X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Matiz] wymiana łozyska

Autor Wiadomość
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 17:34   [Matiz] wymiana łozyska

Powiedzcie mi dlaczego przy wymianie lozysk trzeba wymienic tarcze
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
butter18
Mobilek


Auto: Matiz
Imie: Mateusz
Pomógł: 124 razy
Wiek: 27
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 2556
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-05, 18:35   

nie trzeba, mozna. Jak masz zjechane tarcze to warto, bo przy wymianie tarczy często łożysko się rozlatuje i wtedy 2 razy płacisz za to samo.



Powodzonka i szerokości ;)
 
 
yobek

Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 10
Wysłany: 2011-05-05, 18:36   

Dobrze jest przy okazji wymienić tarcze, ponieważ to jest niewielki koszt.
Natomiast jeżeli zajdzie potrzeba wymiany tarcz, to niestety Matizy tak mają, że łożysko zwykle nie wytrzymuje tego.
Dlatego lepiej zrobić wszystko za jednym razem i mieć spokój.
 
 
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 21:48   

a powieccie mi czy lozysko powino miec jakies delikatne luzy bo wymienil mi mechanil i cos bije nie wiem co ale jak ruszam kolem to wlasnie ma takie delikatne luzy
 
 
 
Piotr
Moderator


Auto: Nubira 222
Imie: Piotr
Pomógł: 465 razy
Wiek: 40
Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 17476
Skąd: Chrząszczyrzewoszyce
Wysłany: 2011-05-05, 21:54   

Dems18, nie , znaczy luz nie powinien być wyczuwalny . Może to nie na łożysku luz jest ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :piwo:

 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 21:58   

a na czym moze byc luz ? jak kolo sie rusza
 
 
 
Piotr
Moderator


Auto: Nubira 222
Imie: Piotr
Pomógł: 465 razy
Wiek: 40
Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 17476
Skąd: Chrząszczyrzewoszyce
Wysłany: 2011-05-05, 22:02   

Dems18 napisał/a:
a na czym moze byc luz ? jak kolo sie rusza

Jesteś pewien że to koło , a nie np coś w zawieszeniu ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :piwo:

 
 
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 22:04   

Zzawieszeniu czyli ?? a po 2 no kolo ,bo jak zdjolem kolo to tarca ruszalem i to tak jak by tam w srodku cos sie ruszalo
 
 
 
Piotr
Moderator


Auto: Nubira 222
Imie: Piotr
Pomógł: 465 razy
Wiek: 40
Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 17476
Skąd: Chrząszczyrzewoszyce
Wysłany: 2011-05-05, 22:06   

Dems18 napisał/a:
Zzawieszeniu czyli a po 2 no kolo ,bo jak zdjolem kolo to tarca ruszalem i to tak jak by tam w srodku cos sie ruszalo

Sworznie wahacza np . Może nie dokręcił łożyska , albo źle wcisnął . Podjedź do mecha i powiedz mu co zauważyłeś . Luz na łożysku powinien być delikutaśny , raczej nie wyczuwalny , przy ruszaniu kołem .



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :piwo:

 
 
butter18
Mobilek


Auto: Matiz
Imie: Mateusz
Pomógł: 124 razy
Wiek: 27
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 2556
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-05, 22:07   

łożysko niedokręcone- tule dystansowa kijowa
końcówka drążka bodaj także latać może ( tzn nie powinna)



Powodzonka i szerokości ;)
 
 
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 22:10   

aha no wachacz byl wymieniany tez razem z tym jutro jeszcze zobacze dokrece lozysko jak to nie pomoze to pojade do niego ,no ja bylem dzis w tesco na parkingu i latalem i sprawdzalem czy maja luzy ;D i wlasnie nie mialy a ja je wczuwam szarpiac kolo
 
 
 
Piotr
Moderator


Auto: Nubira 222
Imie: Piotr
Pomógł: 465 razy
Wiek: 40
Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 17476
Skąd: Chrząszczyrzewoszyce
Wysłany: 2011-05-05, 22:12   

Dems18 napisał/a:
dokrece lozysko jak to nie pomoze to pojade do niego

A po co będziesz ruszał sam ?? Jedź niech poprawia . Części twoje czy mech kupował ??



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :piwo:

 
 
Dems18
Daniel

Auto: Matiz
Imie: Daniel
Wiek: 23
Dołączył: 08 Wrz 2010
Posty: 87
Wysłany: 2011-05-05, 22:15   

Sluchajcie rozebralem kolo no i to chyba lozysko dlaczego poniewaz wziolem tarcze hamulcowa no i ruszalem ja luz jest taki no nie wiem jak opisal no ale sie rusza tarca a chyba nie powinna i dlatego pewnie jak nacisne przy duzej predkosci hamulec to bicie przestaje
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Reklama   |   Kontakt