X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Nexia] RadekLwo

Autor Wiadomość
.Em.
Grupa Śląska
I Em


Auto: srebrne
Imie: Em
Wiek: 44
Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4701
Skąd: SMI
Wysłany: 2013-07-31, 20:33   

no to dzialaj ,czekamy :)




 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-07-31, 20:34   

no byly do kupienia fajne walki rewar do c20xe ale w tym momencie kasy nie mialem xd
moze znow sie cos trafi :)



kura...a może kurak?
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-08-06, 18:32   

mam problem z digim :/ wszystko dziala po za predkosciomierzem xd
nie wiem gdzie mam szukac przyczyny :/ wszystko podlaczylem jak trzeba :/

generalnie auto hula az milo ale co z tego jak nie wyswietla predkosci..

postaram sie w weekend to jeszcze ogarnac i wtedy cos pomysle.



kura...a może kurak?
 
 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 18:35   

RadekLwo, zobacz sygnal z vss
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-08-06, 18:44   

Jasonku ale gdzie mam to sprawdzic od poczatku do konca zeby miec pewnosc ze dziala?
tzn od czego zaczac szukac?



kura...a może kurak?
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 18:46   

impusometr od skrzyni biegow

a digital kupiles na 100% sprawny?
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-08-06, 18:53   

tak sprawdzany byl zgodnie z opisem i wygladalo ze jest spoko.
w czasie jazdy tez wszystko dziala jak powinno po za predkosciomierzem :/
mam w skrzyni wmontowana linke jak do fabrycznych zegaraow czy chodzi ci o jeszcze jakis inny czujnik?



kura...a może kurak?
 
 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 18:59   

bylo to walkowane na forum kiedys

linka od prekosciomierza nie jest potrzeba

digital bierze syglam ze skrzyni biegow sygnal vss chyba dobrze napisalem jak znajde foto to wstawie na forum
 
 
Kefas
Grupa Dolnośląska


Auto: Daewoo Nexia 1.5 8V GL+
Imie: Kefas
Wiek: 29
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 2246
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2013-08-06, 19:03   

Jason napisał/a:
bylo to walkowane na forum kiedys

linka od prekosciomierza nie jest potrzeba

digital bierze syglam ze skrzyni biegow sygnal vss chyba dobrze napisalem jak znajde foto to wstawie na forum


Dokładnie. Linka jest zbędna - potrzebna tylko do analogowego zegara. w Digitalu prędkość jest brana na VSS (3 przewody od niego idą)
 
 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 19:04   

RadekLwo, a moze zle podlaczyles ?? ?
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-08-06, 19:08   

nie mozliwe. jest na bank dobrze podlaczone :)
Jason to zrob mi to foto :)

pin 21 w digim a w nexiowej kostce 16, zolto-czarny



kura...a może kurak?
 
 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 19:10   

kurde widzisz juz wymontowalem digitala z nexi tak to bym zrobil fote i bys sobie porownal
 
 
Kefas
Grupa Dolnośląska


Auto: Daewoo Nexia 1.5 8V GL+
Imie: Kefas
Wiek: 29
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 2246
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2013-08-06, 19:11   

Cytat:
pin 21 w digim a w nexiowej kostce 16, zolto-czarny
A sprawdzałeś czy jest sygnał z VSS na tym pinie?
 
 
RadekLwo


Auto: Fabia 6Y7
Imie: Radek
Wiek: 30
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 890
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2013-08-06, 19:12   

Jason to zrob foto tego impulsatora skrzyni biegow jak masz mozliwosc ;)

halogeniki w digim zastapilem ledami i jest o wiele jepiej i wcale nie jest oczo-jeb.nie :P

Kefas nie sprawdzalem :/ bo w sumie wszystko inne dziala ale teraz sprawdze.



kura...a może kurak?
 
 
Jason
TDI asfalt zrywa


Auto: Audi a4 1.9 TDI
Wiek: 33
Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 2118
Skąd: Tychy
Wysłany: 2013-08-06, 19:17   

sprawdz ten pin czy jest sygnal
 
 
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt