X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] Aparat Zapłonowy - Nagrzewa się

Autor Wiadomość
Finuś
Tico per sempre !


Auto: Matchbox
Imie: Sebuś
Pomógł: 83 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 18692
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2010-09-26, 20:24   [Tico] Aparat Zapłonowy - Nagrzewa się

Dziś Tikaczu mnie zaskoczył, otóż pojawiła się jakaś dziwna usterka.
Po włączeniu świateł silnik traci obroty, oraz zaczyna wydobywać się w aparacie zapłonowym dziwny systematyczny stukot.
Po wyłączeniu świateł obroty wracają do normy i stukot zanika. Co do kwestii nagrzewania, aparat zapłonowy nagrzewa się tak, że można na nim jajka usmażyć...




Ciche samochody zabijają dzieci ! ... Załóż wiadro, zrób przelot, ratuj życie !
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2010-09-26, 21:34   

stawiam na uszkodzony aparat zapłonowy, ma przebicie, nie widać jakichś wyraźnych pęknięć ?? :myśli:

a jeszcze jedna głupota mi przyszła na myśl, ładowanie masz poprawne ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Finuś
Tico per sempre !


Auto: Matchbox
Imie: Sebuś
Pomógł: 83 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 18692
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2010-09-26, 21:43   

Ja stawiam że szczotki padły, pęknięć nie widać. Jutro zmierzę jeszcze masę, ale skąd to nagrzewanie się ?




Ciche samochody zabijają dzieci ! ... Załóż wiadro, zrób przelot, ratuj życie !
 
 
pitek-p1


Auto: trochę inne Tico, BMW e36
Imie: Piotrek
Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 153
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-27, 08:56   

hm... moim zdaniem aparat zapłonowy jest zawsze trochę ciepły tak jak i kable WN. no ale jak mówisz że jajecznice można usmażyć to rzeczywiście może trochę za bardzo.
 
 
Finuś
Tico per sempre !


Auto: Matchbox
Imie: Sebuś
Pomógł: 83 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 18692
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2010-09-27, 11:13   

RIPER napisał/a:
ładowanie masz poprawne


Tak ładowanie jest poprawne, ale co mają swiatła do aparatu ? I skąd ten stukot w aparacie jak się światła włączy...




Ciche samochody zabijają dzieci ! ... Załóż wiadro, zrób przelot, ratuj życie !
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Marcin(90)
KropeK


Auto: Punto MK1
Imie: Marcin
Wiek: 30
Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 224
Skąd: Mmz
Wysłany: 2010-09-27, 13:30   

Słuchaj ja miałem podobnie tylko aparat sie tak mocno nie grzał... Finus u mnie problem był w stykach od masy były zaśniedziałe i co lepsze ładowanie pokazywał normalnie ale gdy właczałem swiałta nie dało sie ujechać 10m ... jak je wyłaczyłem chodził normalnie jak zdrów a czasem nawet było na odwrót...nie wiem jak w Twoim przypadku ale moze sprawdz i to kazdy trop moze byc tym właściwym:P ewentualnie stawiam tylko te szczotki ale światła nic do nich nie maja ..:/
 
 
Finuś
Tico per sempre !


Auto: Matchbox
Imie: Sebuś
Pomógł: 83 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2009
Posty: 18692
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2010-09-27, 18:31   

Marcin(90) napisał/a:
ale gdy właczałem swiałta nie dało sie ujechać 10m ... jak je wyłaczyłem chodził normalnie jak zdrów

Dokładnie co u mnie, muliło go bez powodu. A dziś jak się wziąłem za sprawdzanie to jak ręką odjął, wszystko działało normalnie... Nie wiem co to było, chyba Tikacz dał znać że coś za nie długo się zepsuje... :niewiem:




Ciche samochody zabijają dzieci ! ... Załóż wiadro, zrób przelot, ratuj życie !
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt