X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[nubira II] 1.6 2000r wymiana rozrzadu

Autor Wiadomość
danio-1979
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-14, 14:37   [nubira II] 1.6 2000r wymiana rozrzadu

Witam.
Chce przystapic samodzielnie do wymiany rozrzadu. Mam kilka pytań.
1)Czy aby zdjać obudowe rozrzadu trzeba zdjac kolo pasowe?
2)W jaki sposub zjdejmuje sie kolo pasowe?
z gory dziekuje za pomoc
szukalem na szukajce ale nie znalazlem .
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2010-06-14, 15:49   

Cytat:
1)Czy aby zdjać obudowe rozrzadu trzeba zdjac kolo pasowe?

tak
danio-1979 napisał/a:
2)W jaki sposub zjdejmuje sie kolo pasowe?

nie jestem pewien, ale w 2.0 chyba tak jak w oplu koło pasowe paska alternatora jest przykręcone na 4 śruby torx i pod nim jest 2 koło pasowe, które odkręcamy włączając 1 bieg i trzymając nogę na hamulcu.




 
 
 
danio-1979
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-14, 17:08   

w 1.6 kolo pasowe jest przykrecone na jedna srube

[ Dodano: 2010-06-14, 18:09 ]
a sila dokrecenia jest 95kg
 
 
ci.nek


Auto: Oplowóz
Imie: Marcin
Pomógł: 131 razy
Wiek: 36
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 2408
Skąd: MMz
Wysłany: 2010-06-14, 17:12   

Cytat:
w 1.6 kolo pasowe jest przykrecone na jedna srube

:omg: źle przeczytałem temat zamiast zamiast 2000r. zrozumiałem 2.0 teraz dopiero zobaczył w opisie 1.6 :wink:
ale w każdym bądź razie włączasz 1bieg ktoś wciska hamulec, odkręcasz koło pasowe




 
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2010-06-14, 17:13   

ci.nek napisał/a:
odkręcasz koło pasowe
nailepiej przylozyc mlotkiem w klucz ;)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
danio-1979
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-14, 19:56   

a nic nie zpieprze jak przyloze mlotkiem w klucz albo jak na 1biegu wcisne hamulec. no i co aby dokrecic to kolo pasowe z sila 95kg tak jak jest napisane w ksiazce.
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 44
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2010-06-14, 19:59   

danio-1979 napisał/a:
no i co aby dokrecic to kolo pasowe z sila 95kg tak jak jest napisane w ksiazce.
to trzeba miec klucz dynamometryczny ;)
 
 
danio-1979
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-15, 16:21   

mam klucz dynamometruczny tylko ze kolo pasowe musi byc zblokowane aby dokrecic ta sila
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt