X Zamknij

Ta witryna używa plików cookie
Pliki cookie stosuje się, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania np. do tzw. automatycznego logowania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, zapoznaj się z treścią polityki prywatności.

Polskie Forum Daewoo
Najbliższe spoty:
UżytkownicyRegulaminSzukajGaleriaRejestracjaZaloguj
 Ogłoszenie 

W związku z tym, że 25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO), Polskie Forum Daewoo zobowiązuje wszystkich obecnych użytkowników jak i nowo zarejestrowanych o zapoznanie się z nowym regulaminem i polityką prywatności.

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

ZAPOZNANIE SIĘ Z WYŻEJ WYMIENIONYMI WYTYCZNYMI JEST OBOWIĄZKOWE.

W poniższym temacie nazwanym "RODO", prosimy o stosowny wpis wedle wzoru, osób akceptujących wszelkie zmiany:

RODO


[Lanos] Wachania temp w zimie

Autor Wiadomość
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-26, 19:56   [Lanos] Wachania temp w zimie

Witam pewnie głupie pytanie ale czy w lanosie wahania temp podczas jazdy w minusowych temp to normalka czy coś nie tak ??

dziś zauważyłęm a robiłęm trasę i jadąc 80-90 była normalan temp dojeżdzając do świateł temp na wskaźniku troszke spadała i po chwilce sie wyrównywała ........ nie wiem czy grill zasłonić na zimę ??

A podczas dłużej jazdy 80-100 troszkę jak by nei dogrzany był silnik na wskaźniku ....
Ostatnio zmieniony przez tutek 2012-01-26, 20:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Linker #1
Reklama


Auto: brak
Wiek: 28
Posty: 420
Reklamy widoczne tylko dla niezalogowanych.  

 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11100
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-01-26, 20:09   

Nie a na pewno nie przy takiej temperaturze, ja miałem problem z nagrzaniem ale przy -30'C
Termostat wymieniałeś ??

PS: [TAG] ;)




 
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-26, 20:10   

tag poprawiony zapomniałem :D

kurd ei co mam myślec teraz o tym nie są to jakies nie wiadmomo jakie spadki ale zauważalne podczas jazdy :myśli:
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11100
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-01-26, 20:14   

Może sprawdź termostat :)




 
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-26, 20:15   

kurde termo jest nowy ....... przy wymianie rozrządu wymieniałem ......
 
 
Linker #2
Reklama


Auto: brak
Wiek: 30
Posty: 140
 

 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11100
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-01-26, 20:24   

tutek napisał/a:
kurde termo jest nowy


NOWE nie znaczy dobre :wink:




 
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-26, 20:28   

no wiem wiem .......... najgorsze że termostat jest pod rozrządem :( tylko jaki kupić i jak zweryfikowac że to napewno termostat ??
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11100
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-01-26, 20:32   

tutek napisał/a:
jak zweryfikowac że to napewno termostat ??


Odpal auto i poczekaj kilka minut nie powinien złapać pełnej temp. !! dotknij węża idącego DO chłodnicy.... nie powinien być ciepły, jak będzie ciepły --> termostat.




 
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-26, 20:33   

oki jutro zweryfikuje :piwo:
 
 
wojak
Grupa Podlaska


Auto: matiz
Pomógł: 55 razy
Wiek: 50
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 3190
Skąd: B-stok
Wysłany: 2012-01-26, 20:50   

Nie musisz na biegu jałowym tego sprawdzać, bo dłużej Ci zajmie, przejedź się kawałek i wtedy zobacz rurę ;) Powinna być chłodna aż do podniesienia się wskazówki do swojego docelowego miejsca.



Matiz części:
http://daewooforum.pl/temat81621.html
 
 
Damianos_17

Auto: Lanos 1.5 DOHC (100 KM) 16 V
Imie: Damian
Wiek: 32
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 75
Skąd: podkarpacie (RNI)
Wysłany: 2012-01-27, 12:59   

wojak10 napisał/a:
zobacz rurę ;) Powinna być chłodna aż do podniesienia się wskazówki do swojego docelowego miejsca.


Czyli prawie do połowy wskaźnika ?



Lanos 1.5 DOHC (100 KM) 99 r. | Przebieg: 258 tys. km|LPG - Elpigaz przełącznik AE 674
 
 
 
Mawerix
Grupa Podkarpacka


Auto: Mułek C20NE, Zafira Z19DT
Pomógł: 701 razy
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 11100
Skąd: Zabierzów [KRA]
Wysłany: 2012-01-27, 13:05   

Tak.

wojak10 napisał/a:
Nie musisz na biegu jałowym tego sprawdzać, bo dłużej Ci zajmie, przejedź się kawałek i wtedy zobacz rurę


Zawsze byłem święcie przekonany że najlepiej silnik rozgrzewa się na postoju, do tego możesz cały czas sprawdzać temp. przewodu do chłodnicy :)




 
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-01, 11:17   

Sprawdzałem i na poczatku jak temp sie podniesie do pierwszej kreski rura do chłodnicy jest zimna ........ potem auto sie nagrzewa i przewód do chłodnicy jest ciepły......... zaśłoniłem troszke chłodnicę i może troszke lepiej ale może ......

auto w środku łądnie grzeje i zgaszę silnik i postoi kilka minut postoi i już wskaznik jest na pierwszej kresce :szok:

Oraz dziś poprzejechaniu kilkunastu kilometrów zauważyłem że przewód od chłodnicy ten drugi długi który wraca do silnika jest zimny !! Czy to termstat ?? czy coś innego ??
 
 
Timoti
Grupa Kujawsko-pomorska


Auto: Lanos
Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 928
Wysłany: 2012-02-01, 11:20   

tutek, możliwe że masz układ chłodzący zapowietrzony.
 
 
tutek
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-01, 11:21   

a ukłąd w lanosie sam się nei odpowietrza ??
 
 
Podobne tematy
Odpowiedz do tematu

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Polityka Prywatności   |   O Forum   |   Kontakt