X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Falowanie obrotow, strzelanie w kolektor, olej na św

Autor Wiadomość
Świr


Auto: Lanos
Imie: Wojtek
Pomógł: 16 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 726
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2011-02-26, 01:22   [Lanos] Falowanie obrotow, strzelanie w kolektor, olej na św

Lanos 1.5 16V, z LPG.
Pierwszy problem to olej dostający się do gniazd świec, tam gdzie wchodzą kable w/n. Wymieniłem uszczelkę pod pokrywą zaworów, ale wygląda na to, że olej dalej się tam dostaje.
Oleju było tyle, że na 2 cylindrze patrząc od strony cewki zapłonowej (cewkomodułu w sumie) aż ta "fajka" na świecy była ostro spuchnięta - wpiła olej, musiałem ją przyciąć, by weszła na swoje miejsce. Kable W/N i świece były oczywiście wymienone, jest jakiś spokój z tym.
Jako, że było to zalane, to jakość iskry spadła i zaczęły się strzały na gazie.
Komputer zresetowany, ale zauważyłem falowanie wolnych na benzynie. By zaprogramować go, zrobiłem te 50~km na benzynie - i nawet wtedy, zdarzało mu się zgasnąć jak wcisnąłem sprzęgło przed światłami.
Na LPG dalej strzela jak wcześniej.


Dodatkowo zauważyłem masło na korku oleju - jednak nie ma więcej objawów UPG, płyn chłodniczy wygląda ok, nie ubywa go. UPG była wymieniana niecałe 20tys temu, teraz samochód ma 53 czy 54 tys przebiegu, więc to nie zużycie.

Nie wiem od czego zacząć, czy to 2 czy nawet 3 różne problemy, czy 1, o tylu objawach...
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
mariusz24


Auto: Vectra C 2.0 dti Vivaro 2,0 Cdti
Imie: mariusz
Pomógł: 71 razy
Wiek: 36
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1723
Skąd: lubartów
Wysłany: 2011-02-26, 07:52   

Cytat:
Pierwszy problem to olej dostający się do gniazd świec, tam gdzie wchodzą kable w/n. Wymieniłem uszczelkę pod pokrywą zaworów, ale wygląda na to, że olej dalej się tam dostaje.
jaką masz pokrywę aluminiową czy plastik ??
 
 
Świr


Auto: Lanos
Imie: Wojtek
Pomógł: 16 razy
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lis 2010
Posty: 726
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2011-02-26, 11:34   

Lanos, więc plastik.
 
 
elmo_mc
[Usunięty]

Wysłany: 2011-02-26, 12:07   

A jaką uszczelkę założyłeś? Jeżeli jakąś no name to bardzo prawdopodobne, że nie spełnia swojego zadania. Poszukaj uszczelki firmy earling, powinno pomóc. Przerabiałem ten temat w mondeo.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt