X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[-] czy takim migomatem i dzie wspawać reperaturki i progi

Autor Wiadomość
wojtek22nc

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 113
Wysłany: 2010-03-29, 18:34   [-] czy takim migomatem i dzie wspawać reperaturki i progi

Czy takim migomatem i dzie wspawać reperaturki błotników i progi
http://www.allegro.pl/ite...t_migomaty.html
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Allegro0905
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-29, 19:09   

Co to znaczy idzie? Idzie je nawet przykleić na super glue. To czy coś idzie to pojęcie względne bowiem można je przyspawać nawet zwykłą spawarką na elektrody jak się uprzesz
 
 
mariusz24


Auto: lanos C20NE: vivaro 2,0
Imie: mariusz
Pomógł: 71 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1722
Skąd: lubartów
Wysłany: 2010-03-29, 19:15   

no zwykłą spawarka to trochę ciężko strasznie skubana przepala :) a migomat jak migomat pewnie się da a sam chcesz to robić bo jeżeli pytasz o migomat to jak mniemam nie masz zielonego pojęcia o spawaniu :)
 
 
kamil03
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-29, 20:01   

nie polecam ci takich złomów . Po pierwsze w tym modelu spawasz bez gazu nie wiem jak sie bedzie tym robiło. po drugie 120A troche mało . Szpula tylko 1kg. Za przyzwoitego mig-a musisz dać koło 1000zł . Ja za swojego 160A dałem 1100 zł + butla .
 
 
wojtek22nc

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 113
Wysłany: 2010-03-29, 20:10   

a pytam sie tak czysto z ciekawości atego że to ma na 1kg drutu to nie zauważyłem ale znaczy szajse made in china a że nie ma butli to raczej nie był by proglem bo jest takie cos jak drut samoosłonowy
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
kamil03
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-29, 21:04   

wiem że jest taki drut ale nie wiem jak się to sprawdza .Warto się zastanowić dlaczego prawie wszyscy blacharze spawalą z gazem coś musi w tym być (takie moje przemyslenia)
 
 
Gwiazdoor
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-01, 07:41   

kamil03 napisał/a:
Warto się zastanowić dlaczego prawie wszyscy blacharze spawalą z gazem coś musi w tym być (takie moje przemyslenia)
Spawanie to bardzo obszerny temat, można z tego doktorat robić. :D Ale najkrócej to spawa się w osłonie gazów aby płynny metal (przyszła spoina :wink: ) była zabezpieczona przed ingerencją tlenu i innych gazów do czasu zastygnięcia. Alternatywą jest zwykła spawarka i używanie elektrod w otulinach, ale tego nie polecam, bo trzeb by dobrze dobrać materiał otuliny, inaczej będzie lipa.

PS: nie jestem specjalistą, tyle co na studiach nam nawkładali do głowy to pamiętam. :piwo:
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt