X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Tico] Problem na zimnym silniku

Autor Wiadomość
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-20, 22:04   [Tico] Problem na zimnym silniku

mam taki problem że jak silnik jest zimny to auto mi gaśnie z zapalaniem nie ma problemów ale jeśli zostawie je na luzie to gaśnie w zime zanim wyjade z bramy to zgaśnie 5 razy i to na biegu a w lato też przygasa na zimnym jak np z 2 ruszam co to może być ??

i nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym ale jak np jade na 3 albo obojętne na jakim biegu prócz 1 i pusze pedal gazu to autem szarpie w matizie takiego czegoś nie ma tam tak robiłem i auto jedzie dalej bez jakich kolwiek zachamować czy szarpnięć
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-20, 23:07   

Ssanie działa?
Masz kompletny dolot?
Na wysokich obrotach też gasnie jak puścisz gaz?



 
 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 11:51   

jak mam sprawdzić czy ssanie działa ??
dolot jest kompletny ( tak myśle )
jak go zpalnie na zimnym silniku przejade kawałek i pusze gaz to gaśnie tak jak by nie mial wysokich obrotów
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX | Leon
Imie: Adam
Pomógł: 100 razy
Wiek: 33
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1873
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-07-21, 12:47   

ssanie - to proste jak odpalisz zimny silnik to tico ma fabrycznie ssanie na ~2500 obr, to słychać. silnik się rozgrzewa, obroty spadają aż do jałowych. jeżeli masz ustawione bez ssania to może być tak że silnik zanim się rozgrzeje gaśnie, ale nie powinno to trwać długo.



Hardcore Till I Die ^^
 
 
 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-21, 12:48   

Wchodzi CI na wysokie obroty na zimnym silniku (jeśli nie wiesz czy to wysokie to po pewnym czasie maleją wraz ze wzrostem temp silnika)?
Dolot sobie porównaj z fotami w necie.

Fajnie jakbyś coś nagrał bo z Twojej wypowiedzi cięzko coś wywnioskować.



 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 13:06   

moge nagrać filmik z pracy silnika wiem że z moich opowieści dziwnej treści ciężko coś wywnioskować ale nie znam sie na mechanice
oto link do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=70e902Idjj0 silnik pracuje nie równo i przygasa w zime zgasł by już ze 4 razy podczas tych 2 minut
 
 
DRAGON 16
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 14:33   

wymien filtr paliwa sprawdz czy w przewodach paliwowych idacych do pompki paliwa nie ma zadnego syfu najlepiej przedmuchaj sprezonym powietrzem.sprawdz czy wszystkie przewody podcisnieniowe ktore ida do gaznika sa całe i czy zaden nie spadł...sprawdz tez filtr powietrza i cały dolot bo moze myszki sobie gniazdko zrobiły :)
 
 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 14:53   

filt powietrza niedawno był wyminiany więc sprawdzałem cały wątpie też że to paliwo ale sprawdze skoro tak mówisz filtr paliwa też wyminie.dawidczaju a co mi odpowiesz co do tego ssania ?? i ogulnej pracy silnika
 
 
DRAGON 16
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 16:10   

ssanie jakby jest na poczatku ale zaraz spada prawie ze gasnie posprawdzaj przewody podcisnieniowe bo jak ja kupywałem swojego tikacza podobnie miałem ze 3 , 4 razy musiałem odpalac zanim przestał gasnac nie wiedziałem ocb z tym dopiero po paru dniach od kupna jak zmieniałem rozrzad zobaczyłem ze jeden przewod od podcisnienia pekł ze starosci...
 
 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 19:49   

rozrząd też mam w planach za tydzień a powiedz mi którędy lecą te przewody
 
 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-21, 22:20   

To w ogóle chodzi na 3 gary? :P Chyba nie. Ściągaj powoli kable ze świec w czasie pracy silnika i sprawdzaj przy którym kablu praca się nie zmienia.



 
 
DRAGON 16
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-21, 23:33   

chodzi na 3 garach chyba widac i słychac...
sprawdzaj wszystkie gumowe przewody idace do gaznika najlepiej jak zdejmiesz obudowe filtra powietrza bedziesz miał wszystko na widoku :)
 
 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-22, 00:43   

chodzi na 3 gary bo kiedyś już ściągałem kable żeby zobaczyć jak sie zmienia praca silnika i na każdym jednym sie zmieniała, posprawdzam przewody dam znać co i jak
 
 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-22, 08:19   

Mniej więcej od 30 sekundy (czyli po skończeniu ssania) u mnie tak chodził na 2 gary więc może Dragon16 to nie widać ale słychać z pewnością.
Masz rację mówiąc, żeby posprawdzał wężyki tylko, że to jest 90% tego całego cyrku pod maską i jak dla mnie ostateczność bo to ciężki wyrok.



 
 
ddamianekk18
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-22, 12:50   

a co jeśli wszystko bedzie ok a alej tak będzie sie działo ??
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt