X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Matiz] słaby start na zimnym silniku

Autor Wiadomość
marxdesign

Auto: Matiz
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 174
Wysłany: 2010-09-24, 10:31   [Matiz] słaby start na zimnym silniku

Witam,
już od dawna borykam się z tym problemem.
Rano kiedy odpalam samochód i silnik jest jeszcze zimny, to przy ruszaniu mam wrażenie że za chwilę mi zgaśnie, i że coś mi tam z przodu wypadnie, jest strasznie sztywny. Dopiero kiedy ko przygazuję ze 2 razy, wtedy idzie nim jakoś ruszyć.
Teraz temperatury nie są jeszcze strasznie niskie, a zastanawiam się co będzie zimą.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24294
Skąd: SI
Wysłany: 2010-09-24, 10:35   

kiedy był wymieniany filtr paliwa ?? masz gaz ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
marxdesign

Auto: Matiz
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 174
Wysłany: 2010-09-24, 10:37   

nie wiem kiedy był wymieniany. Gaz jest
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24294
Skąd: SI
Wysłany: 2010-09-24, 10:39   

no to zacznij od wymiany filtra paliwa bo wygląda to na za małe ciśnienie paliwa ;) do baku wlej STP do czyszczenia wtrysków i poganiaj trochę auto na PB, powinno być po problemie



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
steyr
steyr


Auto: Matiz Life 03r PB/Punto 2 FL 04r. 1.2 16v
Imie: Pawel
Pomógł: 193 razy
Wiek: 35
Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 3813
Skąd: Kalwaria Z.
Wysłany: 2010-09-24, 13:02   

filtrem jakby bylo to by na PB zawsze problem wystepowal,sprawdz bledy moze ssanie sie niezalacza,odpala od strzala?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
gazniczek

Auto: Nubira I 2.0 LPG
Pomógł: 84 razy
Wiek: 51
Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 2479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-24, 13:25   

Błędy jakieś są? (replay z posta powyżej:)) Kiedy wymieniane: kable, świece, filtry: paliwa, powietrza.
 
 
marxdesign

Auto: Matiz
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 174
Wysłany: 2010-09-24, 13:44   

Odpala bez problemu.
Błąd się świeci, ale to dlatego że mam wpięty wyłącznik pompy paliwowej. Byłem ostatnio u fachowca (ale w innej sprawie), podpiął go pod komputer i wszystko jest ok.

Nie wiem kiedy były wymieniane te elementy, wcześniej jeździł nim ojciec no i przyznam że trochę zaniedbał auto.
Rozumiem że sugerujecie wymianę tych rzeczy.

Ale chyba świece i przewody były niedawno wymieniane.

Zacznę od wymiany filtru paliwa a dalej się zobaczy.
 
 
marxdesign

Auto: Matiz
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 174
Wysłany: 2010-09-25, 19:20   

Wymieniłem dzisiaj świece, przewody zapłonowe, filtr powietrza i filtr paliwa, jutro się okaże czy coś pomogło.

[ Dodano: 2010-09-26, 10:10 ]
No i niestety nie pomogło, a mogę nawet powiedzieć że jest gorzej niż było ;/
Do tego teraz pompa paliwowa wydaje z siebie dziwny dźwięk, (ćwierkocząco-piszczący)
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt