X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] Nie pali na benzynie, pali na gazie

Autor Wiadomość
ces
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-12, 16:51   [Nexia] Nie pali na benzynie, pali na gazie

Witam.
Dokładnie przeszukałem cale forum na temat podobnego problemu. Niestety nic nie pomogło i dalej nie mam pojęcia co może być powodem.
Auto pali bez problemów na gazie, zapalam go aktualnie tylko na gazie. Na benzynie nie chce zapalić czy na zimnym czy na ciepłym silniku. W trakcie jazdy także nie mogę jechać na benzynie (po prostu gaśnie).
Pompa paliwa była wymieniana gdzieś na wakacje ubiegłego roku. Wiec na pewno to nie problem z pompą, poza tym słuchać jak pompa się włącza.
Także nie sądzę żeby wszystkie 4 wtryski się zatkały, jest to raczej niemożliwe.
Paliwo w baku jest, myśle, że jest to problem instalacji gazowej (I gen) albo coś nie tak z komputerem.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
mariusz24


Auto: lanos C20NE: vivaro 2,0
Imie: mariusz
Pomógł: 71 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1721
Skąd: lubartów
Wysłany: 2010-03-12, 21:53   

ces napisał/a:
Pompa paliwa była wymieniana gdzieś na wakacje ubiegłego roku. Wiec na pewno to nie problem z pompą, poza tym słuchać jak pompa się włącza.
mylisz się jeżeli chodzi na gazie to i na bp pompa walnięta albo filtr zatkany to że pompa chodzi ni oznacza że podaje paliwo. zdejmi przewód zasilający i daj + na czerony kabelek pod kopułko i bedziesz widział czy podaje czy nie . jak nie to zdejmi przewód przy samej pompce jak nie podaje to masz przyczynę jak podaje to wymień filtr.
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-12, 22:17   

Zgadzam się z przedmówcą
Trzeba sprawdzić czy pompa się odzywa oraz czy daje ciśnienie paliwa na listwę wtryskową bo pracować to ona może lecz np. nie podaje paliwa pod odpowiednim ciśnieniem
Jak sprawdzić - wystarczy odpiąć przewód na złączce przed listwą wtryskową i włączyć zapłon
 
 
ces
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-13, 00:04   

pompa dostarcza paliwo do listwy paliwowej sprawdzalem cisnienie jest wiec dziala poprawnie
 
 
celll19
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-24, 19:06   

w moim wypadku było tak samo. Ciśnienie było. Ale za małe i nie odpalał. Pompa działała na pól gwizdka. Włożyłem nową odpalił od reki. Stara potem sprawdzałem w innej nexia i to samo nie pali. Wiec na moje oko padła pompa
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Blister
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-24, 20:07   Re: Nie pali na benzynie, pali na gazie

ces napisał/a:
Witam.

Pompa paliwa była wymieniana gdzieś na wakacje ubiegłego roku. Wiec na pewno to nie problem z pompą, poza tym słuchać jak pompa się włącza.


Ja założyłem nową i padła po 20 km oczywiście pojechałem z reklamacją od razu.
Więc w.g. mnie to pomp jest winna to że prawie nowa nie znaczy ,że nie padła
 
 
Trofik
Nexia 1.5 GL

Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 13
Wysłany: 2010-03-27, 19:07   

W sklepach pompy paliwa są od 100zł a na Allegro od 50zł. Warta jest coś ta za 50zł? Używał ktoś z Was?
 
 
mariusz24


Auto: lanos C20NE: vivaro 2,0
Imie: mariusz
Pomógł: 71 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1721
Skąd: lubartów
Wysłany: 2010-03-27, 19:48   

ja kiedyś do lanosa kupiłem to pochodziła 2 tygodnie odesłałem mu ją to stwierdził że się zatarła bo paliwa nie było ja do niego że auto jest tylko na bp więc jak mogło nie być to z wielko łaską połowę kwoty oddał wiec nie polecam tego badziewia.
 
 
Danielom
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-27, 23:36   

Sprawdzic wtryski, ew podmienic, u mnie bylo to samo, raz chodzila na benie a wiekszosc czasu nie chodzila, zmienilem wtryski i hula na calego. to że jest cisnienie na listwie nie znaczy ze wtryski dzialaja!
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt