X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[tico] - nie moge odpalic

Autor Wiadomość
Malik

Auto: Nissan Micra K11 Lift [2002]
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 39
Skąd: Rumia
Wysłany: 2010-04-15, 20:08   [tico] - nie moge odpalic

Od kilku dni mam poważny problem, nie mogę odpalić, świece wymienione NGK, kable WN dobre Sentech, akumulator dzisiaj założyłem nowy (niepotrzebnie), pompa paliwowa nowa podaje paliwo, rozrusznik kręci, iskra jest, robiłem próby z paliwem na zapłon - pali się. Przyuwazylem ze 3 razy prychneło i poszła chmura z okolic gaźnika lub filtra powietrza, świece są wilgotne od paliwa. CJDKN ? miał ktoś z Was taki defekt ?
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
janek09

Auto: VB 1,6 16 v
Imie: Jan
Pomógł: 7 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 324
Skąd: Lodz
Wysłany: 2010-04-15, 20:38   

napisze do ciebie na gadu....
 
 
MEDION


Auto: Daewoo Matiz '00
Imie: Wojtek
Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 860
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-04-16, 08:50   

Przyznam się, że masz problem.
Może rozrząd się przestawił? :myśli:


Przy okazji, jak dojdziesz, to napisz co było tego przyczyną. :piwo:
 
 
 
sarzyk

Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 43
Wysłany: 2010-04-16, 11:12   

miałem tak wczzoraj wszystk ok, kreci ale nie odpala.
Zobacz palec i kopułke ja bym stawiał wysmigany palec koszt 12zł
pozdrawiam
 
 
MEDION


Auto: Daewoo Matiz '00
Imie: Wojtek
Pomógł: 5 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 860
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-04-16, 12:09   

sarzyk napisał/a:
Zobacz palec i kopułke ja bym stawiał wysmigany palec...

Iskra jest.
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
sarzyk

Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 43
Wysłany: 2010-04-16, 12:17   

wczoraj tez miałem iskre i to dobra (pierwsze co sprawdziłem) potem okazało sie ze mimo to palec i kopułka.Pozdrawiam
 
 
Malik

Auto: Nissan Micra K11 Lift [2002]
Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 39
Skąd: Rumia
Wysłany: 2010-04-16, 20:04   

Znalazłem usterkę, winowajcą okazał się przewód podciśnieniowy L350 w układzie EGR oraz Układzie Kontroli Emisji. Jakimś psim swędem udało mi się odpalić gada, ale pracował nierówno, zgasł i nie chciał się uruchomić. Przy kolejnych próbach rozruchu było słychać pykanie, wzrokowo widać było iskry. Jutro zrobię i podłączę zdjęcia. Sprawdzajcie wszystkie przewody czy nie są przypadkiem sparciałe, dziurawe. Oczywiście w żadnej książce buce nie napiszą że uszkodzenie tych przewodów może doprowadzić człowieka do skrajnego w.....nia i szczękościsku.
 
 
 
k3ny
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-18, 11:25   

Ciekawy przypadek.. trzeba będzie zapisać temat.

Pozdrawiam
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt