X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Nie zapala, iskra jest paliwo jest.

Autor Wiadomość
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2010-12-22, 08:29   [Lanos] Nie zapala, iskra jest paliwo jest.

Witam Panowie i Panie. Mam otóż taki problem. Lanos nie chce zapalić :pomocy: . Świece dają iskrę, paliwo dochodzi bo jak kilka razy pocykam pompą to świece są mokre. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale problem wystąpił gdy auto wstawiłem na noc do garażu (tata ma nocki więc był wolny). Do tej pory gdy stał na mrozie odpalał bez problemu :niewiem: . Ponad miesiąc temu również nie chciał zapalić ale zapalił na po pych. Pompa paliwowa wymieniana jakieś 3 miesiące temu. Z góry dziękuję za pomoc :beczy: ;)
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Drejo
Grupa Pomorska
Wywrotowiec


Auto: Lanos 1.5 16v LPGpower
Imie: Andrzej
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 463
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-12-22, 09:59   

normalnie kreci? sprawdz akumulator, bo mi z dnia na dzien akumulator padł
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-12-22, 10:07   

http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=26008 zacznij od tego, do sprawdzenia napewno cewka i czujnik położenia wału jaki masz silnik ?? uzupełnij profil



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2010-12-22, 10:11   

Akumulator wymieniałem z 2 miesiące temu. Silnik 1.5 8V. Aha mam zamontowane LPG. Diagnostykę robiłem. Wywala tylko 12 czyli standard.
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-12-22, 10:14   

a odpalałeś na gazie ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2010-12-22, 10:21   

Również nie zapala. Kręci normalnie i nie daje rady. Niekiedy jest tak jak by już miał załapać ale mu czegoś rakowało :omg:




 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-12-22, 10:27   

układ zapłonowy lub czujnik położenia wału, w tym coś jest pewnie nie tak



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2010-12-22, 10:36   

Dzięki za odpowiedź. A może powiesz mi jeszcze jak mogę sprawdzić ten czujnik? To może być wina cewki? Jest od nowości a auto ma 12 lat. Ale jak wyciągnę świecę i zakręcę to jest iskra. Może być za słaba na rozruch? :niewiem:




 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24288
Skąd: SI
Wysłany: 2010-12-22, 10:43   

iskra może być ale nie właściwa :) co do czujnika najlepszym sprawdzeniem jest podmiana z innego jeżdżącego lanosa



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2010-12-22, 23:03   

Ok, Dzięki bardzo :) . Sprawdzę to i dam znać co i jak :P




 
 
 
oktawian


Auto: Fiat Ducato 95'
Imie: Oktawian
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 331
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-12-24, 10:29   

Odnośnie sprawdzenia czujnika położenia wału to miernik uniwersalny ... tylko jakiś dobry a nie biedronkowe gówno za 16,99 zł .

Nie pamiętam już teraz, ale sprawdzało się go poprzez oporność chyba .... jak gdzieś dorwę manuala serwisowego to dam znać.
 
 
 
Drejo
Grupa Pomorska
Wywrotowiec


Auto: Lanos 1.5 16v LPGpower
Imie: Andrzej
Pomógł: 3 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 463
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-12-24, 12:01   

Jak czujnik polozenia wału jest walnięty to iskry nie bedzie dawał ja tak miałem
 
 
 
Jarus_
Grupa Śląska
Bad Motherfucker


Auto: Lanos 1.5 8V
Imie: Jarek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 172
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-01-10, 18:51   

Ok. Sprawa rozwiązana można zamknąć temat. Okazało się ze filtr paliwa się przytkał i podawał za mało paliwa. Pozdrawiam.




 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt