X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Lanos] Czy to wszystko co mam kupić? ;)

Autor Wiadomość
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-08, 14:46   [Lanos] Czy to wszystko co mam kupić? ;)

Siema. Temat zapewne poruszany wiele razy, ale wole jeszcze dla pewności zapytać. ;)

Chcę kupić to radio : http://allegro.pl/pioneer...1444100785.html

Do tego muszę chyba kupić przejściówkę tą : http://allegro.pl/zlacze-...1426564215.html

Czy to już wszystko co będę potrzebował? Jak to tam się podpina? ;)
Bo ja widzę w tym miejscu gdzie ma być radio to u mnie jest tylko ta kostka, co przejściówkę do niej potrzebuję i do tego już nic się nie będzie podpinało? :)
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Artur_jaw
darewnoo thx za:


Auto: była nexia ,matiz teraz skoda
Imie: Artur
Pomógł: 330 razy
Wiek: 38
Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 4552
Skąd: SBE
Wysłany: 2011-02-08, 14:57   

bierzesz wkładasz odpowiednie wtyki w gniazda :) żadna filozofia nie da się tego podłączyć odwrotnie bądź zamienić wtyczek
o ile wcześniej w samochodzie było audio to składasz to co masz w linkach do radia podpinasz antenę i po sprawie



pomogłem kliknij pomógł
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-08, 15:45   

Tak podejrzewałem ;)
A antenę to jak się podpina? :) Bo nie bardzo widzę w moim aucie jakiś kabel od niej, chyba że gdzieś z tyłu się całkiem schował ;)
 
 
 
marcin1008

Auto: Lanos 1,5 16V sedan
Imie: Marcin
Pomógł: 44 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 379
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-02-08, 15:48   

Ja proponuję od razu zakupić głośniki-bo fabrycznie montowane Daewoo to totalna porażka.

[ Dodano: 2011-02-08, 15:50 ]
Kabel z wtyczką od anteny musi tam być-pewnie się gdzieś schował.
 
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-08, 16:11   

A no jest, schował się cwaniak.

Na głośniki to jeszcze teraz nie mam funduszy, nie mogę wszystkiego na raz ;)
Ale zarobie to kupię ;)
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
michanio91
elektronik


Auto: Lanos SX
Imie: Michał
Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 2772
Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2011-02-08, 17:44   

Najlepiej przełóz kieszeń ze starego radia do nowego i przykręć do niej radyjko ( od boków ) :wink: Bo stara kieszeń jest mocowana na śrubeczkach a nowa ,która będziesz miał razem z radyjkiem ich nie będzie posiadać.
Co to da ? Da to na pewno nieco więcej pracy złodziejowi :brawo:



za duży obrazek w podpisie .
 
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-09, 00:17   

Nie mam starego radia ;)
Kupiłem auto bez radia, bo poprzedni właściciel twierdził, że było drogie i szkoda mu było sprzedawać bla bla bla... ;)
Ale kieszeń mam, więc będę widział co i jak :)
 
 
 
Ukey
Nowy fan CB


Auto: brudne :]
Imie: Kamil
Pomógł: 7 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1008
Skąd: Wrocław/Bełchatów
Wysłany: 2011-02-09, 00:23   

michanio91 napisał/a:
Najlepiej przełóz kieszeń ze starego radia do nowego i przykręć do niej radyjko ( od boków


Tylko najpierw niech przeczyta jak długa moze byc ta śrubka by nie zrobila zwarcia w radyjku ;] Bo otwory na samym radiu nie zawsze pasuje do tej z kieszeni (Wiem ze swojego doswiadczenia ;p ). I tak jest to bardzo dobre zabezpieczenie ;p Sam cala kieszen przykrecilem jeszcze na 2 rozne srubeczki :P
marcin1008 napisał/a:
Ja proponuję od razu zakupić głośniki-bo fabrycznie montowane Daewoo to totalna porażka.

Nie wiem o jakich glosnikach mowisz ale te montowane w lanosach graja zaskakujaco dobrze ! ;]



Android POWER !!
 
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-11, 16:16   

Dobra tamto co pisałem to już wiem. Teraz jest taka sprawa, że podłączyłem przewód od anteny, ale ona mi się sama nie wysuwa, czy to trzeba jakoś tam włączyć? Radio mi trzeszczy, ale muzyka z pendrivea chodzi bez zarzutów.
 
 
 
michanio91
elektronik


Auto: Lanos SX
Imie: Michał
Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 2772
Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2011-02-11, 16:56   

Poszukaj kabelka od anteny w lanku i kabelka od sterowania anteną z radyjka. U mnie to był niebieski ( radio) a antena w lanku -nie pamiętam. Jak nie masz sterowania anteną , podepnij pod remote, który chyba też jest niebieski.

Nie dam głowy uciąć , ale kabelki masz na pewno podpisane.



za duży obrazek w podpisie .
 
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-11, 17:29   

No jest taki niebieski kabel który podpisany jest jako remote i można go złączyć bo normalnie był wyłączony, więc go podłączyć? ;)
 
 
 
michanio91
elektronik


Auto: Lanos SX
Imie: Michał
Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 2772
Skąd: Osiek / Oświęcim
Wysłany: 2011-02-11, 18:00   

putekprison napisał/a:
No jest taki niebieski kabel który podpisany jest jako remote i można go złączyć bo normalnie był wyłączony, więc go podłączyć? ;)


Jeżeli nie masz kabelka od sterowania anteny z radia to tak. Ale poczytaj instrukcję , bo zapewne takowy jest, jeśli radyjko jest nowe. I ten niebieski masz wpiąć do kabelka wychodzącego od anteny, który nią steruje. Kolor ? Nie pamiętam ...



za duży obrazek w podpisie .
 
 
 
putekprison
VeB!


Auto: Lanos Sedan, 1.6 16V
Imie: Przemek
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 78
Skąd: Wadowice (okolice)
Wysłany: 2011-02-11, 18:07   

Wszystko już mi działa ;) Dziękówa ;)
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt