X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[-] Poradnik Car - Audio ( wytłumienie/dystanse/głośniki )

Autor Wiadomość
Frobofrut
[Usunięty]

Wysłany: 2015-09-20, 19:24   

Albo może ktoś coś jeszcze od czasu do czasu przewozi w bagażniku ??
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
wrotekpoz


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Krzysztof
Dołączył: 13 Wrz 2015
Posty: 21
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-09-20, 23:15   

Empty napisał/a:
moze koledze wystarczy tluczek 8 calowy :myśli:


ponieważ poprzedni właściciel zamontował butlę lpg walec 65l brutto i miejsca nie zostało za dużo :)
 
 
 
.Em.
Grupa Śląska


Auto: czerwone
Imie: Em
Pomógł: 52 razy
Wiek: 41
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4433
Skąd: z nikad
Wysłany: 2015-09-21, 18:48   

jak nie jestes bardzo wymagajacy to pomysl moze nad plaskim subem ktory sie wsadza pod fotel kierowcy lub pasazera .

http://allegro.pl/subwoof...5647880486.html
http://allegro.pl/subwoof...5678168766.html
http://allegro.pl/crunch-...5144382285.html
http://allegro.pl/kenwood...5067890148.html




 
 
wrotekpoz


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Krzysztof
Dołączył: 13 Wrz 2015
Posty: 21
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-09-22, 08:56   

Empty odpada, plastykowy badziew , za tą kasę spokojnie poskladam coś na STX lub IT MDS-8 , skrzynia 20-25l
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1830
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-22, 18:55   

wrotekpoz mds nie polecam do klozetu. RE 8" w 10 litrach jak najbardziej.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
wrotekpoz


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Krzysztof
Dołączył: 13 Wrz 2015
Posty: 21
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-09-22, 19:12   

smisnykolo napisał/a:
wrotekpoz mds nie polecam do klozetu. RE 8" w 10 litrach jak najbardziej.



chociaż w sumie do sedana BR //średnio może pasować..fakt//

to może 10" w CL 20l ?

głośnik np. RE Audio RE-10S4
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1830
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-22, 22:21   

wrotekpoz spróbuj zobacz czy Ci podpasuje.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
dees.
Lano!

Auto: Daewoo Lanos 1.5 16v
Imie: Damian
Wiek: 21
Dołączył: 25 Wrz 2015
Posty: 170
Skąd: ok. Lublina
Wysłany: 2016-09-22, 17:46   

Po głębszych przemyśleniach w końcu zdecydowałem się na zestaw odseparowany, dokłądnie ten

http://allegro.pl/glosnik...ars_rule_id=201

Tweetery zamierzam zamontować w tych miejscach



Czy ma ktoś w tych miejscach zamontowane i wspomógł by mnie parowa wskazówkami? Gdzie kable poprowadzić i jak zamontować zwrotnice (w drzwiach) :)
 
 
YogiCK


Auto: Lanos Sky Blue
Pomógł: 7 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Mar 2013
Posty: 449
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-09-22, 19:34   

Ja mam u siebie tweetery z zestawu Powerbass S-6c właśnie w tych miejscach zamontowane. Do deski są przymocowane za pomocą piankowej taśmy dwustronnej. Kable da radę bez problemu przecisnąć przy krawędzi deski, dla ułatwienia zdejmij osłny słupków i zaślepki w desce.



 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1830
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-09-22, 21:49   

dees. zdecydowanie dałbym wyżej na słupku.



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
radzio73


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Radek
Pomógł: 33 razy
Wiek: 43
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1311
Skąd: włocławek
Wysłany: 2016-09-22, 21:53   

Też mam PB s60c,twettery na desce w tych miejscach na klej FixAll przyklejone, zwrotnice w drzwiach przyklejone na taśmę dwustronną. Jednak będę robił zmianę i zwrotnice pod deską rozdzielczą schowam, wymieniając jednocześnie przewody głośnikowe. Fabryczne są kiepskie, a zwrotnice pod deską to mniej kombinacji z przeciąganiem kabli do drzwi
 
 
 
Marcin1986

Auto: Chairman
Imie: Marcin
Wiek: 30
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-09-23, 23:03   

Witam serdecznie czy ktoś jest w stanie pomóc mi z podpięciem radia w chairmanie?
Ponieważ mam rozgrzebane kable z wtyczki.
Proszę o fotkę wtyczki lub jakiś schemat.
 
 
radzio73


Auto: Lanos 1.6 16V
Imie: Radek
Pomógł: 33 razy
Wiek: 43
Dołączył: 03 Sty 2007
Posty: 1311
Skąd: włocławek
Wysłany: 2016-09-24, 09:08   

Marcin1986 napisał/a:
Witam serdecznie czy ktoś jest w stanie pomóc mi z podpięciem radia w chairmanie?
Ponieważ mam rozgrzebane kable z wtyczki.
Proszę o fotkę wtyczki lub jakiś schemat.


Jak nie znajdziesz żadnych informacji to pewnie będziesz musiał podejrzeć głośniki - jakie kolory kabli do nich dochodzą, miernikiem sprawdzisz gdzie jest stały plus w tej rozgrzebanej wtyczce, a gdzie plus po stacyjce. Ewentualnie kable głośnikowe możesz zmienić razem z głośnikami bo fabryczne przewody cienkie jak w każdym daewoo pewnie ;-)
 
 
 
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 689 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 6955
Skąd: w-wa
Wysłany: 2016-09-24, 10:21   

Marcin1986 napisał/a:
Proszę o fotkę wtyczki lub jakiś schemat.
raczej Ty pokaż to może się coś dopasuje.
zmieniasz radio, starego nie masz, i nie wiesz jakie było ? chcesz wtyczki, bo nie masz ? to będzie problem, bo wtyczki mogą być, tyle że bez kolorów przewodów.
 
 
Marcin1986

Auto: Chairman
Imie: Marcin
Wiek: 30
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-09-25, 13:42   

Tak myślałem. Znalazłem praktycznie wszystkie kable tyle że nie mam głosu, bo ktoś przełączył na kostke iso nowe kable od głośników
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt