X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Tico] Dziwne objawy

Autor Wiadomość
Lucyfer32
Niepokorny

Auto: Daewoo Tico SX 0.8
Imie: Tytuł
Wiek: 42
Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 13
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-27, 12:26   [Tico] Dziwne objawy

Zawsze jak odpalam Tico z tego co wiem to ma automatyczne ssanie więc załącza się.Po kilku sek obroty strasznie wzrastają i silni praktycznie wyje.Po kilku minutach jazdy ssanie się wyłącza ale wskazówka od temperatury odchodzi od minimum na jakieś 1-2 milimetry.Po zatrzymaniu mija ok 1-2 minuty i jak odpalam znowu wskakują te olbrzymie obroty i silnik wyje.Przez to podejrzewam Tico mi pali jakieś 7-8l/100km.Co to może być?
Dodam że wskazówka spada poniżej minimum po odpaleniu.
Myślałem że coś nie tak z termostatem ale zaczynam mieć wątpliwości.
Zapomniałem dodać że zanim mi załapie ssanie potrafią te obroty najpierw wskoczyć a następnie spadają i silnik gaśnie jakby się dławił lub go zalewało.
Wymieniłem już świece na nowe przewody kopułkę i palec :myśli: rozdzielacza.
Czy nikt nie miał podobnych objawów?



Nie dyskutuj z głupolem,bo najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu ,a później pokona doświadczeniem
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
snajki30

Auto: Szalone lekko zardzewiale Espero 1,8
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 594
Wysłany: 2010-12-27, 18:35   

1-2 mm czyli wskakuje na jakies 60 stopni clesjusza. Ile czasu mija pomiedzy zgaszeniem i ponownym zapaleniem silnika?
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1868
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-28, 00:25   

czyli wymieniłeś to co najdroższe, ale wyeliminowałeś najtańszy termostat, chyba że już go wymieniłeś i nie pomogło i jedziesz dalej.
"Zapomniałem dodać że zanim mi załapie ssanie potrafią te obroty najpierw wskoczyć a następnie spadają i silnik gaśnie jakby się dławił lub go zalewało." też mam ten objaw, odpalam jeszcze raz i jest git.
jak chcesz żeby nie wyło, trzeba zmniejszyć obroty ssania, standardowo jest ustawione coś koło 3000, zmniejszyć na 1500 i będzie nie wyło.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt