X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] Nie odpala, napiecie na cewce jest...

Autor Wiadomość
Kriychu


Auto: 1.5 SOHC 8V 97r
Imie: Krystian
Wiek: 31
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 118
Skąd: WF ale na WPI :p
Wysłany: 2011-06-05, 08:31   [Nexia] Nie odpala, napiecie na cewce jest...

Zakładam kolejny temat bo od dwóch dni przegrzebuje forum i nie mogę znaleźć podobnego przypadku... :pomocy:
Od Piątku mam problem z ze swoją Nexią... Sprawa wygląda tak, wróciłem do domu w nocy koło 24, a na 2 jechałem do pracy... Auto normalnie zaparkowałem i zgasiłem, ale gdy chciałem je ponownie odpalić kompletnie nie reagowało... :niewiem:
Zabrałem się do roboty z samego rana...
Posprawdzałem świece, przewody, aparat i doszedłem do cewki...
Okazało się że nie ma iskry... :nono: Sprawdziłem napięcie na wejściu do cewki i po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu pokazuje się 12V, co ciekawe sprawdziłem też napięcie przez świecę...Złapałem masę z silnika tak jak normalnie by była wkręcona i + z jej końca i też było 12V...
I teraz najważniejsze.... Cewka jest SPRAWNA, włożyłem ją do drugiej Nexii i działa...włożyłem też cewkę z drugiej Nexii(też sprawna, drugie auto normalnie na niej pali) i dalej nie ma iskry... :myśli:
W drugiej Nexii normalnie jest iskra na obu cewkach i takie same napięcia na wejściu, mimo to ta jedna nie chce zapalić... :szok:
Spotkał się ktoś z czymś takim?? Bardzo proszę o pomoc, auto jest mi potrzebne do pracy... :beczy:



22L/52U
http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=29825

Air Ride - progress 30%
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
usuniety #3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-05, 19:05   

Prawdopodobnie siadł moduł zapłonowy, jak masz drugą nexię to podmień i sprawdź
 
 
Devil1986


Auto: Nissan Primera P12
Imie: Dawid
Pomógł: 9 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Lis 2009
Posty: 312
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-06, 23:01   

a ja podejrzewam kostkę stacyjki wyciagnij ja i przeczysc styki powino pomóc




 
 
 
usuniety #3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-07, 15:12   

Cytat:
a ja podejrzewam kostkę stacyjki wyciagnij ja i przeczysc styki powino pomóc

A co ma kostka stacyjki do braku zapłonu ?? Gdyby była to kostka to niezakręciłby rozrusznikiem
 
 
TommyVercetti


Auto: Audi A4Tdi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 343
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-06-07, 15:25   

Dokładnie jak mówi Jasiek byc moze moduł zapłonowy padł.... :)
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Kriychu


Auto: 1.5 SOHC 8V 97r
Imie: Krystian
Wiek: 31
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 118
Skąd: WF ale na WPI :p
Wysłany: 2011-06-07, 15:39   

Po problemie...!!!
Moduł, palec, cewkę itp podmieniałem...Nic to nie dawało...Okazał się że "skończyła" się cewka impulsatora...miałem inną ale też nie do końca sprawną...

Zna ktoś jakiś sprawdzony sposób na wyjęcie tego "pinu" który blokuje ten talerzyk nad cewką?? Za cholerę nie mogę go wyjąć...;/



22L/52U
http://daewooforum.pl/viewtopic.php?t=29825

Air Ride - progress 30%
 
 
 
TommyVercetti


Auto: Audi A4Tdi
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 343
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2011-06-08, 05:47   

Troche sie z tym nameczysz :) Wszystko tam zapiekło sie pewnie od temperatury ,Trzeba siły technicznie używać :D
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt