X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Leganza] Brak masy w przednim lewym świtle mijania

Autor Wiadomość
lukasz_walcz


Auto: Leganza
Imie: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 25
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2010-11-14, 12:14   [Leganza] Brak masy w przednim lewym świtle mijania

Jak w temacie. Od jakiegoś czasu przednie lewe światło gubi mi masę i przestaje świecić (a przynajmniej takie info uzyskałem od elektryka). Mam założony tam xenon ale przez pare poprzednich lat wszystko było ok i z prawym nigdy nic się nie działo tylko z tym lewym teraz problem. Czy wie ktoś może jak można to naprawić? Przez który kabel jest puszczona i gdzie jest podłączenie masy?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
karczew
Grupa Lubuska

Auto: Leganza, Yamaha XJ 600
Imie: Piotr
Pomógł: 25 razy
Wiek: 31
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 450
Skąd: Gubin, Zielona Góra
Wysłany: 2010-11-14, 18:28   

Ja bym gdzies mase innym kablem zlapal.
Odkracasz jakas srubke, czyscisz pod nia papierem sciernym metal i tam kabel przykrecasz, w skrajnym przypadku prosto z aku mozna by pociagnac mase.
Pozdrawiam!!!



Jak pomogłem kliknij "pomógł"
 
 
 
lukasz_walcz


Auto: Leganza
Imie: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 25
Skąd: Wałcz
Wysłany: 2010-11-17, 20:11   

Ale w którym miejscu przy światłach złapać tą masę?próbowałem już coś tak robić właśnie ale nie wiem skąd dokładnie muszę wyprowadzić:) pzdr
 
 
karczew
Grupa Lubuska

Auto: Leganza, Yamaha XJ 600
Imie: Piotr
Pomógł: 25 razy
Wiek: 31
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 450
Skąd: Gubin, Zielona Góra
Wysłany: 2010-11-17, 21:08   

Masa w samochodzie jest na kazdym metalowym elemencie, ktory jest polaczony z karoseria, wiec gdzie zlapiesz bedzie dobrze, byle sie stykalo(dobrze).
Mysle, ze masa powinna byc na samych srubach mocujacych leflektor wiec tam sprobuj zlapac, a jesli chcesz latwo sprawdzicz czy masz na kablu mase to jeden kabel podlacz do plusa w akumulatorze, do niego zarowke, ktora analogicznie podlacz do mijsca gdzie myslisz, ze powinna byc masa. Tak tez mozesz sprawdzic czy napewno mechanik sie nie mylil, uwazaj tylko by zwarcia nie zrobic!!!
Generalnie problem na 15 minut roboty jesli to naprawde brak masy.



Jak pomogłem kliknij "pomógł"
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt