X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


Lanosik zamulony 16 16v

Autor Wiadomość
miron09

Auto: lanos 1.6 16v
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-25, 06:36   Lanosik zamulony 16 16v

Witam mam problem z moim lanosikiem od pewnego czsu jest zamulony ten sam obiaw na bęzynie i gazie ale jak przekroczy 4000 obr to moc powraca , wymieniłem świece ale to nic nie pomogło. Co moze byc jeszcze przyczyna takiego zachowanie sie silnika w Lanosie?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Bourne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-25, 08:57   

A kable wymieniałeś ?? ?
 
 
miron09

Auto: lanos 1.6 16v
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-25, 11:06   

dziś wymienie kable ale to nie wygląda na kable ( nie widać przebicia)
 
 
WildBoy
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-25, 15:34   

a w jakim stanie jest filtr powietrza? może dostaje złą mieszankę?
 
 
Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-25, 16:17   

Albo wtryski do przeczyszczenia.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
winyl


Auto: Brak chwilowy, ale się śni AE86 :]
Imie: Mateusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 162
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-25, 19:04   

Ralf napisał/a:
Albo wtryski do przeczyszczenia.


Wątpie, żeby to były wtryskiwacze jesli ma taki sam objaw na gazie



Jeżdżąc szybciej wolniej się starzeje
 
 
 
Ralf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-25, 20:10   

No właśnie na gazie też to będzie, przynajmniej w moim espero tak było.
 
 
miron09

Auto: lanos 1.6 16v
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-25, 21:04   

wymieniłem przewody dalej to samo , filtr wymieniony. Niemam pomysłu myśle o cewce zapłonowe??
 
 
winyl


Auto: Brak chwilowy, ale się śni AE86 :]
Imie: Mateusz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 162
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-25, 21:23   

To w takim razie można spróbować wrzucić wtryskiwacze na noc w rope albo, to nieco droższa wersja, dolać jakieś środka od STP do benzyny, zatankować do pełna i przejeździć tak cały zbiornik żeby się przeczyściły.
A przyczyna takiego zmulenia nie może przypadkiem leżeć gdzieś w układzie wydechowym? A może pasek do wymiany?



Jeżdżąc szybciej wolniej się starzeje
 
 
 
miron09

Auto: lanos 1.6 16v
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-27, 13:29   

A jest jakiś układ co włącza się przy 4000- 4500 obr , :beczy:
 
 
radzio73


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Radek
Pomógł: 33 razy
Wiek: 46
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1310
Skąd: włocławek
Wysłany: 2007-10-27, 14:41   

w silniku 1.6 16V kolektor ssący ma kanały o zmiennej długości. Może z tym coś nie ok.?
 
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400, LS460
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7536
Skąd: Białystok
Wysłany: 2007-10-27, 20:02   

Co do odmulania; chetnie przygarne auto na tydzien - po tym czasie powinno jezdzic .... bardzo dobrze :P
Co do czyszczenia ; STP ( przykladowo ) wlewa sie na 20-25 litrow, nie na caly bak :P Lepiej dziala ;P Mozna zamoczyc w Nafcie, ewentualnie nitro ( ale nie jestem pewien czy sie nie stopi plastik :P )



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Lexus LS460 USF40 '06 4.6 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Jeep WJ 4.7
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
RSP

Dołączył: 27 Paź 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-10-27, 23:08   

Witam !
A czy przypadkiem akumulator nie był odłączony lub czy bezpieczniki te obok nogi kierowcy nie były wyjmowane.
 
 
miron09

Auto: lanos 1.6 16v
Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 23
Wysłany: 2007-10-28, 09:22   

komputer resetowałem aleniepomogło :beczy:
 
 
greiw
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-29, 21:16   

Witam!! Mam lanosiaka 16V i też kiedyś mjałem problem z mulącym się samochodem na niskim biegu ale u mnie to była przyczyna wydechu. Po wymianie całego układu wraz z katalizatorem wróciło wszystko do normy!! Nie wiem jak jest u Ciebje bo u mnie to zamulenie było mało znaczne ale było!
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt