X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Pompa paliwa 1.5 16V - Słychać, ale nie podaje paliw

Autor Wiadomość
FoXpl
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-02, 00:36   [Lanos] Pompa paliwa 1.5 16V - Słychać, ale nie podaje paliw

Witam.
Od pewnego czasu mam problem z pompą paliwa (samochód ma instalację LPG i rzadko jeździ na benzynie). Problem wygląda następująco:
1. Przekręcam kluczyk, słychać pompę, ale pracuje znacznie 'wyżej' i głośniej niż normalnie.
2. Samochód nie odpala (mogę ruszyć jedynie awaryjnie z gazu)
3. Pompa nie podaje paliwa również jak rozpędzę auto i przełączę z LPG na benzynę.

Czy pompa pracuje inaczej, bo po prostu jest już zatarta i czas na wymianę czy jest to innego typu problem do rozwiązania tańszym kosztem?
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
henryk54
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-02, 08:00   

A paliwo jest ? . Bo jak pompa się zatrze to nie chodzi wcale . Moje podejżenie to zapieczone wtryski od Pb tak jak napisałeś przez długi okres auto nie było palone na benzynie i się zapiekłyi nie przepuszczają Pb . :myśli:
 
 
FoXpl
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-02, 09:11   

Paliwo jest, nie za dużo, ale do rezerwy jeszcze trochę brakuje. Lałem zawsze Verve/V-Power. Chyba, że coś na filtrze paliwa się zawaliło :niewiem:
 
 
nuba36
War.sam.mów.zdec. raczej NIE

Auto: Nubira II kombi 2.0+Lpg IV
Pomógł: 5 razy
Wiek: 47
Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 75
Skąd: lublin
Wysłany: 2011-12-02, 09:51   

Moim zdaniem padła pompa ponieważ miałem identyczną sytuację w espero czyli pompa pracowała ale nie podawała paliwa. Wymieniłem wkład i auto ożyło.
 
 
tomasz10

Auto: Leganza
Pomógł: 12 razy
Wiek: 40
Dołączył: 26 Gru 2010
Posty: 510
Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-12-02, 09:57   

Rowniez miałem podobnie moim zdaniem tez pompa



Silnik jest Bogiem,predkosc nałogiem,turbo podstawa,nitro zabawa

Audio gotowe
 
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
FoXpl
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-02, 10:05   

Sprawdziłem filtr, było w nim trochę paliwa, ale w przewodach ani grama. Więc pewnie faktycznie pompa. Dzwoniłem do sklepu, gość powiedział, że zamiennika (130zł) się nie opłaca, oryginał około 150zł.
 
 
RIPER
Administrator
Jose Jalapeno on a stick


Auto: LANOS V6, SIGNUM V6 X2
Imie: TOMEK
Pomógł: 1137 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 24289
Skąd: SI
Wysłany: 2011-12-02, 10:07   

kup oryginał żeby uniknąć niepotrzebnych nerwów ;)



jeżeli pomogłem, kliknij +pomógł :tonieja:
nie udzielam pomocy przez PW, nie siedzę na forum 24h :ehh:
układy wydechowe ze stali nierdzewnej, pisz pw

Oryginalne oleje silnikowe Katowice !!
wysokiej jakości przewody hamulcowe do Twojego auta, producent !!! <---- KLIK
 
 
 
FoXpl
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-02, 10:54   

Oki, dzięki za pomoc, zdam relację po wymianie :piwo:

[ Dodano: 2011-12-02, 11:58 ]
Lanos chyba jest świadom cienkości mojego portfela - podjechałem do mechanika, już miałem płacić za pompę, ale mówię - niech wsiądzie i sam posłucha. Pokręcił kluczykiem parę razy, było co raz gorzej, jakby miała zaraz wyzionąć ducha i w pewnym momencie - odpalił. Powiedziałem do mechanika, że jadę zobaczyć na trasie, jak zdechnie to wracam po pompę. I nie wróciłem, chodzi jak złoto, dolałem mu zupy i Lanos znów uśmiechnięty :jupi: :piwo:
Musiał być jakiś syf na pompie albo filtrze, teraz wydaje się, że wszystko będzie w porządku :)
 
 
nuba36
War.sam.mów.zdec. raczej NIE

Auto: Nubira II kombi 2.0+Lpg IV
Pomógł: 5 razy
Wiek: 47
Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 75
Skąd: lublin
Wysłany: 2011-12-03, 19:11   

Po prostu CUD!!! Ale pompę radzę wymienić ponieważ mnie zanim padła też wydawała z siebie dziwne dźwięki. A ta cena to chyba za kompletną pompę. Ja za wkład dałem ok. 50 zł.
Ostatnio zmieniony przez nuba36 2011-12-03, 19:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Artur_jaw
darewnoo thx za:


Auto: była nexia ,matiz teraz skoda
Imie: Artur
Pomógł: 330 razy
Wiek: 39
Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 4552
Skąd: SBE
Wysłany: 2011-12-03, 19:21   

ew gdzieś na przewodach coś czasem styka czasem nie :)



pomogłem kliknij pomógł
 
 
lenothc


Auto: Daewoo Lanos 1.5 16V; BMW E46 320D
Imie: Artur
Wiek: 28
Dołączył: 25 Paź 2011
Posty: 151
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-03, 19:28   

Miałem taką samą sytuację jak pompa tez głośno chodziła nie chciał jeździć na benzynie.
Po jakiś 3-4 dniach znowu taki same objawy się okazały okazało się że pompa paliwa się spaliła
Chodziła głośno po czym po 2-3 próbach odpalenia pompa się spaliła

Polecam Wymianę pompy :piwo:
 
 
 
Tomasz Hendrych

Dołączył: 02 Gru 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-12-04, 14:54   

Mam pyt anie. Wymieniłem pompę na nową, zmieniłem przekaźnik, a pompą nadal nie podaje. Na wtyczkę przy pompę jest prąd bardzo słaby na dwóch przewodach co moźe być tego powodem. A zapomniałem jak przekręcam kluczyk słychać pompę.
 
 
rgre

Imie: Roman
Pomógł: 770 razy
Dołączył: 14 Lis 2011
Posty: 7844
Skąd: w-wa
Wysłany: 2014-12-05, 07:54   

zalej przynajmniej pół zbiornika, po wymianach trudno jest odpowietrzyć pompę / w lanosie ?? / i pomaga jedynie utopienie pompy.
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt