X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[-] Nawigacje samochodowe

Autor Wiadomość
rgre

Auto: nubira l 1.6 16V lpg lllgen
Imie: Roman
Pomógł: 698 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7069
Skąd: w-wa
Wysłany: 2015-04-19, 12:57   

chyba nie naklejka bo by pytania nie było
http://archiwumallegro.co...3926628901.html
ktoś wreszcie opchnął...
wpisuj wszelkie
driver129 napisał/a:
W menu powinna byc opcja informacje o urządzeniu i "pomoc" w obsługiwaniu.
cyferki i literki, i próbuj szukać. albo rozbierz i czytaj kto się podpisuje na scalakach lub płytkach. prawdopodobnie firmowa, ale na zamówienie dla producenta samochodu. na zewnątrz nic nie będzie, ale prawdziwa nazwa może być w środku.
coś podobnego spotkało mnie z radiem z amerykańca.
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
igi

Dołączył: 27 Lis 2014
Posty: 8
Wysłany: 2015-04-19, 16:58   

Stacja nie wygląda na dedykowaną pod dane auto na naklejce jest tylko opisów ka podłączenia w ustawieniach tylko numery id ale one to ok przydatne jak już się ma producenta do określenia modelu i wgranego programu więc ,dalej stoję
super dzisiaj rozkminiłem jak wygląda regulacja ciszej głośniej ale GPS dalej martwy :(

dokładnie to ta sama stacja spoko działa tylko instrukcja problem
mam już nową mape do wgrania gps niby coś czyta dane ale mapa się nie pokazuje może to brak podpiętej anteny albo źle wgrana mapa nie wiem czy to błąd wgrania mapy
bo działa normalnie nie objawia problemów z oprogramowaniem a gorzej działające przyciski na dotyku to raczej wskazuje na któryś komponent ale to potem bede szukał

Prawdo podobnie to firma chińska coś pewnie jak aiwa tyko co konkretnie :( bo sprzęcik po mimo nie okazałuch opływowych krztałtów to spisuje się ładnie nawet przy wolniejszym wczytywaniu przyciskuw dotykowych po nagrzaniu
 
 
mifcia
Moderator
M


Auto: Był Mateo, jest Miciu
Imie: Magda
Pomogła: 44 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 23 Sty 2010
Posty: 1976
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-19, 17:32   

igi, na przyszłość zamiast pisać posty jeden pod drugim skorzystaj z opcji edycji swojej odpowiedzi ;)



Statystycznie rzecz biorąc, zdanie: "Ależ on jest wielki!" słyszy najczęściej pająk :-D
 
 
DoLeCk
Administrator
PanoramiX


Auto: Daewoo Lanos GTi
Imie: Paweł
Pomógł: 165 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 21159
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-19, 20:05   

To zrób to zdjęcie i podziel się nim a nie dywagujesz...
Jak inaczej mamy pomóc kiedy nie mamy nawet naklejki znamionowej.




Tele-Komp Komputery/CCTV/Alarmy/Kontrola dostępu/PPOŻ/Centrale Tel./Domofony

Daewoo Lanos GTi
Powered by ESX
 
 
 
Piotrekcy

Auto: Nubira I 1.6 16v/ Focus mk1 FL 1.4 16v
Imie: Piotr
Dołączył: 02 Sty 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-12-26, 23:11   

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem nawigacji. Wcześniej posiadałem TomTom Start 20 ale aktualizacje map były droższe niż cena za jaką wylicytowałem ta nawigację. I byłem zmuszony ją sprzedać. Ale poza tym nie miałem do niej żadnych zastrzeżeń bo była to najlepsza nawigacja jaką miałem. Aktualnie korzystam z Mapy Google na telefonie ale potrzebuję zwykłej nawigacji. Myślałem żeby kupić TOMTOM START 20M z dożywotnimi mapami.
http://allegro.pl/nawigac...5174633517.html
Myślałem jeszcze nad GARMIN NUVI 42LM, również z dożywotnimi mapami.
http://allegro.pl/nawigac...5703450104.html

Ma ktoś może do czynienia z tymi tańszymi nawigacjami GoClever, Manta, Modecom, Vordon itp.?
Są one coś warte? Jak się sprawują? Bo ceny są kuszące tylko żeby to się do czego nadawało.

Nawigacja musi być przede wszystkim prosta w obsłudze i dokładna. Nie musi mieć bajerów, to ma po prostu doprowadzić z punktu A do punktu B.
Budżet do 400zł.
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Figur
Prezes Zarządu


Auto: Peugeot 406 2.0 16v/Primera P12
Imie: Marcin
Pomógł: 108 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 10011
Skąd: Świecie (CSW)
Wysłany: 2015-12-26, 23:43   

W nawigacjach typu goClever czy inna manta fabryczna mapa nie nadaje się do niczego. W tych urządzeniach ważne jest, że bezproblemowo wgrywa się mapy innych dostawców.

A urządzenie jak urządzenie. Ważne żeby miało matowy wyświetlacz a reszta jest wszędzie taka sama.



Ciężko jest lekko żyć...
 
 
 
nanab

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Gru 2015
Posty: 22
Wysłany: 2015-12-27, 01:15   

Mam vordona od paru lat, jak za t cenę bardzo fajny sprzęt, wgrywasz automapę i śmigasz. Może też robić za wyświetlacz do kamery cofania i radio/odtwarzacz filmów.
 
 
Piotrekcy

Auto: Nubira I 1.6 16v/ Focus mk1 FL 1.4 16v
Imie: Piotr
Dołączył: 02 Sty 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-12-27, 01:31   

Figur Właśnie problem był w TomTomie z wgraniem jakiejś innej mapy. W tych starszy była jeszcze taka opcja ale tutaj już pamięć nie była wykrywana przez komputer. W poprzednich nawigacjach jakie miałem nie było takiego problemu.
To lepiej kupić taką Mante, Vordona czy coś w tym stylu i wgrać dobrą mapę?
Czy kupić TomToma lub Garmina z dożywotnimi mapami?
 
 
Figur
Prezes Zarządu


Auto: Peugeot 406 2.0 16v/Primera P12
Imie: Marcin
Pomógł: 108 razy
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 10011
Skąd: Świecie (CSW)
Wysłany: 2015-12-27, 03:26   

Ja zawsze preferowałem jakieś odblokowane urządzenie i wgranie własnej mapy. Tylko nie Larka bo miałem dwa i oba padły w niewyjaśnionych okolicznościach.



Ciężko jest lekko żyć...
 
 
 
grzech1991

Auto: Fiat Bravo 1.4 T-JET 150KM
Imie: Grzegorz
Pomógł: 16 razy
Wiek: 26
Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 1137
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-12-27, 10:18   

Kup tanią nawigację odblokowaną i wgraj automapę + aktualizuj ją co kwartał. Będziesz zadowolony.

Larka odradzam, według mnie i tak lepiej obecnie kupić coś na androidzie. Powód jest prosty, dorzucisz yanosika i masz info o radarach/patrolach na bieżąco. Np. goclever drive, albo telefon tylko do nawigacji.
 
 
 
Robaszek127


Auto: Getz 1.3 + LPG
Pomógł: 110 razy
Dołączył: 16 Wrz 2010
Posty: 2194
Skąd: Przedbórz
Wysłany: 2015-12-27, 10:35   

Za 400zł kupisz fajny telefon smartfon 5 calowy wyświetlacz i na nim będziesz miał fajnie dzialającą nawigację zawsze dostępną w kieszeni. Do tego wgrywasz sobie jaki chcesz program czy Auto mapę czy Aigo kto co woli.
Sam kiedyś kupiłem nawigację MIO ale teraz leży w szufladzie bo mam to samo w telefonie zawsze dostępne.
 
 
 
smisnykolo
H.T.I.D.


Auto: było Tico SX
Imie: Adam
Pomógł: 98 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Paź 2010
Posty: 1841
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-12-27, 11:17   

Piotrekcy ciekaw jestem jak to jest z dożywotnimi mapami? Dożywotnimi czego? Na przykładzie automapy, w tej chwili jest 6.18, aktualizacje będą działać do 6.2 czy do 7, wie ktoś coś?



Hardcore Till I Die ^^ irc: #tico @QuakeNet
 
 
 
Frobofrut
[Usunięty]

Wysłany: 2015-12-27, 11:26   

Chodzi o dożywotnią licencję na mapy - płacisz raz i masz święty spokój. Tato ma takiego Garmina bezproblemowo się go aktualizuje
 
 
Piotrekcy

Auto: Nubira I 1.6 16v/ Focus mk1 FL 1.4 16v
Imie: Piotr
Dołączył: 02 Sty 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-12-27, 13:46   

grzech1991,Robaszek127, Mam telefon z androidem LG L Fino i mam na nim zainstalowanego Yanosika ale jeżdżąc po Warszawie denerwuje trochę że co chwile jakieś komunikaty są. A nawigacja z Yanosika to paranoja. Zgubi się w centrum miasta i weź się domyślaj. Mapy Google działają dobrze ale to nie jest to co było w TomTomie.
Frobofrut, Właśnie o czymś takim myślę. Ale bardziej przemawia do mnie TomTom bo mam już sprawdzonego.
 
 
dudu$


Auto: Renault Thalia Alize 1.4 8V + LPG
Imie: Mariusz
Pomógł: 12 razy
Wiek: 30
Dołączył: 16 Paź 2014
Posty: 442
Skąd: Ząbki / Warszawa
Wysłany: 2015-12-27, 21:28   

Również uważam że najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie AutoMapy na Smartfonie. Aktualizacje map sa bardzo częste a sama automapa działa bardzo dobrze. Jechałem z nią nad morze jak i w góry i nigdy nie miałem żadnego problemu.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt