X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

Lanos problem na benzynie

Autor Wiadomość
raper6

Auto: Tico SX
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 228
Skąd: Myszków
Wysłany: 2010-04-21, 21:05   Lanos problem na benzynie

Mój lanos ma dalej problemy na benzynie po ostatniej jeździe 200km na gazie jest jeszcze gorzej dopóki sie nie zagrzeje nie ma mocy na benzynie trzeba wciskac gaz do dechy jak wejdzie na wyzsze obroty jakotako zaczyna jechać wtryski czyszczone pompa paliwa i filtry nowe rano sa tez problemy z odpalaniem jak zapali chwile pracuje na bardzo wolnych obrotach dopiero po kilku sekundach wchodzi na 900rpm ale chodzi jak by bez ssania ...
na gazie jest ok pali z lpg normalnie i ma dobre przyspieszenie nie wiem co robić bo zima bedzie tragedia



Tico SX
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7534
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-04-21, 21:13   

Brak Tagu! Kliknij tutaj aby dowiedzieć się jak go uzpełnić.



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
kkwiatuszek89


Auto: był 126p a jest Lanos 1.5 16v + LPG
Imie: Kamil
Pomógł: 34 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 1346
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2010-04-21, 21:47   

miałem to samo, kable świece i filtr wymiany a później wgranie mapy benzynowej bo pewnie jest rozjechana i auto po tych zabiegach nie jeździ a lata :)




 
 
 
raper6

Auto: Tico SX
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 228
Skąd: Myszków
Wysłany: 2010-04-22, 07:45   

kkwiatuszek89 napisał/a:
miałem to samo, kable świece i filtr wymiany a później wgranie mapy benzynowej bo pewnie jest rozjechana i auto po tych zabiegach nie jeździ a lata :)


a gdzież taka mape można sobie wgrać? każdy mechanik co ma kompa da rade ? samemu sie nie da?



Tico SX
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-04-22, 08:02   

Cytat:
a gdzież taka mape można sobie wgrać? każdy mechanik co ma kompa da rade ? samemu sie nie da?


z tego co mi wiadomo do w kompa od lanosa nie da sie nic wgrać... :wink:



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
raper6

Auto: Tico SX
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 228
Skąd: Myszków
Wysłany: 2010-04-22, 12:51   

RIPER napisał/a:
Cytat:
a gdzież taka mape można sobie wgrać? każdy mechanik co ma kompa da rade ? samemu sie nie da?


z tego co mi wiadomo do w kompa od lanosa nie da sie nic wgrać... :wink:


mechanik mi sugeruje czujnik temperatury płynu ale komputer błędu czujnika nie pokazuje



Tico SX
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-04-22, 12:54   

raper6 napisał/a:
mechanik mi sugeruje czujnik temperatury płynu ale komputer błędu czujnika nie pokazuje



a na jakim programie to sprawdzałeś ?? takim co wyświetla tylko błędy ?? czy na takim który pokazuje wskazania z czujników ?? :cfaniaczek:



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
raper6

Auto: Tico SX
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 228
Skąd: Myszków
Wysłany: 2010-04-22, 15:27   

RIPER napisał/a:
raper6 napisał/a:
mechanik mi sugeruje czujnik temperatury płynu ale komputer błędu czujnika nie pokazuje



a na jakim programie to sprawdzałeś ?? takim co wyświetla tylko błędy ?? czy na takim który pokazuje wskazania z czujników ?? :cfaniaczek:


na zworce AB



Tico SX
 
 
kkwiatuszek89


Auto: był 126p a jest Lanos 1.5 16v + LPG
Imie: Kamil
Pomógł: 34 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 1346
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2010-04-22, 16:16   

przepraszam nie wgranie a ustawienie. W Dąbrowie Górniczej serwis BLM Daewoo koszt 80zł. Podobno rozjechane ustawienia były i na zimnym silniku nie dało się jechac, natomiast po rozgrzaniu na benzynie szedł aż miło, po ustawieniu tego problem zanikł




 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-04-22, 16:39   

raper6 napisał/a:
RIPER napisał/a:
raper6 napisał/a:
mechanik mi sugeruje czujnik temperatury płynu ale komputer błędu czujnika nie pokazuje



a na jakim programie to sprawdzałeś ?? takim co wyświetla tylko błędy ?? czy na takim który pokazuje wskazania z czujników ?? :cfaniaczek:


na zworce AB


zworka wywala błędy tylko całkowicie niesprawnych podzespołów więc za dużo nie ustalisz ;)


kkwiatuszek89 napisał/a:
przepraszam nie wgranie a ustawienie. W Dąbrowie Górniczej serwis BLM Daewoo koszt 80zł. Podobno rozjechane ustawienia były i na zimnym silniku nie dało się jechac, natomiast po rozgrzaniu na benzynie szedł aż miło, po ustawieniu tego problem zanikł



muszę Cie zmartwić ale zrobili z Ciebie wała, w kompie lanosowym nie ma możliwości jakiejkolwiek modyfikacji programowej :D



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-22, 17:35   

Brak reakcji na post moderatora więc zamykam
 
 
Podobne tematy
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt