X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN - http://daewooforum.pl/temat83489.html
POLITYKA PRYWATNOŚCI - http://daewooforum.pl/temat83490.html

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:
http://daewooforum.pl/temat83491.html#1076432

[Matiz] Odbudowa by GrzesQ

Autor Wiadomość
Hardecki
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-06, 00:16   

butter18, Jakoś mi przeszło z przecinakiem, bliżej sezonu się nad Fazerem rozejrzę. ;)

Parę dni się tutaj nic nie działo, a żeby temat nie przepadł w czeluściach forum, czas na UP'a.

W matizie wylądowały nowe hamulce.
-nowe klocki
-nowe tarcze
-nowe tłoczki
-nowe przewody hamulcowe
-regeneracja bębnów
-podciągnięcie ręcznego
-odpowietrzanie układu hamulcowego
-wymiana łożysk w kołach (dzięki butter18 za podpowiedź!) :piwo:

Bonusowo matiz dostał odświeżacz powietrza z tesco, za całe 10 polskich złotych! ;)
Mechanicznie matiz jest 100% sprawny, w najbliższym czasie, o ile aura będzie sprzyjać, biorę się za nadwozie. W pierwszej kolejności, potrzebuję maski. Najlepiej czerwonej,- także jeżeli ktoś z forumowiczów, najlepiej z Podlasia, miałby taką, proszę o kontakt na PW, na pewno się dogadamy.

Orientujecie się może kto na Podlasiu wymienia progi dobrze i tanio?

A no i ze stacyjką mogiła.. Może da jakoś rady podpiąć radio tak, aby je włączać osobno, nie ze stacyjki?
Ostatnio zmieniony przez Hardecki 2012-01-06, 00:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
butter18
Mobilek


Auto: Matiz
Imie: Mateusz
Wiek: 32
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 3107
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-01-06, 00:19   

Hardecki napisał/a:
A no i ze stacyjką mogiła.. Może da jakoś rady podpiąć radio tak, aby je włączać osobno, nie ze stacyjki?

podpiąć pod zapalniczkę.... tylko nie włączysz radia jak wyjmiesz kluczyk.



Powodzonka i szerokości ;)
 
 
wojak
Grupa Podlaska


Auto: matiz
Wiek: 48
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 3178
Skąd: B-stok
Wysłany: 2012-01-06, 00:28   

Sam wymieniałeś części? Jakie firmy zakupiłeś/założone?



Matiz części:
http://daewooforum.pl/temat81621.html
 
 
Hardy
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-06, 00:48   

Hardecki, za zerżnięcie mojej ksywki, z rozkazu Lorda Farkłada mamy prawo zerwać Ci gwint i wydelegować do strefy zamkniętej. :P Ale to, że się znamy i jesteś adminem ze mną na forum o odkurzaczach całkowicie Cię do tego uprawnia pod warunkiem postawienia mi kontenera wódki. :P

Niedługo zobaczycie kolejnego czerwonego Matiza, którego postanowiłem odratować. Poszedłby najprawdopodobniej za jakąś śmieszną sumę do sprzedania. Jako że uczyłem się nim jeździć jakiś czas temu, mam do niego sentyment. Ot takie drugie autko będzie do firmy. :D
 
 
Roger_Vip


Auto: Daewoo Matiz
Imie: Grzegorz
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 2037
Wysłany: 2012-01-06, 12:34   

Cytat:
A no i ze stacyjką mogiła.. Może da jakoś rady podpiąć radio tak, aby je włączać osobno, nie ze stacyjki?


Kolego, z radia wychodzą kable:
- czerwony (+ do aku. aby podtrzymywał stale prąd po to by stacje pamiętał)
- żółty (+ po kluczyku)
- czarny minus

Jeżeli zależy Ci na tym, by radio grało niezależnie od kluczyka w stacyjce to musisz połączyć kable czerwony i żółty razem i podpiąć go pod pomarańczowy kabel w instalacji MATIZA, bowiem ten pomarańczowy ma stały prąd od aku.

Radio będzie grać bez kluczyka, w stacyjce.

Pozdrawiam
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt