X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] po mroznej nocy kreci ale nie odpala (dziwne objawy)

Autor Wiadomość
Arzi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-30, 17:05   [Lanos] po mroznej nocy kreci ale nie odpala (dziwne objawy)

Otoz zima zaskoczyla mojego lanka. Dzis rano chcac udac sie do pracy, lanek odmowil posluszenstwa. Dodam ze byl mocny mroz w nocy, a odpalajac rano auto, rozrusznik sie krecil, nawet czasem slychac jakby mial zaskoczyc ale nie zaskakuje. Dziwne jest to ze krecac rozrusznikiem obroty mi szaleja i to naprawde szybko skacza od jakos1.5 do 3tys obrotow, chociaz silnik wogole nie pracuje.. Slychac rowniez podczas odpalania jakies strzelanie, ale nie wiem skad to moze strzelac. Czasem jakby mial juz zaskakiwac slychac nieprzyjemny dzwiek, jakby cos sie ocieralo o siebie.. I to wszystko zaczelo sie po dzisiejszej nocy :beczy:
Ktos poradzi cos na to??
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Kniaź Wladimir
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-30, 22:12   

Kolego. Sprawdź sobie przede wszystkim akumulator, bo z tego co wiem to na rozruszniku nie wykręcisz 3 tysia obrotów silnika. Możesz mieć taki myk, że rozrusznik kręci, ale napięcie na instalacji spada do tego stopnia, żę nie ma odpowiednio silnej iskry na świecach i nie zapala. Dziwne wskazania obrotów mogą też mogą by spowodowane słabym napięciem w instalacji w trakcie rozruchu - miałem tak w motocyklu - przy słabym napięciu silnik mi nie kręcił, a obrotomierz wskazywał głupoty.
 
 
Arzi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 00:39   

Dzieki kolego. Probowalem razem z kumplem wziac go na pych ale na domiar zlego przymarzlo mi jedno kolo i jakims trudem udalo sie odkrecic i obstukac. Po wielu probach odpalil na pych, choc bylo ciezko i poczatkowo wyskoczyl blad 35, ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika zniknal. Teraz odpala a dotyk, jak jutro rano bedzie to samo to chyba twoje przypuszczenia sie sprawdza ze to akumulator.
 
 
wojtek1112
[Usunięty]

Wysłany: 2010-12-01, 00:57   

kolego twój aku domaga się konkretnego nałdowania lub co gorsza jego wymiany :zły: ale mam nadzieje że wystarczy twojemu aku konkretne doładowanie :piwo:
 
 
Koenig
Weteran
Moher Power


Auto: Audi A6 V6, Citroen C5 X7, Rover 75 V6
Imie: Janusz
Pomógł: 115 razy
Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 6281
Skąd: Miechów
Wysłany: 2010-12-01, 09:56   

Arzi napisał/a:
Po wielu probach odpalil na pych,


Bardzo niebezpieczna sprawa, odradzam takie uruchamianie. Spróbuj podładować akumulator, jeśli problem sie w krotkim czasie powtórzy to będzie konieczna jego wymiana.



 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt