X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Tico] wszystko dobre niby a pali na 2 gary

Autor Wiadomość
berthold61
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-05, 21:40   [Tico] wszystko dobre niby a pali na 2 gary

ticacz pali na dwa gary świece sprawdzane kable sprawdzane kopułka wygląda na dobrą palec też ciśnienie sprężania sprawdzałem i jest równo 12 czegoś tam na wszystkich garach ale jak go przegazuję na wysokich obrotach pracuje na 3 gary tak mi się wydaje , jak na razie to mnie przerasta ,może dlatego że za długo dieslami jeżdżę a tico syn sobie kupił parę dni temu ,liczę na waszą fachurę :szok:
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Artur_jaw
darewnoo thx za:


Auto: była nexia ,matiz teraz skoda
Imie: Artur
Pomógł: 330 razy
Wiek: 39
Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 4552
Skąd: SBE
Wysłany: 2011-09-05, 23:13   

zacznij od sprawdzenia czy żeczywiście na 2 garki chodzi
jak pracuje "na dwa " zdejmuj po kolei kable ze świec zobacz czy będzie jakaś różnica ( o ile to praca na 2 to będziesz miał zmiany na 2 cylindrach i b/z na jednym - który nie pracuje
jak go znajdziesz zobacz czy jest iskra na świecy od tego garka
zobacz też jak wygląda sama świeca na tym cylindrze ??

ew jak nie znajdziesz tak może gaźnik do regulacji

ps napisz co o samochodzie benz/gaz itp narazie troszkę za mało o nim wiemy żeby zgadywać



pomogłem kliknij pomógł
 
 
berthold61
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 09:51   

artur_jaw napisał/a:
zacznij od sprawdzenia czy żeczywiście na 2 garki chodzi
jak pracuje "na dwa " zdejmuj po kolei kable ze świec zobacz czy będzie jakaś różnica ( o ile to praca na 2 to będziesz miał zmiany na 2 cylindrach i b/z na jednym - który nie pracuje
jak go znajdziesz zobacz czy jest iskra na świecy od tego garka
zobacz też jak wygląda sama świeca na tym cylindrze ??

ew jak nie znajdziesz tak może gaźnik do regulacji

ps napisz co o samochodzie benz/gaz itp narazie troszkę za mało o nim wiemy żeby zgadywać

tak sprawdzałem i pracuje na 2 gary nie pracuje ten od rozrządu iskra jest taka sama jak na innych świece zmieniałem a jak wyciągam kable od śwec na pracującym sil to jedynie nie ma rużnicy jak wyciągam ten od rozrządu
 
 
DjDex
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 12:38   

a jak wyciągniesz świece jest mokra ?
 
 
berthold61
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 15:20   

DjDex napisał/a:
a jak wyciągniesz świece jest mokra ?

no właśnie wszystkie świece takie same żadnej różnicy i kolor taki jaki ma być czyli jasny dodam jeszcze że jak podwyższam obroty tak do połowy to zaczyna łapać normalnie ,słychać to , ((( myślałem że diesle są kłopotliwe ))))
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
DjDex
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 15:58   

może zawór ssący masz do wymiany albo hmmm do regulacji. skoro przy wyższych obrotach tak jakby łapie na tym garze
 
 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-06, 18:09   



Sprawdź te przewody zaznaczone na czerwono. Jeden miałem sparciały i odpadł przy gaźniku (dokładnie na kolektorze dolotowym i nie chodził na gar całkiem po lewej stronie).

Chodził mi na wolnych na dwa gary a na wyższych obrotach na wszystkie.

PS. Gaźnika bez potrzeby nie ruszaj bo "fachowców" od tego pełno a ustawić dobrze jest ciężko.



 
 
berthold61
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-06, 19:44   

Dawidczaju oraz Djdex dzięki za cenne rady sprawdzę te rzeczy bo dla mnie to czarna magia ,(same diesle )czyli polukam czy zawory mają dobre szczeliny no i te przewody czy nie wypadły czy sparciały bo mi się wydawało skoro świece dobre iskra dobra kable dobre ciśnienie dobre to powinien palić i tyle ale widzę że to nie do końca tak jest
 
 
berthold61
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-13, 16:35   

dawidczaju napisał/a:
[url=http://images35.foto...acm.jpg]Obrazek[/URL]

Sprawdź te przewody zaznaczone na czerwono. Jeden miałem sparciały i odpadł przy gaźniku (dokładnie na kolektorze dolotowym i nie chodził na gar całkiem po lewej stronie).

Chodził mi na wolnych na dwa gary a na wyższych obrotach na wszystkie.

PS. Gaźnika bez potrzeby nie ruszaj bo "fachowców" od tego pełno a ustawić dobrze jest ciężko.

bingo strzał w dziesiątkę ,dzięki bardzo za pomoc bo ja bym pewnie i głowicę ściągał a tak to wszystko gra ,,ten wężyk był sparciały tak jak mówiłeś
 
 
dawidczaju


Auto: Arosa 1.7 SDi
Imie: Dawid
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Maj 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-13, 20:29   

Cieszę się, że mogłem pomóc ;)



 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt