X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nexia] Obroty resetowanie ECM ustawianie obrotow

Autor Wiadomość
dyziu
DAEWOO DRIVER

Auto: Daewoo Nubira 1.6 SX Kombi
Imie: Łukasz
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 419
Skąd: Jasła okolice
Wysłany: 2010-01-06, 01:36   [Nexia] Obroty resetowanie ECM ustawianie obrotow

Jakies 3 miesiace temu mialem problemy z ruszaniem mianowicie auto mi szarpalo przy ruszeniu a jak juz ruszyly bylo ok. Czasami tak robilo czasami nie. Okazalo sie ze obroty mialem zbyt niskie i auto nie dawalo rady sie uciagnac. Wkrecilem wiec na max srube obrotow i jak reka odjal samochodzik i nie trzasl tak plastikami w srodku i kultura jazdy zmienila sie nie do poznania. Jednak czasami zdarza mi sie na LPG ze auto po prostu zgasnie(czasami co chwile chociaz rzadko) lub ma bardzo niskie obroty (wszystkie plastikowe "sensory" tluka sie niemilosiernie w srodku). Czy jeslibym chcial ustawic bieg jalowy resetujac ECM to jak mam to zrobic? Czy wykrecic srube ktora wczesniej wkrecilem czy zostawic jak jest? Na benzynie gdy go pale samochod ma znacznie wysokie obroty i cos trzeba z tym zrobic :) A co do lpg to moze to cos poprawi...jesli nie to i tak gazownika odwiedze. Dzieki z gory


ps. czytam i czytam i nadal nie wiem jaki to sposob jest na ustawienie tych obrotow. Odlacze akumulator calkiem na przypuscmy 30 minut, podlacze i co dalej? Mam gazowac czy nie? Bo rozne sposoby wyczytalem. I czy mam czekac na wlaczenie sie wentylatora chlodnicy? Albo dziala strasznie cicho albo wogole nie dziala albo po prostu jestem tak delikatny ze temp zatrzymuje sie na polowie skali i ani drgnie wyzej :) Chcialem tez wypuscic z parownika(miksera) czy jak to sie nazywa szlam, no ale pod spodem nie ma sruby?? Mam instalacje BRC gdzie w kabinie mam jedynie wlacznik gazu ktory przelacza mi na gaz przy ilus tam tys obrotow. Sorry ale specem nie jestem i staram sie pisac by ktos cos z tego zrozumial
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Ukey
Nowy fan CB


Auto: brudne :]
Imie: Kamil
Pomógł: 7 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1008
Skąd: Wrocław/Bełchatów
Wysłany: 2010-01-06, 02:04   

ja w lanku robie tak
1. Odlanczam aku na ok 30sek. (spinam klamry)
2.Uruchamiam silnik
3. Po czasie az obroty sie uspokoja (nie faluja od 800 do ~1200) uruchamiam nawiew na 4
4. Po ok 5 minurach uruchamiam klime (na ok 5 minut)
5. Jak silnik juz jest cieply itp... przelanczam na gazik (mam 2-ga gen.)
I zostawiam tak na pare minutek )moze z 5..
6. Wylanczam silnik i zalanczam ponownie.
7. Jazda "kontrolna" czyli sprawdzam czy nic nie szarpie itp...
Teraz tak jak rozumiem masz srube a nie krokowca (od gazu). Jesli tak to jedz do jakiegos gazownika by Ci to porapwnie ustawil. Dodam ze ustawianie/programowanie komputera powinno sie robic na zimnym silniku (mowa o Lanosie , ale chyba u Ciebie tez tak bedzie). Na forum czytalem ze nalezy jeszcze przed 1-sza czynnoscia dodac pare razy gazu "na sucho" , jednak sam tego nie robie ;p To chyba wszystko... Ja bym jeszcze na Twoim miejscu sprawdzil poprawnosc polaczenia (czyli czy wszedzie ma mase itp.. sam mialem z 3 miechy temu ten problem oczywiscie opisany na forum;p) Co do temp. to wiadomo jest zima mi wentylator zalancza sie na polowie skali i tam juz wiecej nie leci. Co to parownika to niestety nie pomoge Ci.. sam zawsze jade na regeneracje i niech tam sie martwia. Mozesz tez wykonac wszystkie te czynnosci na wkreconej srubie(chodzi o ustawianie komputerka).

Sam nie jestem jakims specem , ale ciagle sie ucze ;p Wkoncu nasze malenstwa tez wymagaja ciepla ;]



Android POWER !!
 
 
 
dyziu
DAEWOO DRIVER

Auto: Daewoo Nubira 1.6 SX Kombi
Imie: Łukasz
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 419
Skąd: Jasła okolice
Wysłany: 2010-01-06, 20:24   

Ok spróbuję, dzięki za info :) Pomogłeś ;D
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt