X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[matiz]check się pali a auto chodzi złoto,co jest grane??

Autor Wiadomość
car1
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-15, 17:47   [matiz]check się pali a auto chodzi złoto,co jest grane??

Witam.Jak pisałem w tytule mam problem z palącą się lampką checka.Matiz jest po wymianie aparatu ,świec ,przewodów ,czujnika MAP.
Kiedy pierwszy raz zapaliła się kontrolka padł aparat i było normalnie ,samochód przerywał nie chciał zapalić itd. ok.wymieniłem aparat i wszystko było w normie ,jeżdził jak złoto ,aż zaczeła się znów zapalać kontrolka i w końcu pali się ciągle ,tylko że samochód nadal jeździ jak złoto,sprawdziłem wszystko i wymieniłem co się dało, nie pomogło.
Podaję wyświetlane błędy:
0105, 0120, 1500, 0340 po resecie:1500 i 0340 przy czym aparat sprawdzony i napewno sprawny, dziwi mnie brak błędu 0120, sprawdzałem parę razy nie ma.Kod błędu czujnika MAP też znikną ale wymieniłem go.Głupieję już pomocy co mu dolega i skąd ten błąd zparatu czy też czujnika optycznego?? Z góry dzięki za wszelką pomoc.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
zulus

Auto: Matiz
Pomógł: 4 razy
Wiek: 46
Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 150
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-17, 12:53   

1500 to "obwód termistora parownika", jeśli nie masz klimy to zawsze będzie świecił, a 340 to "czujnik prędkości obrotowej wałka rozrządu". pocieszę Cię mi po wymianie aparat wytrzymał tylko 2 miesiące i padł, na szczęście był na gwarancji więc wymieniono mi na nowy.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt