X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] jak jest mokro to nie pali,jak jest słonecznie to ta

Autor Wiadomość
rmolenko1

Auto: daewoo nexia
Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-10-26, 15:32   [Nexia] jak jest mokro to nie pali,jak jest słonecznie to ta

witam,jestem nowy,więc wybaczcie :D moja nexia 1.5 8V +lpg 1996r jakis czas temu zaczęła się zaraz po odpaleniu dusić i musialem dlugo ją kręcić żeby zaskoczyła,ale ostatnio padła całkowicie,stała 2dni i w dzień mocno słoneczny poszedłem i odpaliła za pierwszym kopem, wymienilem kable i świece bo iskrzyły po czym nie odpalila wogóle,dzisiaj jest slonecznie więc po poruszaniu kablami po odłączeniu jakiegoś kabelka przy wentylatorze wsiadłem i odpalila za pierwszym,ale wczoraj jak padal deszcz to nic nie zamruczała nawet,silnik kręcił ale nic nie zaskakiwała,jak odpalila to obroty wraz z rozgrzaniem spadly do 800/900 i zachowywała sie super,czytalem ze może to być jedna z 2 cewek lub sonda a nie chce wydawac pieniędzy bez sensu,na całą noc wyjąlem aku ale rano po włożeniu też nie chciała odpalic,pomóżcie bo poprostu mozna zwariowac dziękuję
Ostatnio zmieniony przez rmolenko1 2010-10-26, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
gazniczek

Auto: Nubira I 2.0 LPG
Pomógł: 84 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Lip 2009
Posty: 2479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-26, 15:53   

Masę gdzieś może gubi :myśli:
 
 
rmolenko1

Auto: daewoo nexia
Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-10-26, 18:05   

ale gdzie mam tego szukać i jak to może się zsynchronizować z pogodą?

[ Dodano: 2010-10-26, 19:45 ]
jak juz pisałem wcześniej dzisiaj była słoneczna pogoda i samochód odpalił ale nie wiem co bedzie jutro i dalej,jeśli nikt nie chce sie pochylić nad tym tematem to proszę mi objaśnić jak sie resetuje komputer i jak się sprawdza blędy w tym kompie,bardzo dziękuję
 
 
ziemniak
Weteran


Auto: LS400
Imie: Maciek
Pomógł: 140 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 7529
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-10-27, 10:39   

Prawdopodobnie ktorys element ukladu zaplonowego sie juz zuzywa, sprawdz czy przbicia gdzies nie ma.



Lexus LS400 UCF10 '94 4.0 V8 PB
Ford Fiesta MK7 '15 1.5 TDCI +++ :D
Sodowanie Białystok
Piaskowanie Białystok
 
 
rmolenko1

Auto: daewoo nexia
Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-10-27, 11:02   prośba o pomoc

dzisiaj znowu rano poszedłem odpalić samochód i nie odpalił,ja z chęcią sprawdzę to przebicie,ale nie wiem jak to zrobić.

[ Dodano: 2010-10-27, 16:25 ]
sprawdziłem blędy i wykazalo 53 czyli nie sprawny immobiliser,czy to ma wpływ na to że rano nie odpala a jak jest słonecznie tak,wyjąlem kopulke i ją w środku umyłem palec ładnie wyszlifowałem z nalotu,czy mogę coś jeszcze zrobić?

[ Dodano: 2010-10-28, 10:48 ]
witam,dzisiaj poszedlem do samochodu o godzinie 10 i odpalił ale musialem dodac lekko gazu,jestem ciekawy czy rano o 6 odpali,jak będzie temp 0 stopni albo nizej,dam znać.bardzo dziekuję
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
tupski
Lanos 1700WAT's - narazie

Auto: Daewoo Lanos (sedan)
Imie: Michał
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 30
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-09, 09:45   

z pogodą ma to prostą zależnośc, padający deszcz jest przewodnikiem, jak masz gdzieś przebicie to przez wodę która dostała się do przebicia ucieka ci prąd dlatego nie kręci, jak jest sucho przebicie nie przeszkadza. Jak szukać niestety nie wiem. powodzenia



Za duży podpis
 
 
 
rmolenko1

Auto: daewoo nexia
Dołączył: 17 Paź 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-11-09, 17:20   

witam wymienilem cewkę ,kable kopułkę i palec, świece i auto pali za każdym razem,jedyne co zauważylem to to że jak nie poczekam aż pompa paliwa nie skończy pompować to zaraz po odpaleniu gaśnie,jeśli poczekam to spadają obroty do 500 i zaraz wchodzą na 1000,wraz z rozgrzaniem spadają do 800,bardzo Wam chlopaki dziękuję :piwo:
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt