X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] Problem Nexia nie pali przy ciepłym silniku

Autor Wiadomość
milo321

Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-12, 15:38   [Nexia] Problem Nexia nie pali przy ciepłym silniku

Witam

Mam nexie 1.5 16v wymieniłem już w niej cały aparat zapłonowy przewody moduł i nadal est ten sam problem czytałem ze może to być od czujnik wału tylko teraz właśnie jestem w kropce ponieważ jeden mechanik mówi ze jest ten czujnik inny ze niema i już sam nie wiem co robić pomocy :)
Ostatnio zmieniony przez milo321 2009-12-13, 00:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2009-12-12, 23:42   

milo321 a jaki niby związek ma czujnik położenia wału z jakimkolwiek ciepłem czy zimnem :myśli: czujnik jak się sypnie to auto nie pojedzie .. zapłon ustawiałeś ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
milo321

Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-13, 00:36   

No właśnie mechanicy jedni mówią ze jak się rozgrzewa ten czujnik to nie ruszy dopiero jak ostygnie a wyczytałem gdzie szczerze już nie pamiętam walczę z tym samochodem od półtorej miesiąca i wlałem troszkę kasy na mechaników elektryków rozkładam ręce już. Mam już dosyć mechaników co mówią cyt: (...) Panie tu jest czujnik tak jak w oplu (...) lub (...) Aparat zapłonowy i moduł na 100 procent(...) problem w tym ze wszystko wymienione a to nadal jak uparta kobieta pochodzi i przestanie;) Co do zapłonu ustawiony przynajmniej mechanik tak twierdzi. Wiec panowie fachowcy pomocy.
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2009-12-13, 00:39   

http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=1418 powodzenia ;) może coś wyniknie ..

[ Dodano: 2009-12-13, 00:42 ]
aha weź też pod uwagę że nowe nie równa się sprawne ;) kupiłem ori czujnik temperatury, okazało się że zepsuty .. kupiłem kolejny, sprawny :)



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
milo321

Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-12-25, 19:20   

Już jest wszystko wymienione i mechanicy jak i elektrycy rozkładają ręce został przejrzany cały układ zapłonowy jak i też wszystkie wiązki od silnika tez sprawdzone. Prawda tak ze się już troszkę zmieniło ponieważ teraz gaśnie ale odpali ponownie. Wygląda to tak ze gdy się rozgrzeje to po podjechaniu do świateł i zatrzymaniu obroty spadają i samochód gaśnie co to może być? teraz już sam chce spróbować przestawić zapłon by troszkę wyższe obroty utrzymywał silnik i sprawdzę co to da (na razie utrzymuje od 900 do 1000 obr/min)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2009-12-25, 20:09   

sprawdź TPS - czujnik położenia przepustnicy ;)



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt