X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Ekran lcd około 6" wyświetlający parametry prac

Autor Wiadomość
konrad_inter
ITHD-Spec


Auto: był lanos,leganza,tacuma jest Octavia 2
Imie: Konrad
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 04 Kwi 2010
Posty: 106
Skąd: WaWa / new world
Wysłany: 2011-03-27, 10:57   [Lanos] Ekran lcd około 6" wyświetlający parametry prac

Witam.

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zamontowanie w lanosie panela LCD, który pokazywał by 5-7 wartości p;racy silnika. Ma ktoś w tym temacie doświadczenie, bądź przemyślenia??



http://www.joemonster.org...zy_Daewoo_Lanos

Miałem Daewoo i znów chodzi mi po głowie by kupić :)
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 180 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22067
Skąd: WT
Wysłany: 2011-03-27, 13:16   

OK, sam panel to tylko wyświetlacz.
Co będzie identyfikować sygnały i rysować je na ekranie :myśli:
O tym pomyślałeś?




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
konrad_inter
ITHD-Spec


Auto: był lanos,leganza,tacuma jest Octavia 2
Imie: Konrad
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 04 Kwi 2010
Posty: 106
Skąd: WaWa / new world
Wysłany: 2011-03-27, 13:37   

chciałbym by urządzenie komunikowało się z komputerem i wrzucało na ekran.

[ Dodano: 2011-03-27, 14:38 ]
pierwsza opcja ekran lcd + jakiś sterownik
druga ekran potrafiący gadać z pokładowym kompem



http://www.joemonster.org...zy_Daewoo_Lanos

Miałem Daewoo i znów chodzi mi po głowie by kupić :)
 
 
 
Ukey
Nowy fan CB


Auto: brudne :]
Imie: Kamil
Pomógł: 7 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1008
Skąd: Wrocław/Bełchatów
Wysłany: 2011-03-27, 15:20   

To pewnie przez jakis interfejs .. wszystko polaczone jakos z ALDL. Tylko teraz ..... owy ekran LCD musi byc odporny na wysokie i niskie temp, oraz wilgoc..... Mysle ze spokojnie mozna by bylo wykożystac jakis ekran co jest z kamerami cofania. z i bylo by to dosc praktyczne. Bo mozna tam podlaczyc dodatkowo jeszcze jedno urządzenie (pomijam sama kamere) Wiec na wstecznym dziala kamerka a normalnie wyswietlaly by sie komunikaty o parametrach itp. Sterownik ... i tutaj moze byc problem. Bo zaprogramowac to moze byc naprawde duzy problem. Niby mozna by bylo wyciagnac cos z ALDLjava lub zagadac do twórcy. Pomysł dosc ciekawy ..ale .... raczej nie wykonalny ;/



Android POWER !!
 
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 180 razy
Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 22067
Skąd: WT
Wysłany: 2011-03-27, 16:19   

konrad_inter napisał/a:
chciałbym by urządzenie komunikowało się z komputerem i wrzucało na ekran.

[ Dodano: 2011-03-27, 14:38 ]
pierwsza opcja ekran lcd + jakiś sterownik
druga ekran potrafiący gadać z pokładowym kompem


Opcja pierwsza jeszcze, takiej nigdzie nie widziałem...
Druga najpopularniejsza, ale musiałbyś gdzieś jakiegoś kompa na SSD bądź pendrive upchać. Czyli dochodzą problemy gabarytowe, odprowadzanie ciepła, zasilanie.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Ukey
Nowy fan CB


Auto: brudne :]
Imie: Kamil
Pomógł: 7 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1008
Skąd: Wrocław/Bełchatów
Wysłany: 2011-03-27, 19:56   

DoLeCk napisał/a:
odprowadzanie ciepła, zasilanie.


To tak jesli chodzi o cieplo to mozna smialo pominac ;] Obecnie sa juz procesory ktore wydzielaja tak malo ciepla ze szok ! nawet intel ATOM ;p Wydajnosciowo nie jest to potega... ale do wyswietlania podstawowych informacji wystarczy. Zasilanie to mozna zakupic przetwornice. Jednak jest jeszcze wiele innych problemow .. Jesli ma to byc juz komputer to moze byc problem z kondensatorami (wiadomo jakie mamy zasilanie w aucie), wilgosc to tez duzy problem, no i sam dysk SSD to narazie dosc duza kwota. Tak wiec chcac upchnac komputer w aucie to to raczej sie nie uda ;] Juz nawet pomijam sam system ktorym musi byc windows ! Bo na linuksie raczej nie ma jeszcze napisanych sterownikow pod ALDL. Wiec komputer odpada... moze by tak TABLET jakis zakontowac ? Mozna kupic juz taki slaby do ok 400zl wiec to nie jest duzy koszt. Wiec zostaja 2 opcje
-Tablet
-jakis sterownik

Tylko ze podstawowa znajomosc C++ tutaj moze nie wystarczyc no i jakies zródła by sie przydały. Sam pomysl wydaje sie fajny jednak wykonanie dosc czaso i kaso chłonne. Taniej bedzie Ci kupic interfejs i notebooka + ALDLJava. Moze "duzo" tego ale wydaje sie najlepszym rozwiązaniem, no i zawsze na parkingu mozna sprawdzic poczte i ogladnac jakis film ;p



Android POWER !!
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt