X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj

[Tico] Tico nie pali po na benzynie - gazu nie posiada

Autor Wiadomość
tech-stal
tech-stal

Auto: tico
Imie: Grzegorz
Wiek: 35
Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 4
Skąd: Babimost
Wysłany: 2012-01-21, 12:34   [Tico] Tico nie pali po na benzynie - gazu nie posiada

Witam. Mam problem z ticusiem. Dostał nowe swiece i przewody , zaplon jest, a nie pali. Nie jestem pewien , jak sprawdzic pompke paliwa
:beczy:
 
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
wnd


Auto: leganza CDX, nexia GL , CC 0,7
Imie: vito
Pomógł: 374 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 5933
Skąd: miękoszynek
Wysłany: 2012-01-21, 12:36   

tech-stal napisał/a:
Dostał nowe swiece i przewody , zaplon jest, a nie pali. Nie jestem pewien , jak sprawdzic pompke paliwa
a przewody we wlasciwej kolejnosci zalozone? zdejmij przewod z pompki idacy do gaznika i zobaczysz czy leci benzyna




 
 
tech-stal
tech-stal

Auto: tico
Imie: Grzegorz
Wiek: 35
Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 4
Skąd: Babimost
Wysłany: 2012-01-21, 12:54   Tico nie pali po na benzynie - gazu nie posiada

Tak, zawsze gdy zmieniam przewody robie to pojedynczo

[ Dodano: 2012-01-21, 14:30 ]
W koncu mial mi kto zakrecic silnikiem . Cholera nie ma iskry i nie wiem , czy cewka, czy aparat
 
 
 
hape

Auto: Seat Ibiza
Imie: Kuba
Pomógł: 5 razy
Wiek: 21
Dołączył: 11 Wrz 2011
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2012-01-21, 21:24   

a sprawdzałeś palec i kopułke ? nie drogie rzeczy, mój tictak miał problemy z odpaleniem w wilgotne dni ( mogłem kręcić do usr*nej śmierci :D ) i jak narazie śmiga jak ta lala ;)
 
 
 
DRAGON 16
paintbalista :)


Auto: TICO sx 97
Imie: Marcin
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 337
Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-01-22, 22:54   

chyba 4 opcje tylko są
1.cewka
2. moduł
3. kopułka i palec
4. immo
wszystko da się sprawdzic za pomoca kontrolki przerabiałem ten temat :P




 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Jaform

Auto: Radioaktywna Nexia :d
Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 99
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 01:23   

Ale przed wymianą chodził normalnie? Może źle palec zamontowałeś, iskra jest?
 
 
snajki30

Auto: Szalone lekko zardzewiale Espero 1,8
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 594
Wysłany: 2012-01-23, 17:09   Re: Tico nie pali po na benzynie - gazu nie posiada

tech-stal napisał/a:
Tak, zawsze gdy zmieniam przewody robie to pojedynczo

[ Dodano: 2012-01-21, 14:30 ]
W koncu mial mi kto zakrecic silnikiem . Cholera nie ma iskry i nie wiem , czy cewka, czy aparat


moze byc modlu aparatu zaplonowego,przy kopulce sa przewody od niego, byc moze podczas wymiany zerwales/naruszyles przewod?
 
 
Mr.Z


Auto: Citroen Xsara II Break 1.6 16V 2001r
Imie: Mateusz
Pomógł: 17 razy
Wiek: 27
Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 593
Skąd: Chmielnik ok.Kielc
Wysłany: 2012-01-24, 01:34   

Ale w ogóle ci kręci czy nie? Czy kręci rozrusznikiem i nie odpala, czy w ogóle nie dryga?
 
 
 
tech-stal
tech-stal

Auto: tico
Imie: Grzegorz
Wiek: 35
Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 4
Skąd: Babimost
Wysłany: 2012-02-02, 18:47   

Dziękuję wszystkim. Kupiłem tak szajsowne przewody , że ten w cewce po prostu sie wysunął , mimo , że gumka zasłaniała a zawsze zakładając słucham czy zaskoczył. Na szczęście modułu ani cewki nie spaliłem. Rozgiąłem go , założyłem, sprawdziłem całą resztę przewodów i zagadał. Jeszcze raz wielkie dzięki. :piwo:
 
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Reklama   |   Kontakt