X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

POMOC dla kolegi Mawerix!

Proszę choć zapoznajcie się z tematem aby wesprzeć kolegę jak tylko możemy!!!

POMOC

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Szarpie na zimnym silniku

Autor Wiadomość
wysek89

Auto: Lanos Sedan
Imie: Paweł
Wiek: 34
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 19
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-01-18, 21:18   [Lanos] Szarpie na zimnym silniku

Mam takim problem , jak auto jest zimne i ruszam nim to jakby mu brakowało mocy pedał w podłogę a on powoli się turla czasem szerpnie i niechce przyspieszać , problem znika jak auto leciutko się rozgrzeje . Dodam że na zimnym silniku jak przełącze na gaz to jedzie bez problemów ?


Co może powodować takie objawy na paliwie ?? ( filtr paliwa zmieniałem na nowy i nic nie pomogło ) ?

Liczę na waszą pomoc .
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Shinzin
Weteran
Więcej opcji !


Auto: LANOS Hatchback SOHC
Imie: Mateusz
Pomógł: 44 razy
Wiek: 40
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 3129
Skąd: Tychy
Wysłany: 2011-01-18, 21:22   

sprawdź błędy
http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=25538

nie pali ci przypadkiem na 3 gary ? ... mi kiedyś nie podawał paliwa jeden wtrysk i tak musił po czyszczeniu przeszło



Główna natura Polaków - narzekać - na wszystko, na wszystkich.
Pozytywy zmieniać w negatywy. A negatywy wyolbrzymiać do granic możliwości.
 
 
 
broksio
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-19, 11:21   

jaki masz silnhik bo w Lanosach były montowane co najmniej 3 modele

Ja bym wymienił czujnik temperatury płynu może przekłamuje i komputer otrzymuje dane o wyższej temperaturze i zmniejsza dawke paliwa ( przymyka ssanie) koszt czujnika 15-20 zł
diagnozowanie poprzez kod usterek w twoim przypadku nie da żadnego efektu bo czujnik pracuje ale nie dokładnie
 
 
wysek89

Auto: Lanos Sedan
Imie: Paweł
Wiek: 34
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 19
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-01-21, 16:51   

zapomniałem dopisać 1.5 16 V taki mam silniczek auto z 99 roku .
 
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 38
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24294
Skąd: SI
Wysłany: 2011-01-21, 16:53   

wysek89 napisał/a:
zapomniałem dopisać 1.5 16 V taki mam silniczek auto z 99 roku .


błędy sprawdziłeś ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
marsu20

Auto: Lanos 1.6 SX HB
Imie: Paweł
Wiek: 40
Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 79
Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-01-22, 15:58   

Witam
Ja mam to samo po zimnej nocy nie ma czym jechać, jak przejadę z 2 km wszytko wraca do normy
 
 
 
akrak

Auto: Lanos 1,5 16V 99' LPG; Vectra B 2.5 V6 97'
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sty 2011
Posty: 183
Skąd: Czeladź
Wysłany: 2011-01-23, 13:36   

Tez mam 1,5 16V 99" i miałem podobnie, na benzynie na zimnym silniku nie chciał jechać, albo go szarpało, a na gazie zero problemów i też się długo zastanawiałem co to może być, aż strzelił mi napinacz w rozrządzie. Zrobiłem remont silnika, bo niestety wszystko się posypało i problem się rozwiązał, pali na dotyk i nie ma problemu ani na benzynie ani na gazie, ale w taki sposób nie polecam tego naprawiać ;P bo to trochę kosztowne.
Natomiast mechanik mówił mi, że jak go poskładali to mieli problem z jednym wtryskiem, i palił na 3 gary, tak jak w przypadku "shinzin'a". Miał wymieniać, ale przeczyścił i udało się go reanimować. Na razie wszystko jest ok, w końcu pewnie trzeba będzie go wymienić, ale póki co śmiga.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt