X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[-] Jakie głośniki wybrać (sprzęt wszelakiej maści)

Autor Wiadomość
Oktawian12

Auto: Kia Rio I
Imie: Daniel
Wiek: 21
Dołączył: 10 Lut 2016
Posty: 49
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2016-04-26, 12:11   

Witam
Mam możliwość kupna w czerwcu za 230 zł używanych excursion sx 6c opłaca się czy lepiej czegoś innego szukać w cenie do 300 z ?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1814
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-04-26, 13:03   

Oktawian12 możesz spróbować, mają zwrotki przystosowane pod bi-amping od razu hihi

są też takie audio systemy http://allegro.pl/glosnik...6137065918.html za pół ceny nowych tylko chwilę potrzebują się rozgrzać zanim zaczną grać.

Można też szukać R6A albo tempo czy helixa e62.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
voysiak
Hertz Energy


Auto: Tico SX/Mondeo Mk3
Imie: Adrian
Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 157
Skąd: NBA
Wysłany: 2016-04-27, 18:17   

lewockir napisał/a:
bo w zasadzie w półce dwa głośniki basowe niewiem 10'' jakieś 150w w rms dadzą konkret, tyle że wzmak i wygłuszona półka

Weź nie żartuj. W półkę nie ma sensu wkładać jakichkolwiek głośników, a Ty mówisz o basowych? Pokaż mi kto tak teraz głośniki basowe montuje. Jak ten głośnik ma zagrać bez zestrojonej skrzyni?
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-18, 11:41   

witam

czy głośniki Powerbass 2XL-60C/2XL-63C są godne polecenia czy szukać może u-Dimension EL Comp 6 lub trójdrożny POWERBASS 2XL-60.3 ?
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1814
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-08-18, 21:57   

BeKa nie słuchałem konkretnie tych pb tylko ich niższego modelu ale wystarczy wejść w pierwszy temat google http://www.strefacaraudio...%85ce-tweetery/
i wydaje mi się że z tych które podałeś jako propozycje wybór jest oczywisty na el comp. Chyba że lubisz zabawę ze zwrotnicami albo masz radio z aktywką, chociaż z tego co czytam to z tego tw za dużo się zrobić nie da.

Natomiast jest dużo zestawów a nie napisałeś nic, jaki budżet, jaka muza, jakie preferencje brzmieniowe, czy drzwi zrobione, czy jest piecyk, jakie radio.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-18, 23:13   

poszukuje czegoś uniwersalnego budżet to koło 600-700zł za zestaw choć mile byłoby gdyby zostało coś jeszcze z tego.
Radyjko PIONEER KEH - P4300R, piecyki mam dwa na stanie Crunch GTI 4150 oraz Kenwooda PS300T
strojenie zestawu to nie problem dam rade zawsze można wytłumić lub zbudować własna zwrotnice
http://diyaudio.pl/content.php/68-Tlumik-(L-pad, http://diyaudio.pl/content.php/44
a tematów naczytałem się i różnie jets z tymi TW w PB
O wygluszeniach nie muszę pisać chyba bo to standard nawet podloga jest już wygluszana i bagaznikr :)
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1814
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-08-19, 08:58   

BeKa to el comp się nada. Próbowałem kiedyś tłumić tw w zestawie ale okazało się to bez sensu bo tw był kiepski. Dobra zwrotnica to koszt 1000pln, stąd cena zestawów wiadomo skąd się bierze.
Wygłuszenie to nie standard, w standardzie to jest folia między boczkiem i drzwiami. Blacha na otworach montażowych jest?

Jest jeszcze do wyboru kilka zestawów: AS, JL, audison, RF, HF, MB quart, dls, infinity ale trzeba by poczytać czy to co warte.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-19, 11:32   

pisałem że standard to samemu wygłuszać o to mi chodziło. byłem już zmęczony i nie dokładnie napisałem :)

blachy nie ma jest żywica z mata szklaną , wnętrze drzwi przednie i tylne wygłuszone matami bitumicznymi tak samo podłoga i bagażnik.

EDIT
Jadę dzisiaj osłuchać te PB 2XL-60c oraz 2XL-60.3C i zobaczymy
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1814
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-08-19, 13:38   

BeKa szkoda że nie zrobiłeś fotorelacji dla potomnych do działu nasze instalacje.
mam nadzieję że bitumiczne napisałeś tylko przez przypadek i dałeś butylowe które są lepsze.

Tak jest odsłuch najlepszy jest.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-19, 14:02   

Uzylem bitumicznych ale pujdzie na nie jeszcze pianka specjalna. Co do relacji to postaram się wrzucic jak bede robil drugą część samochodu bo obecnie jest tylko po stronie kierowcy. I do dzialu instalacje i do naszych samochodów. Wrzucę też relacje z przeróbki elektryki na 4 szyby elektryczne z boczkami t150 w lanosie
 
 
 
Modzel
Grupa Mazowiecka

Imie: Marcin
Pomógł: 13 razy
Wiek: 30
Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 830
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-22, 21:59   

Czy seryjne głośniki w N1 sedan mają zwrotnice? Jak tak to gdzie?



73!
 
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-23, 10:34   

nie maja zwrotnicy jako takiej, za podstawowa zwrotnice służy kondensator przy twitterze
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 96 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1814
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-08-23, 19:48   

Modzel jeśli są jakieś filtry pierwszego rzędu to powinny być przy głośnikach zamontowane na kablu.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-08-23, 21:51   

smisnykolo, nie ma nic jak oddawałem swoją Nube 1 na złom do cała instalacje elektryczna wyciągnąłem i nie ma żadnych innych filtrów poza kondensatorem
 
 
 
BeKa

Auto: Była Nubira Jest Lanos
Imie: Bartosz
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 68
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-12-05, 15:25   

nie wiem czy tu się pytać ale poszukuję śrubek M2 i M2.5 pozłacanych i kwadratowych podkładek 3x3mm także pozłacanych ma ktoś pomysł gdzie to dostać poza aliexpres ? tak przenosząc wzmacniacz wypadły i się potoczyły do kanalizacja w garażu.
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt