X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Leganza] check engine - błędy

Autor Wiadomość
piotr3k

Auto: Leganza manual full 97`
Imie: Piotr
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: SBL
Wysłany: 2011-07-25, 13:23   [Leganza] check engine - błędy

Witajcie! Od jakiegos czasu mam problemy z moja leganza. Chodzi o to, iż po puszczeniu gazu czuc lekkie szarpniecie, bardzo podobnie jest w momencie, gdy jadac po puszczeniu gazu, wciskam go ponownie (znow szarpniecie). Problem wystepuje zarowno na gazie, jak i na benzynie. Dodatkowo, przy puszczeniu gazu po jakichs 2 sekundach zaswieca sie check engine, po wcisnieciu gazu, po jakichs 5 sek on gasnie.. gdy jade stala predkoscia check sie nie zapala..
na biegu jalowym rowniez swieci sie blad silnika.

sprawdzilem bledy :
34 - Czujnik ciśnienia bezwzględnego MAP Sygnalizacja zbyt niskiego ciśnienia - poniżej 14 kPa
22 - Czujnik położenia przepustnicy TPS Za niskie napięcie
i blad 12 na pcozatku, ale to chyba zawsze sie wyswietla?


Co moze byc przyczyna? od czego zaczac?

Pozdrawiam,
Piter
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 43
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2011-07-25, 13:34   

piotr3k napisał/a:
Co moze byc przyczyna? od czego zaczac?
na poczatek sprawdz wtyczki czy kabelki cale




 
 
piotr3k

Auto: Leganza manual full 97`
Imie: Piotr
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: SBL
Wysłany: 2011-07-25, 14:20   

na pierwszy rzut oka wszystko wyglada okej.. nie bardzo wiem na co patrzec ;)
 
 
 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 43
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2011-07-25, 14:34   

zobacz czy przewody nie sa wyrwane,urwane itp




 
 
piotr3k

Auto: Leganza manual full 97`
Imie: Piotr
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: SBL
Wysłany: 2011-07-25, 14:38   

tak zrobilem. wyglada ze wszystko jest w porzadku..
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
wnd


Auto: Leganza CDX ,Lacetti SE,Fiat Ulysse
Imie: vito
Pomógł: 489 razy
Wiek: 43
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 7764
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2011-07-25, 15:02   

zdejmij dolot i zobacz czy przepustnica nie zasyfiona,przeczysc ja. Zrestartuj kompa




 
 
piotr3k

Auto: Leganza manual full 97`
Imie: Piotr
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 52
Skąd: SBL
Wysłany: 2011-07-25, 15:11   

dolot to ta rura gumowa duza, obok przepustincy?
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt