p 1300 '76

www.modelarzmax.pl
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400, LS460
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7536
Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-12-14, 10:32   

Yyyyyy, przeciez w Lanosie nie ma przeplywomierza :D



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Lexus LS460 USF40 '06 4.6 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Jeep WJ 4.7
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
1budzik12
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-14, 17:21   

załuż inne swiece u mnie było to samo padła świeca po 13 tyś km kupiłem nowe i cyka
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt