X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[-] Montaz V6 do Daewoo - pytania, odpowiedzi & obalanie

Autor Wiadomość
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-08-04, 12:29   

Nikt nie pisal dokladnie co i jak ze swapem V6 w Leganzie wiec umieszcze kilka zdjec, moze komus kiedys sie przyda. Na poczatek do przerobki belka, bo miska z V6 jest nizej.





Z lapa przednia nie ma wiekszych przerobek. Z tylna tez.





Najwiecej pracy wamga lapa od rozrzadu:



I jeszcze zdjecia od kolego ZlyKamil












Oraz lapa kolegi Matt, w jego Nubirze. Tak jak w przypadku Leganzy najlepiej zastosowac lape z Vectry C 3.2




Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-10-03, 06:56   

Panowie, potrzebuje schemat podlaczenia immobilizera do Opla Omegi 2.5 1996r.



Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
miszcz
Przyjaciel
podłużacz


Auto: połamany durszlak 1.6
Imie: Sylwek
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 1929
Skąd: tyle rdzy
Wysłany: 2016-10-03, 10:52   

znajdź elekryka który usunie go z kompa, nawet check się po tej operacji nie świeci



https://www.facebook.com/...0?ref=bookmarks
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24184
Skąd: SI
Wysłany: 2016-10-03, 10:56   

Nie lepiej kupić kompa bez immo ?? Omki takie miały :)



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-10-03, 12:31   

RIPER napisał/a:
Nie lepiej kupić kompa bez immo ?? Omki takie miały :)


Problem polega na tym ze mam kompa z wsadem PS bez immo i nie podaje + na cewke. Wolal bym uruchomic na ori kompie z immo zeby miec pewnosc ze to komp a nie blad w elektryce.



Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400
Imie: Maciek
Pomógł: 135 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7474
Skąd: Białystok
Wysłany: 2016-10-04, 13:20   

Moze masz sama wiazke od kompa z immo. Identyko problem byl u Sledzia. Poszukaj na schematach kabli oznaczonych Im1 i Im2. Trzeba ja bodajze zmostkowac i wszystko bedzie fikac jak trzeba ;)



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 PB
Honda Odyssey 3.5 V6 '05 LPG
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-10-04, 17:58   

ziemniak napisał/a:
Moze masz sama wiazke od kompa z immo. Identyko problem byl u Sledzia. Poszukaj na schematach kabli oznaczonych Im1 i Im2. Trzeba ja bodajze zmostkowac i wszystko bedzie fikac jak trzeba ;)


Tak, wiazka jest z immo, mam tez do tego pestke z tym czytnikiem. Prawde mowiac chcial bym odpalic na poczatek na kompie z immo bo w przyszlosci mogl bym sobie wgrac wsad AF ktory ma najmocniejsze zaplony.



Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 165 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21304
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-10-04, 21:34   

O ile pamiętam immo wymaga trzech przewodów...
Zasilanie, masa, chyba prędkość.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Harnaś


Auto: Lanos Z32SER
Imie: Konrad
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 02 Wrz 2010
Posty: 1108
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2016-10-05, 15:09   

A wiązka nie była z automatu? Coś mi się kojarzy, że jeśli tak to trzeba tam było coś zmasować czy zmostkować, żeby odpalił. Chyba chodziło o to, że nie widzi wciśniętego hamulca do odpalenia.



Wypożyczę urządzenie pomiarowe Racelogic!!
Wykonam SWAP C20XE, V6
Daewoo Lanos C20XE
 
 
 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-10-05, 18:55   

Harnaś napisał/a:
A wiązka nie była z automatu? Coś mi się kojarzy, że jeśli tak to trzeba tam było coś zmasować czy zmostkować, żeby odpalił. Chyba chodziło o to, że nie widzi wciśniętego hamulca do odpalenia.


Tak kiedys byl automat, ale byl juz usuniety w dawcy. Prawdopodobnie chodzi o PIN42 ale nie jet to hamulec tylko polozenie biegu w AT

omega.pdf



Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24184
Skąd: SI
Wysłany: 2016-11-23, 18:54   

Panowie ktoś rozgrzebywał separator oleju w V6 ?? ma jakieś części ruchome ?? nie jestem do końca pewien co do jego działania u mnie, myślę kupić jeden separator i go pociąć ale może ktoś już go grzebał



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
strus
Grupa mazowiecka


Auto: Lanos / Leganza
Imie: Zbyszek
Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 3969
Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2016-11-23, 20:24   

Mam jeden z peknieta klapka w srodku. Jest tam taka klapka plastikowa na jednym kanale ktora ma otwierac sie przy wiekszym podcisnieniu, ulamalem i wymienialem na inna z nowszego silnika.



Projekt: Daewoo Lanos 2.0T 250KM & 330NM
Dupowóz: Daewoo Leganza 2.5 V6 210KM & 243NM
Roboczowóz: VW Vento 1.9TD 112KM & 197NM

Sprzedam kola zimowe z alusami do Leganzy 15"
 
 
 
Harnaś


Auto: Lanos Z32SER
Imie: Konrad
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 02 Wrz 2010
Posty: 1108
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2016-11-23, 20:27   

Mowa o tym?



Rozkładałem to, nie ma w środku, żadnych ruchomych elementów po za plastikową lub kiedyś gumową klapką w jednym miejscu która po dotknięciu rozpadła się w mak.



Wypożyczę urządzenie pomiarowe Racelogic!!
Wykonam SWAP C20XE, V6
Daewoo Lanos C20XE
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1136 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24184
Skąd: SI
Wysłany: 2016-11-23, 20:28   

właśnie o tym mówię, to jest rozbieralne czy to rozwaliłeś ?? :D



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Maciekx
Grupa Podkarpacka


Auto: Lanos C30YER
Imie: Maciek
Pomógł: 26 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 1955
Skąd: Rzeszów / Kraków
Wysłany: 2016-11-23, 20:31   

To jest klejone w originale (tylny dekiel)
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt