X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] stacyjka

Autor Wiadomość
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 22:10   [Lanos] stacyjka

Drodzy panowie mam problem mianowicie taki ze blokuje mi się stacyjka ze nie da się przekręcić . czasem jest ok a nieraz wygląda to tak jakby to był kluczyk od innego auta. początkowo posądzałem kluczyk jednak zamieniłem go na całkowicie nowy który dołączony był do auta . nie ukrywam ze zaczyna mnie to powoli denerwować :beczy: ponieważ komicznie to wygląda gdy się ze wszystkimi pożegnam wsiadam do auta i 5 min siłuje się żeby odjechać. pomaga naginanie kluczyka w stacyjce w każdym kierunku świata i próba przekręcenia...(za którymś razem się uda) I teraz pytanie do was czy ktoś kiedyś miał coś takiego i jak sobie z Tym poradził (na chwile obecna opcja wymiany stacyjki odpada ponieważ nie jest to łatwa i tania sprawa). . dodam jeszcze ze blokada kierownicy na to nie wpływa bo zdarza się to zarówno ze zblokowana kierownica jak i nie.


Pozdrawiam i liczę na pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez maximus_15 2011-02-17, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Gość

Wysłany: 2011-02-17, 22:11   

Pewnie któraś zapadka dała ciała , pomoże naprawa stacyjki . Sam raczej sie za to nie zabieraj .
Ostatnio zmieniony przez Gość 2011-02-17, 22:22, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 22:20   

robił to ktoś ? jakie koszta? trzeba to zrobić bo znając złośliwość rzeczy martwych to stanie się to na pewno w najmniej odpowiednim momencie.... :zły:
 
 
Gość

Wysłany: 2011-02-17, 22:23   

Dużo zależy od warsztatu i lokalizacji . W Warszawie kosztowało mnie to kiedyś 120 zł z montażem i demontażem stacyjki .
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 22:29   

to w radomiu pewno z 80:) a po tej naprawie jest jak nowa czy tylko działa:D? (chodzi mi np o luzy itp)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Gość

Wysłany: 2011-02-17, 22:30   

maximus_15 napisał/a:
to w radomiu pewno z 80:) a po tej naprawie jest jak nowa czy tylko działa:D? (chodzi mi np o luzy itp)

Jak nowa , ale wymienił wszystkie zapadki , jakieś sprężynki , wyczyścił , nasmarował .
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 22:34   

na forum znalazłem podobny temat tylko o nexi i podobno napsikanie wd40 pomaga jednak coś mi się nie chce wierzyć bo z wd40 i zamkami to mam złe doświadczenia :stop: co w o tym sadzicie.?? i w tamtym temacie coś jest wspomniane o paprochach w stacyjce ...
 
 
Gość

Wysłany: 2011-02-17, 22:52   

maximus_15 napisał/a:
na forum znalazłem podobny temat tylko o nexi i podobno napsikanie wd40 pomaga jednak coś mi się nie chce wierzyć bo z wd40 i zamkami to mam złe doświadczenia co w o tym sadzicie.?? i w tamtym temacie coś jest wspomniane o paprochach w stacyjce ...

Można spróbować na początek jakiegoś smarowidła do zamków , niekoniecznie WD 40 .
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 22:57   

obawiam się czy nie skończy się to trage :stop: dia:D?
 
 
Gość

Wysłany: 2011-02-17, 23:04   

maximus_15 napisał/a:
obawiam się czy nie skończy się to trage dia:D?

Spróbować posmarować zawsze można , jak nie pomoże to i tak rozbiórka czeka .
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 23:32   

a żeby zmienić stacyjkę to muszę kupić ja z ta mała puszka IMO i bd palił czy z IMO+ kompem głównym?
 
 
broksio
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-17, 23:36   

nie radzę niczym smarowac tylko jak najszybciej do majstra od stacyjek bo może byc kłopot :D
z Radomia do Warszawy nie jest znowu tak daleko a będziesz miał pewnosc że stacyjka jak nowa
w Warszawie bardzo dobrze takie sprawy naprawiają u Bobika na Żelaznej wjazd od Chłodnej

[ Dodano: 2011-02-17, 23:42 ]
maximus_15 napisał/a:
a żeby zmienić stacyjkę to muszę kupić ja z ta mała puszka IMO i bd palił czy z IMO+ kompem głównym?


stacyjke kupisz z kluczami bez imobilajzera trzeba jechac do zakładu gdzie dorabiaja klucze samochodowe i mają możliwośc programowania imobilajzera całośc wyjdzie znacznie drożej niż naprawa stacyjki nawet z dojazdem do Warszawy
 
 
maximus_15
Grupa Mazowiecka


Auto: Były 2 lanosy jest VAG & fiat 126p 80rok
Imie: Kamil
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 2676
Skąd: radom
Wysłany: 2011-02-17, 23:48   

w Radomiu jest w tych punktów od groma sam znam ok 4. tylko dowiaduje się o każdej możliwości zawsze trzeba mieć jakiś plan "B" :D

[ Dodano: 2011-02-18, 15:39 ]
zrobiłem rozeznanie po mieście i w Radomiu naprawa stacyjki(wymiana zapadek sprężynek dokładne czyszczenie smarowanie ) to koszt ok 30-45zł. warunek jest taki ze muszę sam ja wymontować.. Więc na co uważać? czy dużo roboty? i jaki jest poziom trudnosci tej naprawy :pomocy: :?
 
 
broksio
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-18, 19:13   

roboty nie jest dużo, nie jest jakoś specjalnie skomplikowana ,
zdejmujesz osłony kolumny kierowniczej następnie ustawiasz kluczyk w stacyjce w położenie II i wujmujesz cylinder stacyjki naciskając sprezyne zapadki następnie wykrecasz wkręt zabezpieczajacy , odłączasz wiazke przewodów i wyjmujesz stacyjke
składasz wszystko w odwrotnej kolejnosci
Dla pewności i bezpieczeństwa odłacz akumulator przed rozzpoczeciem pracy
powodzenia
 
 
DRAGON 16
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-18, 20:23   

mam ten sam problem w tico na razie jezdze z kluczykiem w stacyjce :D zrobi sie cieplej to pokombinuje
z WD lepiej uwazaj zwłaszcza zima :D
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt