X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Nexia] jak sprawdzic wentylator ?

Autor Wiadomość
patrykUR

Auto: Nexia 1.5
Imie: PAT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 328
Skąd: Krakow
Wysłany: 2010-06-16, 11:33   [Nexia] jak sprawdzic wentylator ?

nigdy nie slyszalem zeby sie wlaczal wentylator na chlodnicy u mnie w nexi. a przeciez teraz upaly, silnik goracy. nie moge ufac wskazowce temperatury bo ona jednego dnia dziala a drugiego nie. i nie wiem czy nie jest potrzebny wentylator i dlatego sie nie wlacza czy poprostu jest zepsuty. jezdze innymi autami i w korkach caly czas wentylatory pracuja.

jak moge go sprawdzic ?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
pawel1256

Auto: Espero
Pomógł: 10 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 482
Wysłany: 2010-06-16, 11:35   

wentylatora na pierwszej predkosci nie słychac
a druga to ho ho- :wink: trzeba troche poczekac

zajrzyj pod maske

poza tym podczas zczytywania błedów ecu wentylator sie włancza-wiec moze w ten sposób?
 
 
patrykUR

Auto: Nexia 1.5
Imie: PAT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 328
Skąd: Krakow
Wysłany: 2010-06-16, 11:53   

ale nie moge zczytac bledow bo w Polmozbycie to kosztuje 100zl a ten przyzad ktory mam do czytania bledow jest od Toyoty i ma inna wtyczke . jakis inny sposob ? jakie ma napiecie wiatrak moze jak bym go podlaczyl bezposrednio do akumulatora ?
 
 
PieTrzaK
Grupa Podlaska


Auto: Jeep
Imie: Bartek
Pomógł: 77 razy
Wiek: 30
Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 6019
Skąd: Łomża/Białystok
Wysłany: 2010-06-16, 12:01   

Zrób to metoda domową na spinacz ;] http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=25779
 
 
gazniczek

Auto: Nubira I 2.0 LPG
Pomógł: 84 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 2479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-16, 12:07   

Może się przytarł? A ruszałeś wiatrak palcem - na wyłączonym silniku!!!! Winien lekko się obracać. Bezpiecznik sprawdzony?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Pieraś
... Crazy inSide ...

Auto: Daewoo Lanos 1.5 8V
Imie: Piotr
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 117
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-06-16, 13:05   

nie wiem jak w lanim ale w pugu wystarczy zdjac kostke i zewrzec w niej piny .. nie wiem ile pinow ze wzgledu na te biegi jest w lanochodzie



Lanos 1.5 8V i Mitsubishi Galant 2.0 kombi, wersja elegance
 
 
 
Figur
Prezes Zarządu


Auto: Peugeot 406 2.0 16v
Imie: Marcin
Pomógł: 108 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 10015
Skąd: Świecie (CSW)
Wysłany: 2010-06-16, 13:16   

Wypinasz kostkę wentylatora, wkładasz do niej dwa kabelki i przykładasz do akumulatora.



Ciężko jest lekko żyć...
 
 
 
Bradley
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-16, 14:49   

Figur napisał/a:
Wypinasz kostkę wentylatora, wkładasz do niej dwa kabelki i przykładasz do akumulatora.

to do sprawdzenia czy w ogole wentylator jest sprawny

A na gorze chlodnicy powinien byc czujnik elektryczny i jak sie go zewrze to wentylator powinien ruszyc.
 
 
damian2580
damian2580

Auto: Nexia 1,5 75KM + LPG
Imie: Damian
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 129
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2010-06-20, 11:55   

a może ktoś wie jak sprawdzić czujnik temperatury cieczy w chłodnicy??
 
 
Bradley
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-20, 21:50   

Nie ma tam takiego czujnika.
Temperatury cieczy sa 2, jeden na zegar, drugi do komputera.
W 8V:
- od komputera jest w okolicach aparatu zaplonowego.
- od wskaznika jest pod przepustnica, okolice 1go wtrysku, alternatora, gora kolektora ssacego.

Jaki powinien byc opor w zaleznosci od temperatury na czujniku nie wiem, nie mam takiej rozpiski.
 
 
pawel1256

Auto: Espero
Pomógł: 10 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 482
Wysłany: 2010-06-20, 22:17   

w nexii jest w chłodnicy
 
 
Bradley
[Usunięty]

Wysłany: 2010-06-21, 22:38   

pawel1256 napisał/a:
w nexii jest w chłodnicy

Temperatury silnika? Nigdy w zyciu.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt